Како направити дрвену ограду - корак по корак инструкције за почетнике (50 фото идеја)

Ограда сеоске викендице или сеоске куће има не само практичну вриједност, већ је и елемент естетског украса настањеног људима на земљишту. Чак и архитектура саме куће, са својом околном оградом, има луксузнији изглед.

Када сте направили дрвену ограду својим рукама, створит ћете удобност и поузданост ваше обитељи. Дрвена ограда ће нагласити јединственост вашег пројекта, поред тога је природна и еколошки прихватљива.

Уз једноставне способности особе да држи чекић, лопату, прашину и сјекиру у рукама, могуће је подићи ограду за неколико дана. Да би се то урадило, потребно је израдити једноставну столарију, проучити методе и правила за његову изградњу на различитим изворима.

И одлучити о дизајну зграде, помоћи ће разне скице фотографија дрвених ограда.

Избор структура ограда

Ако не постоји пристојно искуство у сложеним зградама, онда би требало одабрати једноставан тип конструкције. Најпопуларнија и најједноставнија врста ограде је ограда. За наше животне услове особа таква ограда је најрелевантнија.

Подупирачи су одабрани на принципу сложености инсталације, њихове цијене, поузданости и животног вијека. Жељезо, бетон, опеке су веома поуздани и издржљиви, али уз све то ће бити скупи и дуготрајни.

Процес инсталирања ових структура захтијева обимно знање, повећава вријеме рада, додаје вриједност пројекту. Дакле, са оградомдрвена ограда, чини се најпрактичнијом.

Међутим, дизајн, чак и најједноставнији облик, мора бити израђен од квалитетног материјала. Као коришћени ресурс, најпогодније су црногоричне врсте дрвећа.

Који материјали су потребни.

 • плоче;
 • уздужне трупце (попречне плоче);
 • цемент;
 • ексери;
 • ослонци (дрвени, метални, пластични, бетонски);
 • вијци;
 • битуменски китови;
 • дробљени камен.

У зависности од основе за одржавање ограде, бира се грађевински материјал. Може бити од цигле, гвоздене или пластичне цеви, бетона итд.

Која средства су потребна

 • секира;
 • пила;
 • чекић;
 • електрични виљушкар;
 • отпад;
 • бушилица за уземљење;
 • ниво;
 • коноп;
 • лопата;
 • електрична бушилица;
 • Рулет;
 • одвијач.

уградња носача

Прије рада, локација је очишћена од грмља, траве и смећа. Уз помоћ ужади и кругова постављене су етикете. На етикетама, без спуштања, уже се пружа. Инсталација стубова, која ће бити причвршћена оградом, веома је одговоран тренутак за изградњу ограде.

Ако су дрвени или жељезни ступови одабрани као носачи, онда се јаме одсече. Дубина јама би требала бити најмање 1 метар, иначе ограда само "плута". Треба имати у виду да су горњи слојеви земље и тла веома покретни. Пре постављања у земљу дрвене колоне се третирају специјалном заштитном супстанцомод процеса труљења. Стубови се могу уградити у буре или друге посуде цилиндричне, а затим сипати у цементни раствор.

Ова метода ће значајно повећати животни вијек носача. Када се у јаму постави велики слој дробљеног камена, који се чврсто стеже, уз помоћ било којег тешког и издржљивог објекта пада. Након улијевања цементним малтером, не би смјело бити никаквих удубљења, јер ће то довести до накупљања и заробљавања воде унутар структуре. Чак ће бити и боље ако цемент прекријемо слојем битуминозних китова.

У овој фази рада користи се и ниво са надстрешницом. Горњи дио дрвених ступова треба бити конусан или затворен заштитним материјалом како би се спријечило накупљање воде и даљње пропадање дрва. Метални стубови морају бити чврсто преливени са врха, јер вода која улази у унутрашњост изазива процес корозије. Носачи се обично инсталирају на удаљености од 2-2,5 метара један од другог. Таква удаљеност је најоптималнија опција за изградњу тврђаве. Не треба заборавити на сталну обраду делова дрвене конструкције са антисептиком.

Након уградње носача треба предвидети фазу њихове повезаности између попречних заостатака, нужно са применом нивоа. Велике плоче се овдје користе да би се осигурала чврста структура тврђаве. Са пречником стуба је повезан са ексером 5? 150 или 6? 200 мм, исте дужине помоћу вијка или металног носача. Да би се спречила пукотина дуж попречног заостатка, препоручује се да се куцају ноктиизбушите рупу мањег пречника.


 • Роштиљ - најбоље идеје за аранжман (65 фотографија)

 • Полагање плочника својим рукама - инструкције корак по корак (55 фотографија)

 • Дизајн локације је 10 хектара - фотографија најбољих идеја за уређење околиша

У стубовима има смисла нацртати и жлијеб како би се у њега уклопио промјер. Ово ће додати потребну снагу конструкцији. Прорез се третира специјалном течношћу ради трајности сервиса дрвета. За поузданост конструкције претпоставља се постављање дијагонале кашњења. Тако се труп за пробијање стаплета сматра спремним.

Причвршћивање дрвене ограде

Постављање ограде од дрвене ограде је креативан процес са бројним варијацијама. У фази фиксирања дасака на уздужне зазоре, можете демонстрирати мајсторску машту и укључити широк умјетнички изглед. Варијанте слика дрвене ограде су такођер на фотографијама разних интернет страница. Што је теже цртање ограде од ограде, то ће више бити потребно трошити вријеме на његову изградњу.

Узорци на елементима ограде могу се израдити помоћу ручне пиле, електричне пиле и дрвосече. За уградњу стацкова ми их најприје прикуцамо на екстремне углове стубова. Затим повуците конопац преко горње ивице и спојите ивицу ограде. У овом раду користимо ниво и темпо. Да бисте креирали општу позадину дизајна и идентификовали грешке и неједнакости, препоручујемо да одете и погледате неку удаљеност од ње.

Сва визуелна контрола конструкције се мора обавити прије причвршћивања појединих дијелова. Чаробњак је уочио грешку благовремено, то ће помоћи да се исправи радни недостатак без много проблема.

Дизајн боје дрвене ограде

Прелепе дрвене ограде ће бити још боље ако правилно одаберете њихову боју. У ту сврху користе се различити материјали за бојење и лакирање. Ограда ће изгледати оригинално ако се ситни пас претходно постави у ватру прије инсталирања. Ова процедура такође помаже да се елиминишу инсекти и њихове личинке које су штетне за дрво. Након фарбања и бојења делова, потребно је покрити дрво које штити од влаге.


 • Планирање сеоске куће - преглед основних правила доброг дизајна (75 фотографија)

 • Рупа на води властитим рукама - опис цијелог процеса с примјерима фотографије

 • Вертикално уређење - фотографија најбољих идеја прекрасног дизајна у сеоском имању

Инсталација улазних врата

Било који материјал одабран за пролаз ће бити лијепо спојен са дрвеном оградом од ограде. Дрвена капија се може направити самостално. Приликом мерења рупе у дрвеној огради потребно је узети у обзир неопходне мале празнине.

Конструкција има природна својства деформације, тако да ће остављање одређених залиха максимизирати функцију врата.

Оквир врата је направљен на равном поду. Овде га можете приложитипетље, браве и оловке. Петље се бирају на основу тежине дизајна. Слабе петље га неће задржати, а тешке се могу сломити.

Прекрасна и издржљива дрвена ограда направљена властитим рукама даје власницима зграде осјећај поузданости, јер ће истина послужити као тврђава за своје становнике.

Слика дрвене ограде у сеоској кући


 • Зонирање земљишне парцеле - преглед различитих метода зонирања (40 фотографија)
 • \ т
  Дизајн сеоске куће - 50 фотографија идеја за савремени пејзаж

 • Травњак на ролни: слагање, брига, фото преглед варијанти ваљака травњака за парцелу