Како направити врата за звучну изолацију?

Учините свој дом мјестом одмора и одмора, сигурним уточиштем од буке великог града и сусједне таштине - то је не само могуће, већ и неопходно. Ако постоји много различитих чланака о звучној изолацији зидова и плафона, онда о томе како направити звучно изолирана врата, информације су мање.

Било да се ради о старим вратима или о новим, улазним вратима или унутрашњости, увијек их можете заштитити од буке. Звук се увијек шири зраком, па што су акустични мостови у облику пукотина и отвора мањи, то ће бити тиши у просторији.

У идеалном случају, најбоље је укључити звучну изолацију врата у фази инсталације. Али, ако су трактори већ инсталирани, али изолација буке није довољна, онда је можете ојачати.

Неколико тачака које треба размотрити:

 • третман отварања врата;
 • изолација прореза дуж обода врата;
 • густина инсталације наочара;
 • правилну уградњу оловака и браве.

Изолација отвора врата

Један од извора продора буке је слабо осигуран улаз. Када лоша инсталација не запечати цео периметар, већ само неке његове области. Да бисте направили звучно изолирану рупу, морате пажљиво изолирати све отворе. Боље је обавити рад на преради током наредне козметичке поправке.

Изолација буке рупе захтева монтажну пену или акустичну заптивну масу, кит, одговарајући алат.

 • за уклањање украсних поклопаца (акотакве су);
 • уклоните тапете, боју, малтер по ободу рупе - све што спречава рад;
 • да очисти површину;
 • попунити празнину између зидова и кутије врата изолационим материјалом;
 • , након сушења, изрезати звучну изолацију на нивоу зида;
 • засхпатлеват;
 • за инсталирање ормара на место.

Боље је изоловати пукотине између оквира врата и зида са заптивном масом, јер не помера кутију и боље поставља све отворе. Али понекад су пукотине сувише широке, онда морате користити монтажну пену. Да бисте обавили посао онда је потребно пажљиво: након наношења пјене затворите врата до потпуног сушења, иначе кутија може "причу" и врата се неће затворити.

Звучна изолација прореза дуж обода врата

Најприступачнија звучна изолација врата је налепница на ободу печата.Данас се у грађевинским радњама могу пронаћи самолепљиве бртве различитих боја и профила. Да их боље залепимо на кутији за врата на месту везивања крпе за врата. Важно је правилно изабрати дебљину заптивача тако да нема проблема са затварањем врата.

У унутрашњим вратима, слаби део периметра крила врата је доњи део. Заптивач неће помоћи. Ова празнина се може поставити, на примјер, ваљком од пјене, причвршћеном за врата, али рјешење не изгледа добро. Најбоље је да прво инсталирате врата са минималним размаком одоздо.

Ако изолација буке у просторији није потребна стално, већ самона пример, током сна у расаднику, онда можете да направите специјални јастук који штити бебу од интравагиналне буке. Она такође штити и црта. Иако је таква одлука више него потребна.

Побољшање изолације крила врата код уградње прозора и браве

Звучна изолација унутрашњих врата ће се побољшати чак и ако их уклоните са малим отворима и пукотинама. У унутрашњим вратима са стакленим умецима треба обратити пажњу на густину уградње наочара. Такође, дешава се да након замене браве или ручке постоје мале пукотине које такође пропуштају звук. Да би се постигла боља изолација буке, потребно је адресирати све ове недостатке.

Изолација буке предњих врата сопственим рукама

Изолација буке врата која воде до улаза је најчешћа потреба, као да се ниво буке у вашем стану још увијек може некако утицати, онда се звукови степеница са степеница уопће неће промијенити.

Приликом решавања проблема звучне изолације предњих врата, постоји неколико опција у зависности од тога која су врата постављена. Ако је дрвена, онда је потребно изоловати оплату врата. И врло је лако извршити се властитим рукама.

Најлакше рјешење за звучну изолацију дрвених улазних врата ће бити пресвлака од пјенасте гуме и умјетне коже.Овај метод је био релевантан чак иу совјетским временима и користио се за звучну изолацију и топлинску изолацију врата. Уместо пенасте гуме, чешће су коришћене ударање или старе деке.

Сада значење таквог оплата остаје исто, али, прво, захваљујући боји итекстура разних материјала пресвлаке, врата ће изгледати много естетски, и, друго, изнутра ће користити праву висококвалитетну изолацију буке.

Најбоље рјешење за звучну изолацију дрвених врата ће бити самољепиви материјали. Одговарајући материјали дизајнирани за изолацију буке аутомобила. На пример, виброфилтер на бази битумена или сплинед је самолепљиви пенасти материјал. Можете их и комбиновати.

Можност дела:

 • да уклони браву, ручку, око - све избочене детаље који ометају постављање изолације буке и тапацирање;
 • на обложеној и одвојеној површини врата слој Виброфилтера (величина листа је 1 - 2 цм мања од врата са сваке стране - ова удаљеност је неопходна за завршну обраду);
 • печат је са спајалицама за намјештај или малим каранфилићима од пјенасте гуме жељене дебљине (обично не више од 1 цм);
 • украшен је украсним декоративним завршним обрадама од умјетне коже са формирањем периметра врата ролне;
 • поставите браву, око, ручку врата;
 • ако је потребно, и зависно од тога како се врата отварају, могуће је хранити ваљке за заптивање од коже са пенастом гумом на оквиру врата по ободу.

Ако су врата метална, онда ће све зависити од њеног распореда. Типично, метална врата већ претпостављају пуњење изолације буке (она такође обавља и функцију топлотне изолације). Али нека јефтина метална врата су шупља, па је немојте држатизвук, али га чак и појачава, захваљујући принципу бубња. Таква врата, срећом, често се могу раставити на две половине и испунити унутрашњост звучном изолацијом.

За звучну изолацију материјали су лагани и добро испуњавају растојање између ребара крутости. Најбоље је користити минералну вуну и материјале на њеној основи.Лаган је и компактан, има одличне звучне изолације и изолациона својства, и што је најважније, не гори.

Не препоручује се користити као материјал за изолацију звука унутрашњости пјенасте и пјенасте полистиренске плоче - они ће само осигурати изолацију врата, али неће побољшати апсорпцију звука. Штавише, неправилно затворене, ове плоче ће повећати ефекат бубња.

Звучна изолација унутрашњих врата сопственим рукама

Изолација унутрашњих врата од буке може се уредити по истом принципу као и изолација од буке дрвених улазних врата - уз помоћ самолепљивог звучног изолационог материјала и декоративне обраде са пенастом гумом (што такође смањује осетљивост).

Ако је важно да не допустимо да звукови изађу из собе, на пример, за кућни музички студио, онда, поред звучне изолације периметра, акустичну пену можете причврстити на целу површину врата. Неопходно је задржати извор звука. Висина рељефне пене не би требало да омета отварање - затварање врата.

Материјали за изолацију буке на бази битумена су прилично тешки, као кожна замена, тако и ранијеИзвођење радова на звучној изолацији на унутрашњим вратима је боље појачати петље.

Међутим, најљепше рјешење, које се складно уклапа у унутрашњост и не захтијева додатне мјере, бит ће творнички звучно изолирани унутрашњи простори врата.

звучно изолована врата

На капиталној или првој поправци боље је не штедјети на вратима (и улазним и унутарњим) и одабрати их не само по изгледу, већ и по звучној изолацији и изолацији. То ће вам уштедети новац, новац и живце.

Врата за звучну изолацију морају бити израђена од метала дебљине листа најмање 2 мм. Листове треба чврсто причврстити или не вибрирати.

Важно је да су сама врата и инсталациона кутија испуњени звучно изолирајућим материјалом (минерална вуна, изолатор, итд.). Идеално ако произвођач примени неколико изолатора буке. Један од њих се лијепи на челичне лимове за вибрирање, а други се користи као пунило.

Морају се створити најмање два заптивна круга дуж обода добрих изолационих врата.

Унутрашња врата са звучном изолацијом такође треба да буду опремљена заптивачем. Ако се врата састоје од два слоја фурнира и пунила између њих, онда пуњач мора бити звучно изолован.

Дрвена врата из поља добро чувају звук, посебно ако се користи масивно дрво. Што су врата дебља, то је боља изолација од буке.

Ако је стање доброзвучна изолација је важна, боље је да не заустављате свој избор на вратима са стакленим уметцима. Стакло не држи довољно добро.

Оно што се користи за материјале за звучну изолацију може дати додатне предности: постоје протупожарна врата и врата са појачаном топлинском изолацијом.

Наравно, узимајући у обзир све могуће захтјеве за врата боље је у фази њиховог избора у трговини. Али, ако је избор погрешан, онда се исправна изолација буке врата може остварити властитим рукама. потребно је само пажљиво проучити технологију инсталације, пронаћи одговарајући звучно изолирани материјал и - за узрок!