Како одабрати линолеум за кухињу и ходник: 4 савјета

Да би употпунили стилски ентеријер кухиње може се уз помоћ прелепог и практичног линолеума, годинама линолеум вредновати искључиво због ниске цене и једноставности слагања. Али сада модерне врсте линолеума могу се купити за најелегантније и јединствене интеријере. Зато се све више људи пита како одабрати линолеум за кухињу и предсобље како би задовољио све захтјеве и био задовољан дуги низ година. Упркос чињеници да је овај материјал свима познат, постоје многи критеријуми за његов избор, који треба узети у обзир приликом куповине.

Главни параметри избора линолеума

Када купујете линолеум, морате одмах утврдити шта утиче на трајност сервиса подних облога.

При избору линолеума, потребно је узети у обзир карактеристике просторија у којима ће бити постављене

Такви фактори су:

 1. Врста просторије у којој ће бити затворен поклопац (спаваћа соба, дјечја соба, кухиња, итд.);
 2. Влага, апсорпција буке, класа отпорности на хабање;
 3. број особа које живе у стану (стопа проходности);
 4. Усклађеност унутрашњости просторије у којој ће бити постављена.

Ако постоји жеља да се постави исти линолеум у цијелом стану, онда морате одмах купити цијелу собу. Различите шарже имају различите нијансе, након слагања ће бити уочљиве.

Изаберите линолеум у ходнику

У ходнику до линолеума су високи захтјеви због близине улаза у стан. Сва прљавштина и влага остају на поду, кроз њуИзузетно је важно одабрати квалитетну подну облогу. Линолеум је демократска подна облога, тако да му тржиште даје различите врсте, али како изабрати најпогодније?

Предности природног линолеума су у томе што је веома практичан и поуздан

Разликовати природни и вештачки линолеум:

 1. Природно се не боји влаге, огреботина, удубљења. Направљен је од чепа, са додатком ланеног уља, дрвеног брашна и креде са смолом. Ако покривеност буде обављена од стране компетентне скрби, она ће трајати много година. Минуси укључују високу цијену и мали избор боја материјала. Осим тога, да би изглед имао сачуван, понекад се линолеум мора третирати посебним мастиксом;
 2. Основа за вештачки линолеум су полимерне сировине. Има разне боје и цртеже који ће одговарати сваком ентеријеру. Отпоран је на влагу и јефтин је. Премаз је врло једноставан, може трајати око 20 година. Минуси укључују његову осетљивост на температуре и раствараче, као и чињеницу да након одређеног времена може постати мање флексибилан и напукнут.

Ако су подови пода у ходнику идеално равни, вриједи купити безбојни премаз, иако ће пјенаста база постати јамац дугог сервирања линолеума.

Најпогоднија опција у предсобљу може бити тамни или полу-боји линолеум, тако прљав, донесен са улице, да неће трептати. Такође, шарена хетерогена боја ће се уклопити, неће бити тувидљиве огреботине и развод. Но, главне карактеристике линолеума - трајност и јак вањски слој.

Тако се сви постојећи типови линолеума могу поделити у три групе:

 1. врста домаћинства;
 2. полу-комерцијална;
 3. Комерцијални тип.

У ходнику се исплати узети полу-комерцијални тип. Идеалан је за собу, кроз коју протиче људи. Намјештај и оштре потпетице неће оставити трагове на њему, те врсте линолеума је тешко оштетити.

Важне препоруке: одаберите линолеум за коридор

Велика пажња се посвећује обради и облагању зидова и плафона у ходнику и ходнику, али поднице су немарне. Ово је погрешан приступ, будући да су подови оно што посјетитељи прво виде. Боја линолеума зависи од укупне позадине собе.

Посебна пажња при избору линолеума треба да се посвети квалитети и боји материјала

Важно је послушати сљедеће савјете:

 1. Боја линолеума треба да се разликује од боје зидова и плафона;
 2. Не стављајте тамну подну облогу у присуству лаког плафона и тамних зидова;
 3. За широки коридор боље је подићи свијетли линолеум и тамне зидове;
 4. У идеалном случају, линолеум би требао бити мало тамнији зид.

За коридор ће постојати добри производи са присуством биљног орнамента или имитацијом природног дрвета.

За дворану није потребно узети линолеум, у којем постоји дијагонални цртеж, боље је одабрати украс који ће бити савршенприступити општем дизајну ентеријера.

Одговарајући линолеум за кухињу и ходник

Купци у линолеуму воле отпорност на влагу и недостатак деформација из кухињског сета и другог намештаја. Наравно, плочице и паркет су такође добри, али линолеум је приступачнији. Ако имате новца, потребно је одабрати природни линолеум за кухињу.

Многи више воле да изаберу линолеум зато што је еколошки прихватљив и безбедан за здравље

.

Он је добар зато што:

 1. То је еколошки и хигијенски материјал;
 2. Не плаши се ватре;
 3. да се не боји кухињске прљавштине и агресивног утицаја кућне хемије;
 4. Дивно штеди топлоту;
 5. Има звучна изолација.

Вриједи зауставити избор за комерцијални Линолеум. Има веома јак слој, а за кухињу главно правило при избору подног материјала је тежина премаза. Најтеже има велику густину, и стога ће трајати дуже.

Најтрадиционалније решење за кухињу које доноси сваки корисник је избор линолеума испод керамичких плочица. Спектакуларни материјал ће бити камен, на пример, мермер, гранит. Ту је и стари линолеум који симулира камен или старо дрво. Укупна дебљина линолеум платна за ходник треба да буде већа од 3 мм. Заштитни слој који се налази на врху мора бити већи од 0,25 мм. Површина на коју ће се линолеум накнадно положити мора бити адекватно припремљена.

Одредићемо како одабрати линолеум за кухињу и ходник (видео)

Заустављање избора на линолеуму, вреди се запамтити да одабир одређеног изгледа није тако тежак ако знате новчане казне и нијансе. Општи изглед стана претвориће се у нови премаз, а куповина неће изазвати разочарење, ако компетентно и озбиљно изаберемо, узимајући у обзир савјете овог чланка. Најважнија ствар је осећај удобности и удобности у кући и задовољство боравка у прелепом ентеријеру, осмишљеном да узме у обзир укусе свих чланова породице.

Детаљ: линолеум у ходнику (примери фотографија)


)