Како направити кутију за суву зидну батерију

Ниједан унутрашњи стил неће одговарати дизајну модерне биметалне или алуминијске батерије. Још лошија декоративна својства у радијаторима од ливеног гвожђа серије МС-140. Да бисте уклонили такву разлику, користите декоративне екране и кутије. А кутија за сухозидну батерију је једна од најпопуларнијих опција за решавање овог проблема.

Да ли је могуће направити кутију за батерију из сувог зида

Екран у близини радијатора смањује уклањање са његове површине, што погоршава ефикасност грејног уређаја. Али не у случају кутије од сухозида за радијаторе грејања. Довољно је дати примјер дизајна електричних конвектора, у којем је ТЕН у затвореном кућишту с два реда отвора - одоздо за примање хладног зрака, одозго - за ослобађање топлог. Такав уређај повећава брзину конвекције, због тога што кутија игра улогу ваздушног канала.

Једини недостатак методе је што батерија ради на загревању и као конвектор и као радијатор, а екран ће апсорбовати део инфрацрвеног зрачења. Да би се ови губици надокнадили, у предњем зиду, кутија испод акумулатора од сухозида се реже кроз рупе или као третман лица, поставља фабрички декоративни решеткасти екран, а зид иза радијатора се третира материјалом са рефлектујућом површином (на пример, фолијска пена).

Материјали и алати

Следећи материјали и алати су потребни за малтерисање грејних батерија од стране сухозида:

 • Стандардни листотпоран на влагу ГЦЛ
 • Галванизиране металне водилице и профилни носачи
 • перфоратед
 • Серпентине нет
 • типле или сидра
 • Пример и кит
 • Перфоратор и бушилица
 • Грађевински нож и металне маказе
 • Одвијач или одвијач
 • Ниво, равнало, угао, оловка
 • Шмиргл папир
 • Четка и лопатица

Избор оквира за скицу

Пре уклањања акумулатора, морате одабрати врсту дизајна. Постоје три врсте оплата.

 • Тенде за тенде које леже на носачима куке причвршћене за зид. Достојанство - могућност да га уклоните у било ком тренутку и приступите батерији. Недостатак - дизајн оквира кутије треба да буде крут и самоносив, и с обзиром на тежину и крхкост плоче за суву градњу, тешко је имплементирати у пракси

 • Инсталирани екран. Метода је обрада нише радијатора са сухозидом. Најједноставнија опција за имплементацију је ако батерија не иде даље од нише, а екран је део облоге на зиду. Током ремонта, таква техника омогућава комплексу да реши проблем "како затворити акумулаторе за грејање и цеви на сувом зиду"
 • .

 • Подна кутија. Конструкција је чврсто фиксирана зидна и подна облога, прекривена сухозидом, чија горња равнина може послужити као прозорска даска. Ова опција је најпопуларнија када је потребно затворити батерију без извођења опсежних поправки. Али ако је други метод шивање нише испод хладњакаод сухозида, потребно је само направити (или купити) предњи панел, па је у овом случају потребно развити скицу дизајна и детаља са димензијама

Главни захтеви за величину кутије:

 • Висина - горња плоча мора бити изнад површине радијатора најмање 50 мм (положај батерије у односу на прозор)
 • Дужина - испред радијатора не би требало да заузима више од 75% ове линеарне величине кутије (норма положаја батерије у ниши испод прозора)
 • Дубина - предња плоча кутије мора бити заштићена од батерије за 10 цм

Како покрити батерију испод сувог зида прозора - од вјешања испод прагове прозора или са горње стране сухозида и утора за топли зрак, зависи од карактеристика прозора и стакла.
Типично, прозорска клупица се поставља тако да се не преклапа са батеријом и виси преко ње не више од 2/3 ширине. Естетскије, ако је кутија потпуно постављена у ширину испод прозорске клупице, иу том случају мораће да се промени. И могуће је да ће таква одлука довести до појаве мраза и леда на прозору - топли ваздух из радијатора неће пухати стакло и он ће се смрзнути. То се неће догодити ако постоје прозори са троструким стаклом или инсталиране енергетски ефикасне наочаре.
Да ли је потребно некако осушити зидове од гипса на батерији, ако је затворен у кутији? Ово није неопходно ако други део зида није поравнат и није зашивен ГКЛ.

маркуп

Не постоје строги захтеви за стављање батерије испод прозора у регулаторне документе -важно је да се његова ивица не протеже преко отвора цеви од успонске цеви. Али када је инсталиран, покушајте га направити тако да се налази симетрично око прозора. Дакле, уградња кутија сухозида испод батерије треба да се придржава симетрије у односу на вертикалну осу прозора. Стога, прво морате пронаћи и означити средиште прозора на зиду и на поду, одакле треба направити ознаку.

Ако батерија није постављена испод прозора, њен центар ће бити осовина кутије за симетрију.
Секвенца означавања је следећа:

 1. Одражава линију окомиту на зид на поду у средини рупе или батерије;
 2. Из ове линије се мери дубина оквира без обзира на облогу;
 3. Из добијене тачке се прави линија паралелна са зидом;
 4. На тој линији од центра пола дужине кутије се поставља у сваком смјеру, без узимања у обзир облоге и завршне обраде;
 5. Из добијених тачака, провести двије окомите линије према зиду, а од њих, користећи ниво, на зиду провести двије линије до прозорске клупице.

Као резултат тога, пројекција места постављања кутије треба да почне на поду и зидовима радијатора.

монтажни оквир

Оквир за монтажу почиње са подешавањем профила УД 27? 28 на унутарњој страни свих линија означавања на поду и зиду. Корак причвршћивања је 15-20 цм са равномјерном расподјелом точака на свим линијама. Избор типа монтаже зависи од материјала подлоге: вијака за дрво, бетонских типли или лептирастих сидара за шупље грађевинске блокове.

Између профила и зидаставите специјалну траку која штити од пролиферације структурне буке.

Други део оквира је монтиран са профила ЦВ 60? 27:

 1. Уградите два угаона предња носача у висини кутије;
 2. Повежите их кратким хоризонталним краткоспојником са вертикалним профилима на зиду;
 3. спајање на врху оба регала са хоризонталним дугачким скакачем;
 4. Да бисте осигурали крутост дизајна, додајте бочни скакач у средини дизајна.
 5. Број и смер додатних елемената за укрућивање на предњој страни кутије бирају се према величини и типу екрана.

После овога можете да окренете оквир.

облагање оквира

Прво, они покривају нишу под батеријом сухозида:

 1. Изрежите на величину и зашијте бочне зидове, изрежите, ако је потребно, отвор за радијаторске цеви;
 2. Ако прозорска клупица није дио кутије, онда исијеците горњи панел, који затвара оквир одозго;
 3. Изрежите из ГКЛ панела да покријете део фасаде око екрана и зашијте ове зоне.

Након затварања углова перфорираним углом, учвршћивање фуга са траком-серпианка, гаранција, схпакилнуиу и чишћење површине. Као резултат, требало би да се ослободи ниша са батеријом, која се након завршетка затвара декоративном решетком. Дакле, задатак "како шивати гријања радијатора дривалл" може се ријешити на властиту.