Како направити властити ормар за хладно пушење: цртеже, фотографије, видео упуте корак по корак

Начин кувања димљене хране у трговинама се не може назвати корисним за организам, јер за то користе конзервансе, ароме, хемијске замене за дим. Тако, димљено месо, кувано ручно, не само да је безопасно, већ и невероватно укусно. Како потопити месо или рибу код куће? Излаз је да се направи кабинет за пушаче сопственим рукама, које ће трајати 3-4 сата за напајање, и биће могуће користити га неколико година.

Од чега радити?

Можете направити своју шалицу за пушење хладног или топлог димљеног меса из различитих материјала. У ту сврху користе се сви предмети каросерије са бочним и горњим вратима, који се могу херметички затворити. За ручно израђене ормаре, једна од следећих конструкција је погодна за хладно пушење:

 • случај старог одјељка за хлађење или замрзавање;
 • метална кутија за оловке;
 • сеф за складиштење оружја;
 • гасна пећ;
 • стари строј за прање центрифуге;
 • контејнер правоугаоног облика;
 • цијеви великих промјера;
 • металне бачве.

Схема будућег дизајна

Јединствени ормар за хладно пушење може бити направљен од њихових дрвених жбица и шипки. И упркос једноставности оваквих дизајна, димне машине направљене ручно имају широк спектар могућности. Осим тога, ормари за пушење вам омогућују припрему укусног и мирисног меса, рибе, морских плодова, поврћа и других делиција.

конструктивни елементи

Ако питате како да направите гардеробу својим рукама, онда сигурно неће бити преплављени ако знате који од конструктивних елемената је састављен.

Дно кутије је дрвени оквир направљен од попречних пресјека греда 4к4 цм, а можете видјети детаљне цртеже ваших хладно вучених ормарића за пушење, које можете видјети у овој публикацији.

делови тела

Без обзира на то који стамбени простор одаберете за кућну димну инсталацију, потребно га је одвојити од трослојне плоче дебљине 2,5 цм и ширине до 10 цм. У те сврхе ће се уклопити надвратник јасена, лимете, јохе и других листопадних стабала. Ако нисте успели да пронађете тканину, иако је то прилично раширена дрвена тканина, онда можете користити црногорични полимер.

Шкриња за пушење из плоча сакупљених сама по себи треба да буде што је више могуће запечаћена. Ово је сасвим изводљив задатак, ако користите заптивни кабел у производњи кабла у некој врсти врпце која се ставља у све спојеве материјала за облагање.

Пегас за спојеве који штите закон

врата

Врата се израђују према величини предњег зида јединице за пушење. Ручно се склапа на дрвеном оквиру од плоча од 2,5к10 цм, тако да материјал покривног дијела оквира чврсто улази у отвор, а избочени дио плашта покрива горњи зглоб. Обим читавог отвора је прекривен заптивном гумом, што може битибило коју гуму из фрижидера или пећи. Ако не постоји таква ствар у вашем економском арсеналу, она се лако може направити од филц траке.

Парица петљи је причвршћена на сама врата, која могу бити или пјегаста или мртва - све зависи од нивоа ваше вештине. Такођер, врата су опремљена засуном. Врата, као и кућиште, треба да буду потпуно запечаћена врпцом или, у екстремном случају, са огреботином. То је предуслов за стварање ефикасне радне фиоке хладног димљеног материјала, коју је направио властитим рукама.

кров

Горњи дио јединице за дим се обично изводи у једној косини или двослојној верзији. Ако желите да ваш џелат има горњу површину са једним нагибом, онда то морате урадити са рампом назад, узимајући за ову даску дугу, 4-5 цм већу од базе. Тада при одабиру друге опције за распоред крова потребно је саставити груби сустав с дуљином клизаљке 55-65 цм.

Ако желите да ваш џелат буде непокретан на улици, онда кров мора бити брушен и обојен било којом уљаном бојом. Горњи део дизајнерског дизајна, током рада, не прегрева, тако да се не брините о томе да се боја може одвојити, а од временских услова и високе влажности боја ће на најбољи начин заштитити инсталацију.

Димњак је монтиран на врху димњака, који је опремљен вентилом и механизмом скеле. Може битидрвени и метални. То треба урадити како би се каганет учинио што ефикаснијим, јер на уштрб димњака не само излаз димних маса, већ и регулација унутрашње температуре.

димњак

Упутство за монтажу кабинета

Тако је мини-станица за дим састављена у следећем редоследу:

 • склапање основе оквира;
 • инсталација на дну;
 • уређај кућишта са дрвеним облогама;
 • производња врата;
 • окретање врата;
 • уређај за горњи дио конструкције;
 • уградња функционалне опреме - генератор дима, ТЕН, термостат, систем димњака.

ВИДЕО: Како и гдје сакупити пушачки ормар

Детаљан уређај

За уређај за димњаке користи се генератор избацивања дима типа вертикалног типа, који мора бити причвршћен на стражњи дио димног конуса. Генератор дима је, са своје стране, повезан са унутрашњом шупљином помоћу металне цеви О2,5-4 цм

Да би се хладна кутија претворила у врућег пушача, она мора бити опремљена уређајем за гријање, који, по правилу, користи ТЕН затвореног типа мале снаге (не више од 1 кВ). Гријаћи елемент је инсталиран на дну уређаја. Да би се избегло паљење дна, ТЕН се поставља на металну профилну плочу, која се налази изнад дна кутије за 50-100 мм. Захваљујући слоју ваздуха и металном оквиру, могуће је извући део топлотне енергијеелиминише могућност пожара.

Изнад топлотно-грејног елемента налази се палета која је дизајнирана за сакупљање масти током пушења. Као палета, погодно је чак и јело. Главни услов је да се мора уклонити тако да се након сваке сесије пушења може уклонити и очистити.

На овај начин можете заштитити ТЕН од пада капљица масти

Уређај можете одмах опремити мајицом, а ако је потребно и хладно димљеном, само је искључите. Тако, захваљујући једном генератору дима, температура унутар димне кабине достиже 30-40 ° Ц.

повезивање генератора дима

А ако желите загрејати производе на врући начин, онда уз помоћ елемента за загријавање могуће је постићи температуру од око 150 ° Ц. Што се тиче регулације температуре, термостат, чији се сензор налази у горњем дијелу пламеника, помоћи ће вам. Такође је могуће опремити дизајн и термометар, што знатно поједностављује рад дима.

ТЕН за вруће димљене

Многи мајстори опремит ће џелат с двије ручке смјештене на странама ормара. То ће вам омогућити да помакнете вјешала с мјеста на мјесто ако је потребно.

Наравно, можете купити ормар за пушење, али у исто вријеме ћете морати потрошити у просјеку 3 до 10 тисућа овисно о опреми. На колекцији самосталне бакље ћете потрошити минимум финансијских средстава и напора.

ВИДЕО: Како изградити генератор дима иормар за пушење

\ т

Нормал 0 МицрософтИнтернетЕкплорер4