Како направити таласе на сувим зидовима?

Данас, стропови могу имати најсложенији облик захваљујући сухозиду. А најпопуларнија опција су разне варијације таласа.
Чак и такав наизглед једноставан дизајн, попут таласа сухозида, учиниће ваш плафон јединственим и непоновљивим.

како цртати

Да би се на стропу направила валовита конструкција, мора се прво нацртати на папиру. Овде не би требало да се јављају проблеми, као у шеми, ми приказујемо простор око периметра и примењујемо облике и ознаке које су нам потребне.
Међутим, приликом преношења цртежа на плафон може доћи до неких потешкоћа. Обично се таласи праве на вишеслојним структурама и имају неку врсту сломљених или криво-правих линија. Стога се цртежи преносе на први слој потпуно напуњеног лима сухозида.
Направите узорке валова на плафону следећим корацима:

  • уз употребу компаса. У овом случају, кривуља пролази кроз цртање неколико кругова и брисање вишка линија. Округли се може израђивати из редовног профила за вођење, причвршћивањем оловке на њега љепљивом траком или изолацијском траком. Основа "компаса" се фиксира помоћу саморезног вијка;

Обратите пажњу! Овај метод вам омогућава да направите најприкладнију линију криве.

  • од руке до тачке. Овде је потребно користити план таванице са назнаком координата на њему. То је веома неугодно, јер укључује цртање пуно бодова;

  • користећи шаблон. Од шперплоче или плоче од влакана је могућеЛако је направити образац круга величине. Узорци се лако наносе на плафон и заокружују. Као резултат, таласаста линија на плафону се појављује веома брзо;
  • на оку. Пошто талас није геометријска фигура, могуће га је нацртати руком, фокусирајући се на око. То је најчешћи метод, пошто не захтева стварање огромног компаса или шаблона.

У принципу, лако можете комбиновати горе наведене начине за креирање индивидуалног таласастог узорка на конструкцији плафона.
Када палингованиии цртежи треба узети у обзир и висину криволинијске конструкције. Пошто ће талас играти улогу визуелног прелаза од првог до другог нивоа, најчешће је удаљеност између нивоа 10-15 цм, а веома је ретко 20 цм. Обрати пажњу! Што је виша висина, то ће бити већи ефекат дубине.

креирање уређаја

Као што је већ поменуто, почињемо да монтирамо ову конструкцију на други или трећи ниво спуштеног плафона.
Обрати пажњу! У оквиру првог нивоа на месту где ће се талас монтирати, уградите додатне вјешалице тако да конструкција може издржати додатно оптерећење.
Да бисте то урадили, након примене маркупа на претходни ниво, морате направити оквир. У овом случају дозвољено је коришћење дрвених шина и металних профила.
Инсталација оквира подразумева:

  • сече у профилне бочне површине;
  • током монтаже на плоче од сувог зида, профил је изобличен дуж линије за означавање;
  • даљеЗа већу крутост стропног уређаја стављамо у профилу сталак.

Као резултат тога, добићемо валовити костур другог или следећег нивоа. Сада је могуће извршити његову облогу. Најкомпликованија процедура је резање валовитих комада са листасувог зида .
Обрати пажњу! Користите специјални нож и алат за убодне тестере да бисте добили савршену нивелацију између резаних лимова. Рубови се могу третирати планом.
Резани листови се причвршћују на оквир помоћу вијака и стављају све спојеве серпианке. Онда на траку и на поду шрафова стављамо кит. Остаје само да се обоји или закрпе тапете, а строп је спреман.
Чак и тако једноставна конструкција, као што је талас на спуштеном плафону, може дати соби потпуно другачији изглед.