Како одабрати фритезу за кухињу

Кромпир је увек био, јесте и биће један од најважнијих производа у нашим животима. Многи преферирају кувани, пирјани или печени кромпир. Али посебно место је пржена јела овог производа. Научили су да прже кромпир прије много година, али сада измишљају само нове технике ове технике. Ништа мање укусно и занимљиво биће у фритези. У чланку ћемо погледати шта је потребно за такву технику, коју она припрема, како је изабрати и каква је цијена фритезе.

На енглеском језику можемо рећи да је фритеза мјесто за пржење кромпира. И, успут, производ у њему се испоставља изузетним. Иако је овај кухињски уређај намијењен за крумпир, још увијек је могуће кухати и друга јела, примјерице цвјетове купуса, крафне, хумус или гљиве.

Шта треба тражити при избору фритезе

1. Снага.Уопштено, технологија свих техника овог типа је следећа: уље у контејнеру се загрева до одређене температуре и посуда почиње да се кува. Ова функција зависи од функционалности уређаја. Овај индикатор варира од 800 до 2000 В. Ако купујете апарате за кућну употребу, можете престати са избором на 1500-1800 В. Она ће савладати своје задатке савршено.

2. Обим капацитета и његова покривеност.Током рада уређаја, уље се сипа у посуду, а производи се припремају. Количина уља директно зависи од њеног волумена, и наравно, од броја састојака. У овомекућиште је слично посудама пароброда. Капацитет фритезе варира од 0,5 до 5 литара. Ако вам је потребан професионални модел, можете купити посуду од 12 литара. Капацитет од 0,8 литара омогућава кухање јела за 1-2 особе. И у ствари, то је веома згодно, јер зашто трошити пуно маслаца на кување једног јела? И са великом фритезом не можете избећи велику потрошњу уља. Истина, постоји неколико модела у којима можете варирати количину нафте, али их је изузетно тешко купити. За малу породицу, можете се жалити да купите шалицу од 2 литре.

Обратите пажњу!Постоје неки модели за пржење производа без пуно маслаца (1-2 кашике), на пример, фритеза Тефал ФЗ 7000. Важно је да се покрије посуда, она може бити нељепљива, позитивно ће утицати на рад технике, као и на квалитет куваних јела. ће бити много боље.

3. Капацитет.Ова карактеристика је слична претходној. Само се капацитет разликује од волумена, тако да се израчунава у килограмима. Индикатор варира од 250 грама до 1,6 кг.

4. Филтри. Никада није могуће избећи пржење без присуства пожара. Тако да се не простире по целом стану - у фритези уграђеним филтерима. Они су или уграђени у технику или су укључени у комплет. Такође, филтери могу бити једнослојни или вишеслојни. Најновији филтери су много бољи, јер имају не само један слој за заштиту. Поред филтера, техника може укључивати и специјална средства за чишћење уља, али су често у комплексунису укључени, они се додатно прибављају. Многи тврде да такав елемент помаже у брзом прању уређаја и чини га погодним за употребу нафте неколико пута. Али то није сасвим тачно, јер након друге примене уље је испуњено великим бројем штетних компоненти. Филтер за њега је одлична компонента технологије, али није у стању да пере уље из хемикалија.

Опције напредне претраге за фриер

Поред онога што смо већ навели, обратите пажњу на следеће аспекте:

1. Демонтажа. Ова техника кухања мора се стално прати, а маслац се не може лако опрати. То је много угодније ако се рукује техником. Можда чак ни у потпуности, али бар неке детаље.

2. Систем за испуштање уља.Ова функција омогућава удобно додавање уља након рада фритезе.

3. Метод управљања.Постоје два типа: механички (помоћу специјалних регулатора) и електронски (уз помоћ контролних дугмади). Други начин је много бољи, јер фритеза има посебан дисплеј, на којем можете видети све информације које су вам потребне о спремности јела.

4. Функција аутоматског искључивања.Готово све фритезе су опремљене тајмером за спавање. Техника се искључује након одређеног времена.

5. "Хладно дно".Присуство ове функције спречава паљење производа током кувања. "Хладно дно" одржава нижу температуру дна посуде.

6. Присуство прозорада бисте видели спремност јела.Ова функција омогућава визуелну контролу процеса кухања.

У чланку се наводе најважније и најзначајније карактеристике кухињских уређаја за дом. Одлучите шта вам треба, колико је фритеза дизајнирана и колико често ћете је користити. Ове информације ће вам помоћи да одаберете праву, добру фритезу за вас. Успут, цена фритезе је око 10.000 рубаља.

Видео: