Како направити травњак - корак по корак инструкције за почетнике вртлара (50 фотографија)

По завршетку изградње сеоске куће, треба обратити пажњу на сусједну територију. Зелени травњак изгледа најбоље, на којем можете уредити кутак за одмор. Запослити стручњаке за овај посао није тако јефтино колико би било пожељно, стога је најбоље да травњак опремите својим рукама.

Овај рад не захтијева много труда, међутим, важно је показати стрпљење и строго слиједити упуте, без занемаривања тривијалности. Због овог приступа, резултат ће нужно бити одличан.
)


Да бисте добили одговор на питање како да направите травњак својим рукама, прво морате схватити која врста дизајна одговара вашој територији. Знамо неколико типова уређења територије, свака врста има своје предности и недостатке.

Тип вртног врта

Такав травњак се назива и обичним, јер га је могуће видјети у парку или на фарми.

Изглед није тако видљив као у партеру, али у исто вријеме сватко то може учинити властитим рукама. Истовремено, важно је придржавати се технологије која није компликована. Неоспорна предност овог типа травњака је што не само да даје месту презентацију, већ служи и за активни одмор.

Травњак за врт и парк може се изводити на било којој територији, у хладу или на сунцу, морате одабрати праву траву. Не знајући како направити травњак у земљи, морате се ослонити на његаспецијалиста Поредећи ову варијанту уређења територије са енглеским травњаком, треба нагласити лакоћу бриге о врту и дизајн парка. Међутим, она је тежа од распореда маурског или детелина аналогног.

Енглески травњак (партер)

Лагуне енглеског типа могу се одмах разликовати по структури, има густу траву смарагдно-зелене нијансе. Такав дизајн дворишта увек привлачи пажњу. Али овде је услов - травњак се може уредити само на сунчаној страни дворишта, сенка није прикладна.

Упркос лепоти, травњак енглеског типа има бројне недостатке. Такав аранжман може да се користи као декоративни поклопац, прилично је скуп и веома захтеван.

Израда зеленог травњака ће вам помоћи у редовном заливању и фризурама, као иу примени ђубрива и ђубрива. Поред тога, сам травњак је негативан ефекат температурне разлике. Све ово сугерише да је за такав аранжман територије потребно обратити се истинским професионалцима чије су услуге скупе.

Цвијетни травњаци

За оне који воле цветне мотиве, моравски или дјетелински травњак ће бити најбољи избор. Цвјетни дизајн дворишта је увијек шармантан, увијек привлачи пажњу.

Стварање и напуштање не захтијева пуно времена и труда, цвјетне гредице нису шармантне, стално освјежавајући травњак новим цватовима. Међутим, травњак за цвеће не треба ходати, за разлику од њега, детел може да буде аналоганда буду изложени различитим оптерећењима.

Међу недостацима је и непредвиђен изглед цвијетног травњака у периоду процвата. Што се тиче дјетелина, карактерише га висока влажност, а поред тога расте по цијелом подручју.

Ваљкасти тип ваљака

У ролнама се налазе травњаци, испод којих се разуме слој заокрета, који се котрља у ролу, а затим ставља на парцелу. Прављење травњака на локацији је лако. Ова опција је релевантна за оне који не желе чекати резултат неколико мјесеци.

Овај аранжман има одређене предности, на пример, у првој години није потребно бринути се о коровима, лако је носити ниску и високу температуру, оптерећење. У исто вријеме двориште постаје луксузно. Ако говоримо о недостацима, онда је он сам - висока цена.

Можете уштедети тако што ћете преузети самосталну инсталацију травњака. Али треба имати на уму да је материјал велике тежине, тако да га треба монтирати у пару са неким.


 • Укрцавање за цвјетне кревете - фото преглед прекрасних и модерних варијанти

 • Цеви гума - 54 фотографије најбољих идеја за дизајн цвећа у земљи

 • Бело цвеће у башти: опис, наслов и фотографија идеје прелепог дизајна

Како правилно уредити травњак

Прво, треба да разумете где ће бити травњак, како се у њему налазе путеви у којима се налазе цвећаре. То ће захтијевати схему. Важно је да се уреди травњаку било које доба године. Али да би траву боље посадили у јесен, након зиме земља је прекривена зеленим тепихом.

Пратећи некомпликовану технологију, може се постићи одличан резултат:

 • територију будућег травњака треба одложити од смећа и страних објеката, како би се контролисали корови употребом хемикалија;
 • изједначавање територије;
 • за густину тла помоћу посебног ваљка;
 • горњи дио тла третира се грабљама, уклањају се мали каменчићи и рупе;
 • настављају да напуштају земљу у нетакнутом облику два мјесеца;
 • коришћењем ручног рада, семе се распршује по површини земље;
 • земља се узгаја грабљем, сјеменке су зачепљене;
 • за ефекат се користи ролна, коју је површина подвргнута;
 • коришћењем начина наводњавања врши се залијевање;
 • остави земљиште непромијењено два мјесеца.

При томе, главна фаза стварања травњака може се сматрати комплетном. Затим морате дати времена за његу, редовну фризуру, ђубриво, залијевање и припрему за зимске услове. Ако је сав посао обављен исправно, резање траве неће бити потребно. Ако се нађу мочваре, једноставно сипајте сјемење.

Знајући какве потешкоће се могу суочити у стварању травњака, потрошач увек има прилику да процени своје способности и, по жељи, да самостално руководи радом, узимајући у обзир све нијансе травњака.

Фотографије савршених опција за дизајн травњакасецтион


 • Вишегодишње цвеће за лето, које цветају цело лето (75 фотографија)
 • \ т
  Будлеи за врт - фотографски примјери, значајке садње и његе на отвореном

 • Прекрасан травњак: фотографија идеје о савршеном дизајну травњака властитим рукама


 • Како засадити боровину - једноставан водич за вртлара, уз примјере фотографија и тајне
 • \ т
  Копље за украшавање територије - фотографија трендовских трендова за почетнике вртлара

 • Туиа: слијетање и брига. Слика идеје прелепог дизајна у сеоској кући