Како одабрати намјештај у кухињи

Кухиња је једна од најважнијих соба у кући. Кухињски простор се најчешће користи не само за припрему ручка или вечере, већ и за пријем гостију. Пошто кухиња служи као дневна соба, у просторији треба да постоје два сета намештаја. Први сет је радни простор, односно кухињски сет. Други сет намештаја за кухињу треба да се састоји од стола, столица и евентуално кауча. Тако да прво морате изабрати кухињски сет, а затим све остало. Класична верзија кухиње може се унијети у било који интеријер, изузетне фасаде Ругерса ће послужити као одлична декорација кухињског простора.

Ентеријер мале кухиње

Често се планира у старом стану имати малу кухињу. Површина кухињског простора може бити седам или чак пет квадратних метара. Чак иу тако малој соби можете створити елегантан и удобан интеријер, у којем постоји мјесто за вечеру и пријем.

Главно правило мале кухиње је правилно коришћење целог простора. Данас је могуће набавити кухињу по наруџби са кутијама, сандуцима и полицама мање величине. Ако дубину кухињских ормарића смањите за 10-15 центиметара, тада простор неће изгледати претрпан, а сама кухиња неће изгубити своју функционалност.

Ако кухиња има малу величину у стану, онда има смисла активирати прозорску клупу и простор поред прозора. Кухињски сет може бити наставак прозорске клупице за дистрибуцију просторије у собиекономски. Ако се уграђена кухиња налази на другом зиду прозора, онда се прозорска даска може претворити у шипку. Такво решење ће вам омогућити да уживате у погледу на прозор током оброка или чајанке, као и да уживате у гостима.

Кухињски интеријер у класичном стилу

За дизајн кухињског намјештаја углавном се користе два смјера: класични и модерни. Ако одаберете другу опцију, онда ће за неколико година уграђена кухиња изгледати застарјело, јер се мода модерног интеријера редовно мијења. Тешко да свако жели да мења намештај у кухињи сваке две или три године. Прва опција је свестранија, јер је класични стил кухињских слушалица увек у моди, аи изгледа скупље и чврсто. Класични кухињски намјештај има различите могућности дизајна и палету боја. Можете створити и лагани кухињски сет, и тамни.