Како направити обрезивање малине

Малина ...Она расте практично у сваком врту. Његове корисне бобице су апсолутно вјерници: и дјеца и одрасли. Малина помаже да се ослободимо многих болести. Укусна је иу свјежем облику и као џем. Али то је оно што јој је потребно, како залити, оплодити, и како направити подрезивање, не знају сви. Наравно, свакој биљци је потребна пажња и брига, посебно ако се од ње очекује богата жетва, а малина није изузетак. Овај процес није компликован, и свако то може да уради, чак и они који никада нису наишли на обрезивање биљке.

Како квалитетно и коректно резати малине

Сви знају да се малине односе на вишегодишње грмље. Али овде је живот сваког бекства одвојено само неколико година. Први "полуживот" јеле расте и јача, а други део даје богату жетву и умире. Од потомака коријена постоје нове стабљике, које такође дају нови живот. Да би се осигурало да распоред не омета биљке, а напротив му помогне - потребно је редовно обрезивање малина.

Обрезивање малина треба обавити у јесен . Негде средином септембра, након што је жетва убрана, биљка се припремала да обележи нове бобице - потребно јој је обрезивање. Овај процес помаже да се грм боље припреми за прехладе. Гране које су доносиле бобице за уклањање. Од њих почиње обрезивање. Њихова идентификација неће много отежати - гране су густе, са чврстим смеђим стабљиком и гранчицама. Када је време за обрезивање -немогуће је одлагати, јер ће старе гране наставити да се ломе. Али због њих и млади избојци могу патити. Одрежите их ближе бази.

Не заборавите на болесне гране или оне које неправилно расту. Правилно обрезивање грмља ће обезбедити јак имунитет малина и омогућити да нове гране расту боље и расту. За један метар оставите око 12-16 избојака. Све што исечете -спали , како не бисте проширили било какву инфекцију или штеточине.

Ако су гране дуге, онда се могу сећи негдје на12 центиметара . Снимци везани за подршку.

Другаа версиа отрезки малин

Ако немате прилику да обрежете грмље у јесен, учините тоу прољеће . У малини изрежите само врхове, свежите их у сноповима и савијте до тла. Главна предност ове методе - најјаче гране су најјасније дефинисане.

Који год избор изабрали, не заборавите датло мора да се отпусти и оплођује гнојем, малчем или пиљевином . Обрезивање се обавља годишње. Ове методе се могу примијенити само на једноставне сорте малине. Постоје и друге сорте чије гране доносе бобице сваке године, режу се на друге начине.