Како направити дивну гредицу из цигле својим рукама

Сви земљаци и вртлари желе да њихова област не само да донесе жетву, већ и да ужива у оку. Управо из тог разлога сви они покушавају украсити кућу на различите начине. Неки постављају газебос, други стварају језерце, а други размишљају о томе како да праве цветне гредице из цигле властитим рукама. А што је неуобичајено приступити овом питању, боље ће цвијеће изгледати на парцели.

Наравно, цветна гредица од цигле са својим властитим рукама изгледаће много боље од једноставне ограде за биљке. Поред одличне декоративне примене, такве структуре не дозвољавају да се развију на подручју корова. Такође, уз њихову помоћ могуће је поделити парцеле у сеоској кући.

Како изабрати место за цвеће

Пре него што створите такву лепоту својим рукама, одлучите где желите да је уредите. Можда вам то звучи једноставно, аи нема смисла расправљати о овом питању, али грешите. потребно је узети у обзирнеке факторе:

1. Правилно осветљење.Не стављајте цветну гредицу у хлад, јер је за биљке савршеног раста потребно светло.

2. Видљивост гредице.Такав необичан украс крајолика треба посматрати тако да становници и гости могу уживати у предивном погледу.

Размислите унапред о облику ваше гредице:

1. У облику прстена (градите цветне гредице око дрвећа или рибњака).

2. У облику малог острва.

3. У облику рабатка (уска конструкција уз стазе или зидове просторије).

4. Мулти-левел.

5. Правокутни иликвадрат

Поред избора места, требало би да размислите о неким биљкама које бацате у њега. Неопходно је да се међусобно уклапају не само у погледу боје, већ и на компатибилност биљака.

Какви материали со потребни за да се направи цветната башта

Кловнови од опеке својим рукама су створени врло једноставно и брзо. Не захтевају велике трошкове. Често су сви потребни материјали већ у земљи. То је цигла и цемент. Такође треба да се опскрбите квачицама, песком и ловом. Можете користити различите камење за декорирање будуће цвјетне баште.

Алгоритам креирања цвећа са циглом са својим рукама

1. Обележавање. На површини земље извуците контуру цвјетног врта, одаберите је.

2. Копање јаме. Његова дубина не смије бити већа од 35 центиметара. Дно је прекривено песком и великим камењем за масовнију дренажу.

3. Монтажа зида. Ставите цигле (1. ред), означите их клиновима и затегните скелу између њих.

4. Цементни раствор. Изведите постављање цигле, повежите их са раствором. Креирајте нивое у редовима.

5. Сачекајте док се цвет не осуши. Потребно је 5 дана да се заврши сушење од полагања.

6. Гурните потребну количину земље у цвјетњак. Оставите се на две недеље да се скупите.

Садите биљке и сипајте их.

Како украсити цветну башту

Ако зидови излазе у вас широко, онда можете поставити цвијет цвијећа на рубовима цвјетног врта. Вртне скулптуре ће такође изгледати беспрекорно у башти поред такве цветне гредице. Поред њеможете направити траг плочица, шљунка или других грађевинских материјала.

Видео: