Како одабрати завјесе на два прозора: 3 правила регистрације

Захваљујући модерним завесама могуће је истовремено затворити 2 прозора, а често се догађа да у дневном боравку постоје два прозора, а величина собе је апсолутно неважна. Неки власници имају потешкоћа у одлучивању о дизајну неколико прозора. Две жалузине могу се лако и једноставно покупити, у складу са саветима и препорукама професионалних дизајнера. Прво, морате одлучити о функционалности просторије. То ће вам помоћи да изаберете ролетне и материјале из којих су се ушиле.

Како одабрати ролетне у дневном боравку на два прозора

Да бисте одлучили који стил попунити неколико прозорских отвора одједном, треба да размотрите дестинацију собе и стил који је изабран за општи ентеријер. Обично два или више прозора у централној соби стана или куће - у дневном боравку. Прозори се такође могу налазити у кутној просторији: обично је то спаваћа соба.

Приликом одабира завјесе у дневној соби, обратите пажњу на стил у којем је украшена

Избор завјеса за ходник, важно је узети у обзир величину и облик просторије, положај прозора у односу на сваки други, укупни стил у унутрашњости.

Дворана у класичном стилу, дизајнери саветују да се направи танак тил и густе завесе са ламбрекином. Употреба ламбрекина треба да буде тачна. На пример, ламбрекини у просторији са малом површином и ниским плафонима изгледају неприкладно и ружно. За класични ентеријер, главно правило - дизајн прозора уједини стил.

Ако се два прозора налазе поред:

 • Прозори треба да буду изведени на исти начин.
 • Украси у главном дизајну завјеса треба да се поклапају. У дневној соби ће бити логично изгледати завјесе, украшене истим геометријским узорцима или цртежима који се појављују у декору тапецираног намјештаја или украса на зиду.
 • Постоји много начина да се дизајнирају два прозора у близини. Важно је правилно изабрати начин причвршћивања завеса. То могу бити куке или лувер. Наравно, два прозора користе исте типове причвршћивача.
 • Код завјеса са застором важно је обратити пажњу на размак прозора, као и на њихову величину. Прво треба пажљиво проучити тип собе и одредити који типови набора одговарају њему. Ако се дизајн прозора одвија без професионалног дизајнера, онда се методе и врсте драперија могу наћи на специјализованим локацијама.

У пространим собама можете дати фантазијску фантазију, одабрати најразличитије типове, текстуру и боју тканине. Ипак, саветује се дизајнерима дневног боравка да раде у класичном стилу завесе - уз употребу светлог тила и тешких завеса. Ако су прозори премали, тешке завесе ће сломити хармонију и преоптеретити унутрашњост.

Дизајн дневне собе са два прозора: фотографија

Дневни боравак обавља многе функције, због чега сваки власник жели да буде што хармоничнији и привлачнији. Важан задатак дизајнера је израда прозорске рупе. Што је више прозора у дневној соби, то је занимљивије и узбудљивијеШминка, занимљивије идеје се могу реализовати.

Дневни боравак са два прозора има много предности, знајући који, најуспешније можете поставити намештај и направити прозорске прорезе.

Беж завесе на 2 прозора су одличне за дневну собу, изведене у класичном стилу

Присуство два прозора омогућиће вам да се играте простором, визуелно га проширите, направивши плафон. Такође, присуство два прозора може допринети равномерној расподели светлости у просторији. Пре дизајна прозора важно је водити рачуна о зидовима, њиховој боји и текстури.

Правила за прозорске клупчице:

 1. Пре него што почнете да стварате прозоре у реалном времену, можете да направите сличице које ће вам помоћи да визуелно замислите како изгледају прозори након украшавања. Дизајнери саветују да дупли прозори буду исти. То се односи на боје, текстуру, декоративне елементе.
 2. Чак и ако дизајнирате студио у којем се прозори налазе у различитим дијеловима просторије, важно је да користите исти текстил, који ће вам омогућити да комбинирате двије различите функционалности простора.
 3. Приликом пројектовања два прозора у просторији са малом површином, важно је обратити пажњу на текстуру и тежину тканине. Тешке завесе могу учинити простор веома малим и суморним.

У модерном ентеријеру са два прозора изгледају сјајне ролетне које комбинују практичност и декоративност. Посебну пажњу треба обратити на облик отварања прозора. Мала и близулоциране завесе могу украсити једну ламбрекину. Велики прозори пружају велику слободу у декорацији прозора.

Кухиња: дизајн просторије са два прозора

Дизајн прозорске рупе у кухињи - важан задатак, будући да ова просторија треба да буде истовремено практична, функционална, удобна, удобна и модерна. Кухиња са два прозора обично има велику величину, висок ниво осветљености. Све то даје дизајнерима велике могућности за декорирање оригиналног ентеријера.

Како се локација два прозора у кухињи може назвати губитком топлоте и потребом израде нестандардних рјешења за уређење простора.

У кухињи са два прозора добија се довољно сунчеве светлости

Понекад, када се пројектује кухиња са два прозора, постоје потешкоће. Неки модерни дизајнери прибегавају новим решењима, одбијајући да користе текстил, и преферирају да обоје оквире прозора. За оне који не воле "голи" прозори, решења могу бити ролетне завесе, светле завесе, разне варијанте ролетни, римске завесе, завесе или завесе.

Шта је важно размотрити:

 • материјал;
 • боја;
 • фактура;
 • Дизајн.

Важно је да завесе не дођу у контакт са радним површинама и да нису на малој удаљености од плоче и других грејних уређаја. Свијетле завјесе на два прозора могу унутрашњој кухињи додати јединствену удобност и удобност. При одабиру тканине за завјесе важно је обратити пажњу на квалитету умјетне расвјете у кухињи.

Врсте завеса за двојепрозори са простором

\ т

Ако су завесе на истом зиду, можете их украсити у било ком стилу. Главна ствар је да се са њим одлучи у почетној фази поправки. Јела између прозора су зидови, а затим их украсите у једном стилу. Ова напомена треба да обухвати не само избор тканине истог типа и шивање једног модела завеса, већ и начин причвршћивања завеса и њихове ширине.

Ако је отвор већи од једног метра, није потребно украсити прозоре једним заједничким платном за два прозора.

Да би соба изгледала складно, пожељно је одабрати исте завесе

Завјесе на два прозора не смију изгледати позоришно. Није потребно прибјегавати сувише живим и честим драперијама слика. Прозори морају бити направљени тако да постану лагани и прозрачни.

Типове завес за регистрациа:

 • јапански;
 • Завесе и ламбрекини;
 • Тил и ламбрекуин;
 • Густе завесе и лагани тил.

Додатни додаци ће додати завјесе оригиналности. Да бисте поделили простор између завеса можете сликати слике или панеле и ставити гробницу у собу. Ламбрекин може комбиновати два прозора одједном, стварајући складну композицију.

Како пронаћи ролете на два прозора (видео)

Дизајн два прозора зависи од многих фактора. Прво, избор стила игра заједничку унутрашњост. Избор узорака завјеса и материјала за њих зависи од тога како ће их украсити. Сам дизајн прозора у великој мери је под утицајем њихових димензија: дужине и ширине. Такође, треба узети у обзир удаљеност од завесасе налазе одвојено.

Дизајн завеса у ходнику на два прозора (унутрашња фотографија)

(81 )