Како направити врата за кућу властитим рукама из плоча?

Улаз у било који модеран стан и унутрашње уређење врата. Њихова куповина данас није велики проблем, јер произвођачи конструкција врата нуде велики избор модела не само за улазна врата, већ и за унутрашња врата. Разликују се по:

садржај

 • Како направити врата властитим рукама?
 • Израда крила врата
  • Процес израде платна
 • Производња оквира врата
 • Израда монтажних врата
  • Шема монтаже дрвених врата
 • закључак
 • величине;
 • дебљину крила врата;
 • опције за обраду.

Ако су ваши планови за главни поправак у вашем стану, током којих ћете замијенити сва врата, онда, наравно, ваши трошкови ће бити прилично озбиљни.

Међутим, можете значајно уштедети на структури врата ако их направите својим рукама. Да би се то омогућило, неопходно јеунапријед набавити материјалеза креирање ових производа, а поред тога, током рада потребно је строго поштовати технологију њихове производње.

Како направити врата властитим рукама?

Било који производ не може бити произведен без употребе потребних материјала. онитреба да буду високог квалитета . Само у овом случају готов производ ће дуго служити. За израду дрвених врата, потребни су следећи материјали:

 • борове даске;
 • Влакнасте плоче;
 • ниво зграде;
 • одвијач;
 • вијци;
 • угао;
 • чекић;
 • одвијач;
 • длето;
 • лепак за столарију;
 • Рулет;
 • оловка;
 • брусни папир.

Чак и ако немате потребно искуство у столарској делатности, у овом случају можете и сами израдити дрвена врата. У овом радуне постоји ништа компликовано . Најважније је знати технологију рада. Што се тиче алата за обављање посла, они требају малу количину и ништа не купују, јер у процесу производње користе се алати који су у арсеналу сваког власника.

Ако се током рада користе софистициранији алати, то ће вам омогућити да направите производ високог квалитета који, по својим карактеристикама, ни на који начин неће довести до конструкције врата великих произвођача.

Производња платнених врата

У почетној фази је потребноодредити величину крила врата . Они у великој мери зависе од параметра као што је величина кутије за врата. У случају да је кутија спремна, потребно је измјерити њену унутарњу величину и одузети 4 мм од резултата. Размак између крила врата и кутије не сме прелазити 2 мм.

Ако у кутији нема прага, онда би горње пукотине требале бити 2 мм, а дно 10 мм.

За производ на вратима који је уграђен у купаоницу или купаоницу, потребно је оставитиразмак од 10-15 мм . То се мора урадити како би се осигурало да је просторија обезбијеђенанормална вентилација. У горњем делу кутије, размаци треба да буду 2 мм.

Процес производње тканина

Да бисте врата направили својим властитим рукама, морате припремити двије обложне плоче. Њихова дебљина треба бити 30 мм. Такође, немојте радити без производње производа и без листова плоча од влакана. Вриједи одабрати квалитетан материјал који нема пукотина, нема деформација. У овом случају , структура вратаће бити изведена без икаквих проблема.

 1. Припремљен лист влакнасте плоче потребно је изрезати на такав начин да излазе два једнака елемента. Морају одговарати величини врата.
 2. Неопходно је пратити хоризонталне и вертикалне линије, што захтијева употребу нивоа зграде. То ће такође помоћи да се контролише поштовање правих углова.
 3. Ако постоји потреба за закривљењем врата и нема равних углова, у овом случају, приликом израде крила врата треба поновити облик кутије. Овај метод се користи у случајевима када су одступања у угловима незнатна. Затим, захваљујући уградњи платна, можете направити квалитетну структуру врата и елиминисати потребу за заменом кутије за врата.

Израда оквира врата

Затим пређите на следећу фазу производње оквира крила врата. За креирање је потребно направити плочудебљине 25 мм и ширину 150 мм . За оквир је потребно користити суву даску која се не би требала оштетити, а на њеној површини би требао бити одсутан калуп. Идеално, ако стваратеОвај елемент користи врата од боровине, јер је дрво овог дрвета мање подложно процесима труљења од других.

Након тога, два дијела ове плоче се откидају. Готови предмети морају бити димензионирани тако да одговарају висини врата. Затим се врши сечење три дела једнаке величине као и ширина врата.

средња шипкаможе имати нешто мање димензије. Овај услов мора бити испуњен, јер ће у том случају бити осигурана висока чврстоћа оквира. Ово је такође неопходно за браву или запорни уређај на вратима.

Даље, потребно је полирати рубове слијепог папира.

Шипке могу имати исту ширину. Ако имате жељу дати оригиналнији изглед креираном производу, онда за оквир можете користити шипке различите дебљине.

Врата за монтажу

Да би производ био доброг квалитета, потребно је извршити његову монтажу властитим рукама у складу са одређеном схемом. То ће смањити време за процес израде дрвених врата и избећи грешке у процесу израде.

Схема монтаже дрвених врата

Прво, ставите на подједанпроизводен влакна. Требало би да лежи на поду са глатком страном.

Пожељно је поставити дебели папир за радни предмет, који ће елиминисати оштећење пода. Затим, на радном комаду плоче од влакана ставите два реда оквира врата. Затим постављају три попречне шипке, припремљене раније.

Инсталацију ових шипки треба обавити докрајеви оквира оквира. Детаљи морају бити повезани тако да правоугаоник на крају изађе. Када се заврши, врши се поравнање спољних ивица оквира са завршном обрадом плоче.

Тада је потребно одредити гдје ће бити врх предмета и гдје је доњи дио. Затим морате ријешити проблем стакла: да ли ће бити присутан у дизајну врата или ћете без њега управљати. Ако се чаробњак одлучи да га задржи, онда морате разумети коју ће величину имати. Након тога морате ријешити још једно важно питање: гдје ће бити брава и квака. Ако намјеравате уградити врата са бртвом, дебљина шипки оквира врата мора бити већа од 30 мм.

У зависности од величине стакла које се поставља на врата,попречна гредасе поставља испод или изнад 5 цм од места где су постављена. Поштовање угла од 90 степени обезбеђено је коришћењем грађевинског нивоа.

Након што сте завршили ово, направите етикете на плочама на местима где се укрштају. Извршење ове акције је неопходно да би се могли повезати елементи дизајна. Након тога, на даске ставити оловку оловком, тако да их при склапању производа не бркате.

Ознаке морају бити направљене и на плочи од влакана, како би се онда знало како поставити оквир оквира. Оне су изнете изнутра. Извршење ове процедуре је неопходно да би се означило место на које ће се нанети лепак.

Онда направите ознаке на свим попречним даскама, заизузетак од просека. Означени су са четири тачке, које ће онда бити избушене рупе пречника 3 мм. Након ове даске потребно је очистити и напунити фуге.

сада је потребнонаправити шиљак , који ће представљати директну облогу са пројекцијом половине дебљине плоче. Када су сви крути прикључци завршени, потребно је инсталирати дијелове на њихова мјеста. Њихова инсталација мора бити изведена тако да се извођачи искључују.

Затим можете наставити са извођењем врата за монтажу панела на равној површини, чиме се избегава деформација производа.

Љепило се затим наноси на дијелове на наведеним мјестима с даскама оквира. Такође, адхезивна композиција је прекривена шиљцима, након чега су сви елементи постављени на њихова места.

На врху оквира, такође морате да направите рупе, а затим проверите тачност правих углова. Затим се заврте вијци.

сада почињунаносити љепилона горњи оквир оквира. Осим тога, они морају покрити горњи дио плоче од влакана. Његова инсталација се извршава одозго. Резултат је дизајн који се састоји од два листа влакана и дрвеног оквира који се налази у средини. Да би се лепљење вршило без мана, на њега је инсталиран терет. Неопходно је да се на љепљене производе стави лист влакнене плоче, а затим да се терет стави на њега. Када се адхезивна смјеса замрзне, то се уклања. Производња врата се може сматрати комплетном.

Сада је само потребно да се заврши декорација створеногдизајна. Завршетак на свакој страни врата може бити другачији. Приликом избора опције гледања према вратима, прво се морате фокусирати на унутрашњост просторије. Ако постоји жеља, онда је могуће извршити загревање врата. Ово је изузетно важно у случајевима када се врата стварају као улаз. У складу са пројектом просторијаизабрати третман производа за врата . Може се бојати бојом, лаком или обложити другим материјалима.

закључак

Ако вам требају дрвена врата за стан или собу, онда их не купујте у продавници. Можете то направити сами, чак иу одсуству искуства. Купите потребне материјале за рад. Они би требали бити висококвалитетни, јер од тога зависи трајност производа. Прије извођења радова потребно је упознати технологију радова. Пратећи кораке у креирању производа, можете направити солидан производ, који ће служити дуги низ година и биће одлична декорација ентеријера вашег дома.