Како одабрати модеран штедњак

Употреба уградбених апарата у кухињи - одлично рјешење за мале станове. Масивне плоче, у комбинацији са рерном, постепено попуштају место модернијим плочама за кување. Одређивање избора такве технологије ће бити лакше ако знате његове особине и достојанство.

Плоча за кување када се инсталира се руши у радни сто. Због компактности уређаја постоји значајна уштеда корисне површине.

Разне плоче за кухање

Сви уређаји су подељени на неколико типова:
1. Плинска кухала. Ради лакшег коришћења, већина уређаја има функције "аутоматских електричних грејања" и "контроле гаса" (гас престаје да долази ако се пламен угаси). Сет опција зависи од цене производа.

2. Електричне плоче за кување су сигурније у раду уређаја. У процесу сагоревања не ослобађају се штетне супстанце. Код многих модела, неки горионици су опремљени функцијом брзог грејања.

Заштита дјеце и кућних љубимаца омогућава могућност заштите од случајног укључивања. У скупим уређајима, уместо тастера и оловака, уграђени додирни елементи. Управљање се врши додиром.

3. Индукцијске електричне плоче - најскупљи модели. Стаклокерамичка површина у процесу кухања не загрева, немогуће је спалити. Постоји само загријавање дна посуђа, а посебне плоче се прилагођавају његовом промјеру.

4. Комбиновани производи - комбинирају плини електрични елементи.

Какви су материјали од штедњака?

Метална површина (емајл и нерђајући челик) одликује се својом издржљивошћу, способношћу да издржи високе температуре и отпорношћу на механичке ударце. Металне плоче за кување могу бити прекривене шареним емајлом - дизајн погодан за сваки ентеријер.

Стаклена керамика је врло ломљив материјал који се лако оштећује непажљивим руковањем (удар, ефекат тачке, гребање). Кухињске плоче израђене од овог материјала изгледају лијепо и модерно.

Број горионика у различитим моделима је од 2 до 6 комада. Једноставни елементи од ливеног гвожђа уграђују се на емајлиране и челичне панеле. Грејне плоче типа Рапид (ремен) се постављају испод стаклокерамичке површине.

Разноврсност облика и боја плоча за кување омогућава купцу да изабере модел који се најбоље уклапа у било коју кухињу.