Како направити унутрашњост балкона

Загријавање и уређење балкона придонијет ће томе да је стан увијек потребан стамбени метро.

Избор материјала за унутрашњу обраду ложе

Тржиште грађевинских производа је препуно различитих врста завршних материјала, тако да је тешко особи која је с њима удаљено да се оријентира без икаквих потешкоћа - зашто дати предност? Стручњаци анализирају одређени број производа, говорећи о својим позитивним и негативним странама, тако да одлуку треба донијети узимајући у обзир све тачке.

За третман балкона или лође боље је користити сухозидом отпоран на влагу

Плоче отпорне на влагу од сухозида - најпогодније за стару ложу, јер оне обављају декоративну и нивелацију. Причвршћивање се изводи на сув начин - постављањем плоча на метални оквир.

У мочварним подручјима боље је дати предност означавању - ХВЛ или ХВЛВ.

Захваљујући равној површини, можете уштедети новац на гипсу, користећи само први слој. Одозго, овај материјал је прекривен специјалним филмом са декоративним ефектом испод дрвета или камена, прекривен плочицама или осликаним. Предност овог материјала је његова негоривост и дуги вијек трајања - око 15 година.

Сендвич панели од пластике имају дебљинуоко 2 мм, и састоје се од два међусобно повезана ПВЦ панела, а унутрашњи простор је испуњен изолационом пеном. Сличан материјал се разликује лако, али у исто вријеме и изузетна крхкост, тако да је завршни рад неопходан с опрезом.

Слична декоративна пластика добија на популарности захваљујући:

 1. Могућности за куповину имитације природног камена.
 2. Може бити украшена испод дрвета.
 3. Не допушта излагање влаге извана, јер има посебан премаз.

За најспектакуларнији дизајн, могуће је направити пластичну декорацију са термалним филмом, процес мора проћи при високој температури, затим се добија најживописнија слика. Причвршћене пластичне плоче на вијке, љепило и чавле, а не суштински њихово постављање - хоризонтално, вертикално или под кутом. Најскупље су плоче са ефектом огледала, али оне захтевају посебну пажњу, а такође треба да избегну продор директног сунца на њих. Конвенционални пластични панели су мање захтевни за чишћење - потребно их је обрисати влажном крпом.

Атрактивна завршна обрада балкона с властитим рукама

Завршена декорација само у блоку омогућује вам постизање природног стила и елеганције, док комбинујете декор са трендовским трендовима. Овај материјал се недавно појавио на тржишту и сличан је обичним дрвеним гредама.

Декорација куће у блоку даје осећај сеоске куће

Једина карактеристика је савршенаглатка површина.

Блок кућа има бројне позитивне особине. Може се користити не само за унутрашњост, већ и за вањско покривање простора. Спектар схеме боја је веома разнолик - од дрвених нијанси, до светлих боја. Овај материјал није само еколошки прихватљив, већ и не подлеже развоју трулежи и плијесни. Чак и са природним састојком, има малу тежину, што је једна од главних предности.

Да би се обавио атрактиван третман властитим рукама, потребан је низ припремних радова:

 • Очистите зидове од старог покривача;
 • Ставите мали слој парне бране помоћу филма и причврстите га алуминијумском траком;
 • Направите цобблер склоп користећи дрвене греде;
 • Изоловати простор између плоча и зида;
 • Причврстите панеле на блок кућу помоћу ексера, спајалица или вијака;
 • Маскирајте углове специјалним млазницама.

Да би се услуга покрила дуги низ година, потребно ју је третирати једном годишње антисептиком, прегледати на оштећење, очистити прашину и смеће.

Преглед популарних стилова унутрашње декорације

Дизајн и унутрашњост балкона вам омогућава да ову малу собу претворите у додатни комфор. Сада прилично често радите у ложи, тоалету или радном простору.

Стил декоративнега и декоративног материјала увелико зависи од површине балкона

Неколико стилова за овај дизајн

 1. Цлассиц је увијек лидер у трендовским трендовима и превладава у већини дизајна лође. Овде воде пастелне боје, без присуства лепршавих нијанси, и само мало разблажене вазама за цвеће.
 2. Високотехнолошки ентузијасти га ретко користе на балконима, али покушавају да истакну и нагласе своје предности са неколико светлих детаља боје челика.
 3. Прованса је најкомфорнија и складнија, карактерише је велики број цвјетних отисака, гамута бијеле боје и природних материјала у декорима завјеса, пресвлака.

Овај материјал такође није потребно искључити из арсенала, будући да има неколико различитих врста, од којих свака има изражене позитивне и негативне особине, лако је властитим рукама направити унутрашњу обраду у затвореној лођи, чиме се штеди вријеме и новац за запослене раднике.

Дрвена облога ствара не само пријатну климу и расположење у просторији, већ је и еколошки материјал.

Облагање има топлотне и звучне особине, као и дуг радни век. Међу минусима - висока цијена овог материјала и сложеност посла. Пластична облога је приступачна, има широку палету боја, отпорна је на влагу и лако се одржава, задржава привлачан изглед дуги низ година. Међу минусима - мало угодно окружење.

Медофон МДФ - има прилично дуг вијек трајања, савршено штити од буке, није висока за цијену. Цонс - могућност деформацијеПокривеност је под утицајем влажног окружења, тако да се третира само са затвореним лођама, а рад са овим материјалом је доста дуготрајан.

Интересантна унутрашња декорација балкона са облогом сопственим рукама

Да би се облагање постизало сопственим рукама, потребно је припремити неопходне материјале и алате - тканину, најпогоднију у смислу квалитета и дизајна, чекића, вијака, убодних тестера, дрвених греда, кламерица и спајалица, привјесака и бушилица.

Облагање је један од најбољих материјала за независне балконе

Зидови просторије се чисте од старог премаза, а употребом бугарског може значајно олакшати процес уклањања. Могуће пукотине су пажљиво затворене и сви зидови су третирани антисептиком. Ако је просторија изолована, онда употријебите минералну вуну, и тек тада се стубови причвршћују и углови на које се тканина причвршћује.

Компетентна унутрашњост балкона (видео)

У закључку, треба напоменути да када радите са овим материјалом, морате бити опрезни, стручњаци саветују да се прво ноктију нокти, а тек онда да се зачепе.

Дизајн ентеријера балкона (фотографија идеја)

)