Како објесити бојлер на сухозид

Због широког спектра примена, суви зид је један од најтраженијих грађевинских материјала за завршне радове. Али он има значајан минус - крхка структура материјала не допушта вам да објесите масивне објекте. Под тешким оптерећењем конструкција од гипсаних плоча подложна је деформацијама и уништењу. Ово се посебно односи на котлове, који се често користе у кућама и становима. Да бисте знали како да обесите бојлер за суви зид, морате се упознати са замршењима овог процеса.

Могу ли да објешавам бојлер на сувом зиду

Пре него што објесите котао на зиду од сухозида, треба да се позабавите питањем: "Могу ли да окачим тако велики капацитет на зид, прекривен плочама грађевинског малтера?"

На тржишту су котлови за домаћинство представљени у двије варијанте:

  • Модели протока који су релативно мале тежине и компактне величине. Вода тренутно загрева директно у време коришћења. Инсталирање таквог гријача је довољно једноставно. Овдје су вијчани типли који могу издржати предмете тежине 5-10 кг. С обзиром на велику количину утрошене енергије, за инсталацију проточног котла, не желе га сви
  • Уређаји за складиштење одликују се различитим капацитетима спремника, унутар којих се налази уређај за загријавање воде - ТЕН. Принцип рада таквог гријача - посуда се загријава на изложену температуру и стално се одржава у датом моду. За профит, ови модели ће победити, алиимају озбиљну тежину. На пример, резервоар за 80 литара воде у напуњеном стању ће тежити до 100 кг. А ГКЛ неће моћи да издржи такво оптерећење. Да би га објесили, потребни су висококвалитетни затварачи

Избором модела грејача за воду, пожељно је да се настави од запремине потрошене течности. Дакле, за једну или двије особе довољно је купити спремнике с малом количином воде, што не само да штеди новац и вријеме, већ и олакшава процес инсталације.

У грађевинској пракси, постоји много начина инсталације, након проучавања које ће разумети како да се грејач воде на сувом зиду фиксира својим рукама.

Препоруке за избор мјеста постављања

Приликом избора места за монтажу котла, морају се узети у обзир следећи захтеви:

  • Грејач воде не сме да ствара препреке за слободно кретање у просторији
  • Резервоар мора бити инсталиран на месту са најмање губитка корисног простора
  • Присуство слободног простора око котла је предуслов. Ово је неопходно да би му се приступило у случају квара

Вјешање бојлера је пожељно у свјетлу ових препорука, будући да монтажа котла на сухозиду захтијева посебан приступ и употребу снажних спојних елемената, посебних носача.

Како поправити котао на сухозиду, монтиран на оквир

Често се домаћим мајсторима поставља питање: "Како поправити котао на зид од гипсаних плоча на оквиру?" У овом случају могуће је осигурати бојлер инсталирањем хипотека - додатно ојачањедизајн елемента. Прикључак ГКЛ може бити и на металном оквиру, и на дрвеном.

Након монтаже енергетског оквира, потребно је одредити место испод резервоара, на основу прорачуна, да се оков за фиксирање налази на ободу ћелије између металних профила.

Плоча која се користи за ојачање оквира треба бити изабрана према дебљини профила, али ширина мора бити најмање 100 мм. Боље је узети масивно дрво. Обрезивање плоче треба да буде у складу са ширином ћелије у оквиру. Пре употребе, морају се третирати антисептичном импрегнацијом или сушењем. Главна ствар је да јој дамо добро време.

Препоручује се обрада дрвених гредица са свих страна иу два слоја, што ће им омогућити да продуже њихов радни век. Да би се објесили масивни објекти, неопходно је водити рачуна о квалитативној обради побољшања.

Пуњење дрвених предмета на површину зида је неопходно у оним мјестима гдје ће се, према прелиминарним прорачунима, налазити учврсне уши, које се налазе на тијелу спремника.

Препоручује се уградња окова за монтажу резане грађе, узимајући у обзир густину и чврстоћу зида. За бетонске површине погоднији су сидрени вијци дужине 150 мм. Код мале густине базе боље је користити клинове са попречним пресјеком зида, опремљене са подлошкама или матицама на обје стране.

Могуће је поједноставити процес лоцирања хипотека у зиду тако што ћемо их сликати прије гипсаних плоча од гипсаних плоча.

Пијуни фиксирани у пијунима покривени су плочама, спацкуели и обложени плочицама. Чим се лепак за плочице потпуно осуши и заврши се фугирање, потребно је означити тачке фиксирања испод Титана. Након бушења отвора, увијања у завртњима и затварања свих зазора, све се може објесити, можете објесити котао.

Како инсталирати котао на прегради на сувом зиду

Осигурајте бојлер Титаниум на прегради гипсане плоче само када је унутра додатна арматура у облику комада метала или дрвета. Морају да избуше рупу испод затика са обе стране, уметните је, притегните на резервоар и, с друге стране, затегните клин са вијком.

Да би се избегли проблеми са инсталацијом котла у будућности, препоручује се да се направе хипотеке и користе плоче веће дебљине још у фази облагања ГКЛ оквира.