Како објесити кухињски ормарић на зиду сухозида 5 начина

Кухињски ормари на зидовима од сухозида морају бити чврсто и чврсто осигурани, док се суви зид дуго доказивао као веома практичан материјал. Предност сувог зида је листа параметара као што су трајност, еколошка прихватљивост, практичност, лакоћа употребе. Она се разликује од овог материјала за одличну примену кроз идеално глатку површину, јефтину цену и третман светлом. До данас су из њега створене капиталне структуре, изравнавање зидова и плафона, стварање унутрашњих преграда. Али главни недостатак сухозида је његова мала отпорност на механичка оштећења.

Припремна фаза или као сува конструкција за обешење кабинета

Узети у обзир физичке параметре ормарића: укупне димензије, тежину, материјал из којег ће се изводити инсталација.

Правила припреме:

 1. Завршити све грађевинске радове, поравнати зидове са сухозидом, узети у обзир све нијансе електричне инсталације. Добро размислите и инсталирајте све утичнице, прекидаче. Будите сигурни да размислите о томе како спојити све уређаје на електричну мрежу. Често се испоставља да присуство прекидача на зиду у великој мјери омета уградњу намјештаја. Или употреба ове или оне технике није могућа, јер не постоји мрежна веза. Запамтите да рециклирање и демонтажа заузимају не само пуно времена, већ и увелико кваре све дизајне.
 2. Завршити декорацију собе. Зидови би требали бити спремни унапријед. Елементи дизајна морају обавезно бити завршени,тако да ни тапете за лепак, ни боје не ометају радове инсталације.

Пре него што обешете гардеробу на суву зиду, морате завршити све грађевинске радове у соби

Размотрити питање постављања кабинета у више детаља.

Како поправити ормаре на сувом зиду: монтажа

Постоје многе методе монтирања ормара на сухозиду. Тржиште обилује разним материјалима и системима за причвршћивање. То вам омогућава да причврстите, на пример, кухињски ормар на зид сухозида. Неке од њих су традиционалне, друге препоруке, али је боље слиједити професионалне препоруке. У кухињској кабини се, по правилу, складиште различите житарице, зачини, посуђе и други прибор, који заједно имају значајну тежину.

Начин постављања објеката за намјештај који су неправилно одабрани за одређену ситуацију не само да може сломити кабинет већ и покварити зидове и преграде сухозида.

Размотрите тежину кабинета пре него што изаберете метод за постављање на зид гипсане плоче

Идеална висина за надстрешницу кухињског ормарића је 60 цм изнад стола, тако:

 • Могуће је поставити мале кућне апарате (микроталасна, парна кухала, мултиварк) на шалтеру;
 • Висина се сматра оптималном за рад;
 • Кабинет је на губитку ока, док не омета радње на радној плохи.

Могу ли објесити ормаре на сухозиду: главне методе причвршћивања

Постоји неколико начина причвршћивања намјештаја за сухозид.

Начин припајања је следећи:

 1. Употреба типла за суви зид итакозване "лептире". Прво се направи рупа у зиду, а онда се монтира "лептир". Разлика између лептира и других причврсних елемената је у томе што, када су спојени са одвијачем, бркови типле веома чврсто притискају структуру на суви зид. За лакше конструкције погоднија је техника, када се типлом уведе у материјал, а затим одвијачем уврне вијак. Тежина овог ормарића би требала бити око 5 кг, заједно са свиме унутар њега. Овај систем за причвршћивање није видљив очима. Сасвим реално је код куће остварити и једну особу.
 2. Употреба монтажних шина. Кућиште је причвршћено на шине које су причвршћене на суву зиду. Шина треба чврсто да се учврсти. Препоручује се да се шине фиксирају на више места. Отприлике 10 цм. Овај метод је поузданији. Тежина висећег ормарића може досећи 15 кг. Лоша страна је да су такви причвршћивачи масивнији, звучнији и, сходно томе, веома видљиви, и могу покварити дизајн ваше кухиње.
 3. Употреба сидрених издужених вијака. Ова техника ће вам омогућити да поправите гломазан намештај. Али таква техника је погодна само за главне зидове (бетон, цигла), причвршћивање ове методе на суву зидну преграду је могуће ако се директно веже на један од горе наведених врста површина.
 4. Ако постоји потреба за причвршћивањем на суву зидну преграду, неопходно је унапријед ојачати преграду. У предвидивим положајима за монтажу могу се поставити појачала из греде илиистог материјала. Неопходно је направити ознаке како би се даље одредио положај материјала појачала.
 5. Ако се монтажа на зид не чини јаком, могуће је користити украсне причвршћиваче на плафону или на намештај. Кромиране ноге се могу користити као костур, а главна тежина ормара ће им одговарати, пустити их да се ослањају на радну површину. Ништа мање оригинално ће изгледати као каблови, причвршћени за плафон и даље подржавати кућиште са шаркама.

Инсталација кабинета сухозида: главне препоруке

Да би се избегла непредвиђена ситуација, треба имати на уму неке карактеристике.

Ако јасно пратите препоруке, дизајн ће трајати дуго времена и нећете сумњати у поузданост:

 1. Пажљиво изаберите материјал. Сви монтажни елементи морају бити цертифицирани. Посаветујте се са специјалистом у продавници када купујете. Пажљиво бирајте како не би било пукотина или струготина или других дефеката.
 2. Користите ниво. Потребно је правилно распоредити оптерећење на све елементе дизајна. Израчунајте оптерећење које ће омогућити ниво зграде. По правилу, сви дизајни висе на нивоу ока, а ако постоје мане и дисторзије - биће веома приметно, чак и голим оком.
 3. Изаберите елемент за причвршћивање и изведите инсталацију тако да не дође до деформације сувог зида.
 4. Стварно погледај ствари. Не оцекујте да цете моци да прикљуците претјерано тезак кабинет на правилан колац.
 5. Ако је зид од сухозидаунапред инсталиран, боље је користити метални оквир.

Приликом уградње кабинета за суву градњу, користите ниво, пажљиво бирајте материјале и причвршћиваче

Хипотеке у сухозиду

Шта се може сматрати хипотекама - то су мале шипке од 40 до 50 мм, или 70 до 40 мм. Дебљина греде зависи од дебљине металног оквира. Ако је шипка сувише танка, онда када се причврсти, сухозид ће се попети на греду и деформирати. Ако је сувише густа, онда ће се неизбјежно појавити испупчење.

Пре него што ставите хипотеку на суви зид, одредићете на којој висини ћете поставити ормар

Одлучите на којој висини ћете објесити кабинет. Ове информације су потребне како би се јасно знало гдје се могу ставити хипотеке. Трака мора бити постављена тако да један крај буде уметнут у један профил, а други крај у други профил.

Ако је потребно, крајеви профила се могу затегнути. Учврстите крајеве завртњима. То ће бити сигурније, али не нужно користити такву технику. Када се изнад главе постави на право мјесто, можете затворити дизајн са сухозидом.

Савјети: како објесити кухињски ормарић на зиду сухозида (видео)

Према томе, лагана полица или стезаљка за мали лонац са цветом, али не више, лако се причвршћује на зид од гипсаних плоча. Када поправљате свој стан, морат ћете се запитати да ли је могуће поправити ормаре на зидовима, поравнат са сухозидом? Да, можете радити са свим препорукама.