Како очистити прљавштину у цеви?

Мало људи зна како очистити прљавштину у цијеви, мислећи да за ове сврхе треба само позвати водовод. Али ако знате како да пробушите зачепљење у цеви, лако можете то да урадите сами. Што је још много метода за то, а ако се искључи зачепљење у устајалишту, које би требало да се рукује комуналним услугама, у великој већини случајева, несрећа се може елиминисати својим рукама.

Из нашег чланка ћете научити како очистити прљавштину у цијеви код куће народним средствима, користећи кућне кемикалије и друге методе чишћења цијеви.

Шта проћи кроз зачепљење у цијеви?

Пре него што настави са решавањем овог питања, потребно је идентификовати још један кључни фактор. Много зависи од тога која је површина канализације формирана зачепљење. И то се може догодити у сифону или у самој цијеви.

Такође, метода пречишћавања зависи од врсте зачепљења, тачније, од тога шта се тачно назива. Ако говорите о ВЦ шкољки, онда већина проблема настаје због велике количине преостале хране (кости, кожа од лубеница, шуга, непотребно чување), ријетко - због великих предмета који су случајно погодили изнутра (тканина за под из кашике воде, пуно папира, хигијенски производи ) Чак и мање зачепљења настају услед пропусности сломљене цеви као резултат продуженог плака - али њихов пречник је прилично велик.

Што се тиче канализације у купатилу или у кухињи, зачепљење се формира кроз косу, вуну, мале остатке, нерастворљиве честице(пилинг за тело, мали остаци хране, песак), масни и сапунски плак. Углавном се јављају проблеми у сифону, али чести и зачепљени дуж цијеви.

Између осталог, још увек постоји метод спречавања зачепљења цеви. Као што знате, у кухињи се главна блокада цијеви појављује управо због масноће која се тамо гради. Да би се то избегло, инсталирају се средства за уклањање масти. Они спречавају појаву масног плута у цевима. Међутим, имајте на уму да ће вам требати периодично испумпавање масних средстава за уклањање масти, које се могу обавити самостално или уз помоћ стручњака.

Како очистити зачепљење цијеви код куће?

Универзални лек за маст, цветове сапуна и органске наслаге је топла вода. Она такође помаже да се у канализацији испере релативно мале груди косе, честице хране и тако даље. Да бисте очистили цеви, потребно је да прокувате две до три канте воде, и скоро кипућа вода, под правим углом, сипајте у судопер или ВЦ шкољку. Дјеловање треба бити пажљиво, како се не би пролијевала просипања. Топла вода ће растворити масноћу, сапунски плак, а прилично велики притисак ће испрати мале формације.

Да би се повећао ефекат одвода, претходно се полило око пола чашице соде, што промовише брзо растварање органске материје.

Ако се у близини одвода формира легло, сода и сирће ће помоћи у омјеру 1: 1. Прво ће се прах напунити у одвод, потом ће се оцат прелити, рупа ће се одмах затворити, јер када реакција ових твари формира много пјене, реакција пролази. сторми Након завршетка, цеви се пере врућеса водом. То је начин на који можете уклонити смеће у цеви народних лекова који су одавно доказани и веома ефикасни.

Шта раствара зачепљење у цеви која није изложена води и соди?

Алкалне или киселе формулације ће бити доступне за помоћ, које се могу купити у продавници хемикалија у домаћинству. Шта напунити цеви са зачепљењем зависи од материјала из којег су направљене. Не препоручује се чишћење металне дренаже киселинама, алкална хемија је универзална. Међутим, на сваком медију пише, за који тип цеви је намењен. Дато је детаљно упутство које се мора строго поштовати.

Пожељно је да се алкалије користе за растварање органске материје - масти, косе, остатака хране, цвјетања сапуна, седимената. Киселине помажу растварању рђе, накупљању соли у канализацији, која сужава њен лумен. Шта очистити прљавштину у пластичним цевима? Једнако добро су погодне и киселине и базе, јер не реагују са пластиком.

Како елиминисати озбиљно зачепљење?

Ако се проблем не ријеши врућом водом, па чак и кемијом, спаљује се цријево за каблове или водоводни кабел. Вантуз ће вам помоћи гурнути "чеп", због јаког кретања воде у канализацији. Помаже елиминирати зачепљење у цијеви у кухињи, у кади или умиваонику, добро се носи с ВЦ-ом. Међутим, то ће радити само ако такав проток цеви није блокиран превише образовањем. Шта учинити у овом случају?

Уклоните још јачи кабел за зачепљење. Са овимАлат разлаже слано и органско образовање, елиминише груди косе, чак можете ријешити проблем са великим поврћем или воћем (кабел ће их самљети). Ово је најбољи лијек за зачепљење цијеви у кухињи, у купаоници или у тоалету, а такођер је једноставан за кориштење, чак и ако нема посебних вјештина.

Али најбоља опција би била употреба неколико метода. На пример, исперите топлом водом са содом - кадом - још једно испирање. Или иста шема, али са каблом, зависи од озбиљности проблема.

Шта елиминисати зачепљење у сифону?

Чести проблем је блокирање сифона у судовима, кадама, умиваоницима. Шта их је боље очистити? Све варијанте су погодне, осим кабла. По правилу, прво користе каде или хемију ако вода уопште не иде. У случају када се вода спушта полако, довољно је испрати канализацију топлом водом. Ако нема ефекта, можете одврнути стакло сифона и очистити га ручно, што није тешко, иако није пријатно назвати такав посао. Вероватно је ово најбољи начин да се контаминира сифон.

Ево свих начина на које можете уклонити зачепљење у пластичној или металној цијеви. Избор методе зависи од ваше способности и врсте контаминације. Колико је времена потребно за чишћење? Отприлике 30 минута, не више. И све ове методе су погодне за самосталну употребу.

Извор Каналсервис.ру.