Како направити љетњу кућу загријану властитим рукама?

Тешко је замислити модеран живот у земљи без уобичајене удобности. Гријани туш у кући ће вам помоћи да одржите жељени ниво хигијене и удобности за оне који воле одмор на селу или раде викендом у земљи. Једноставно туширање већ значајно побољшава ниво удобности у дворишту. Да би се максимално повећао ниво удобности, летњи туш ће вам помоћи при загревању воде, могу се користити у свим временским условима, због загревања и подељених свлачионица.

Постоји доста метода за опремање, на лицу места, летњих викендица са грејаном водом, како би требало, опремање, почев од дизајна по наруџбини и његове инсталације по систему "кључ у руке" на специјализованом предузећу и завршавајући са куповином појединачних чворова и самосталним извођењем свих радова са скице и означавање пре уградње Држач пешкира и дозатор сапуна.

Начини присилног загревања воде под тушем

Ако је неко потпуно задовољан са просечном температуром воде, тако да се не охлади када користи нормалан баштенски туш, онда је неки од принципа присутност топлог туша са могућношћу контроле температуре грејања. На основу тога, потребно је размотрити све уобичајене летње и сезонске моделе са њиховим плусевима и минусима како би се лакше изабрала најбоља опција.

 • Титан. Државни туш, опремљен присилним гријањем, може бити опремљен дрвеном вуном или угљеним титаном. Овај метод вам омогућава да добијете топлу воду, упркос временским условима. ТоДа би се повећала ефикасност потребно је монтирати продужетак, који ће помоћи да се осигура циркулација воде - хладноћа ће се спустити до измјењивача топлине, а топлина је - попети се у спремник.

Категорија посебно опасне опреме, чији је рад директно везан за отворену ватру, а ако немате потребно искуство, боље је да не покушавате самостално направити властити туш са гријањем на бази котла, титанијума или грубог. Најбоље решење у овом случају биће куповина готовог дизајна са одговарајућим сертификатима и гаранција квалитета. Али у овом случају, постоје озбиљни сигурносни пропусти.

Заштита од азбеста или изолације ће бити потребна да би се избегло паљење. Да би се монтирао титан унутар туш кабине, потребно је са посебном пажњом одабрати материјал који се користи за конструкцију зидова, пода и плафона. Ако се одлука донесе о спољном постављању, онда је потребно водити рачуна о огради од титана или пећи, како би се спречило да им се деца приближе.

 • Грејање на струју. Један од најпогоднијих начина грејања је електрична енергија, наравно, ако испуните све потребне сигурносне мјере за вријеме монтаже конструкције. За минусе таквог гријања може се приписати озбиљно оптерећење на мрежу, које иде из сјене или обичног киловатног котла (ова опција вам омогућава да користите ограничен буџет). Приликом изградње љетње кућице са сличним начином гријања потребно јеПретходно оптимизирајте решетку за топлу воду.

Важно: Било која електрична опрема (није важна расвјета или гријање) је изузетно потребна за инсталацију у складу са сигурносним захтјевима: сви каблови, прекидачи и утичнице морају бити водоотпорни и, поред тога, морају бити опремљени поузданим уземљењем ради боље заштите.

 • Соларни панели. Уређење туш кабине са грејањем помоћу вакуумског соларног колектора је прилично скупо задовољство. Панели са вакуумским цевима су акумулативни бојлери. У принципу, њихов рад је употреба ултраљубичастог зрачења сунца, а не његова топлота за формирање топлотне енергије. Опрема за такву душу се може купити, али и ако постоје посебна знања и вјештине, тада се такав спремник топлине може направити властитим рукама.

Исправан рад директно зависи од избора (потребно је узети у обзир оптерећење које препоруча произвођач) и квалитет саме технологије која може загријати воду. На основу ових података треба закључити да није потребно штедети на куповини опреме, јер се може испоставити да је новац потрошен узалуд.

Припрема простора на локацији за уградњу туша

Избор места игра главну улогу не само током инсталације душе соларним загревањем воде, већ и за друге типове душе. Ако инсталирате љетниковац на отвореном сунчаном мјесту, то ће вам омогућити да брже исушите туш кабину, а ако то учините више и отворитеРисер (као што је нпр. Дренажни јарак) ће избјећи "трајне локве" чак и за вријеме честог кориштења кабине.

Прије почетка рада потребно је одредити и начин одводњавања - овај дио може имати значајан утјецај на цјелокупну конструкцију, при чему је све то потребно предвидјети тијеком пројектирања, тако да се тада не исправља готов дизајн.

Најпопуларније врсте дренаже у души земље, можда, укључују сљедеће:

 • најједноставније је директно испуштање у тло или у јарак кроз отвор за дренажу или прорезе у поду;
 • помоћу цевовода кроз плитицу или дренажни отвор у поду и њихов транспорт до канализације;
 • употреба септичке јаме.

На основу ових метода уклањања прљаве воде, на основу доступности материјала, услова и буџета, можете створити велики број опција.

Пројекат - најважнији дио изградње туш кабине

Пре него што почнете да правите најједноставнију кабину или туш за поликарбонат из свлачионице, потребно је размислити о пројекту који ће омогућити избегавање озбиљних грешака. Да би то било једноставно, главно је размислити о коначном резултату и ослонити се на ову тему.

Укупна висина објекта не би требала бити већа од 3 метра, јер би особа требала имати могућност да слободно подигне руке. Такође треба да запамтите простор. Када се нађу у туш кабини кретања не треба ограничавати.

Приликом изградње туша морате слиједитиса следећим карактеристикама:

 • величина кабине не смије бити мања од 1? 1 м;
 • потребно је запамтити да ће бити потребно издвојити простор за одјећу.

Приликом изградње топлог туша у земљи, треба узети у обзир да мала површина може довести до уништења читаве структуре. Да би се ојачала структура, могуће је подићи темељ пилота, што ће га учинити поузданијим и издржљивијим.

Темељи пиле су веома популарни у грађевинарству због своје добре репутације. Савремени темељ палете је више тражен, јер је његова цена много мања од "близанаца", а по квалитету им се ни на који начин не попушта.

Да би се изградио овај темељ, неопходно је користити цеви пречника 100 мм. За њих су отвори такве дубине избушени у земљи, тако да се цеви на тлу појављују на 15-30 цм.

Како инсталирати гријани туш у земљи?

Рад на проширењу љетниковца годишње душе састоји се од сљедећих фаза:

 1. Израда темеља (ако је темељ темеља неопходан у земљишту за бушење отвора за њега, за поплаву - копање мале јаме).
 2. Монтажа оквира (хоризонтални и вертикални) и горњи плафон за монтажу резервоара.
 3. Монтажа на једном од вертикалних носача врата.
 4. Оквир мора бити везен одабраним материјалом који ће играти улогу зидова.
 5. Ако постоји таква потреба - можете извршити топлотну изолацију цијеле конструкције и инсталирати кров над простором спремника (само ако постојигријање).
 6. Инсталирање резервоара и опреме за грејање, рефлектора, заштитне фолије (све зависи од тога који је тип грејања изабран).
 7. Монтажне куке, полице и вјешалице.

У случајевима са готовим варијантама, вреди поменути пластичну летњу кућицу са грејачем воде.

Препоруке за избор завршеног летњег туша са грејањем

Пре куповине резервоара за грејану летњу колибу, потребно је испитати који су захтеви потребни:

 • профитабилност - ниска цијена, али и одговарајући квалитет;
 • еколошки - материјали који се користе за производњу дацха уз гријање, не би требали бити штетни по људско здравље;
 • заштита од пожара - обавезан је захтјев, у случају да се туширање загријава електричном енергијом, сви контакти и прикључци морају бити квалитетни и поуздани, узимајући у обзир прописе о пожару;
 • цомфотно - проналажење у души не би требало да изазива неугодности, а величине да буду погодне за купање;
 • модерност - овај захтев је представљен дизајну купљеног, јер мора да се уклопи у општу слику.

Када бирате душу за куповину, морате се руководити обимом, обликом резервоара, чији избор карактеришу личне преференције. Постоје модели као што су штандови и без њих. Могуће је уградити различите додатке, као што су аутоматско гријање и одвод воде, различита хигијенска средства и додатни прикључци.

Додатне опције за куповину гријане летње кућицеукључују:

 • индикатор који одговара нивоу пуњења резервоара водом;
 • тајмери ​​за искључивање и грејни уређај;
 • опрема за залив и одвод воде;
 • терморегулатори.

Сенке могу бити лоциране на нижем, централном и средњем нивоу.

Постоје опције за педале и тушеви, опремљени одвојеним ормарићима, разлика је у цијени, друга је скупља, али и практичнија.

Практичност током инсталације је још један услов за туш са грејањем, а узимајући у обзир да је купљен туш, његова инсталација и повезивање би требало да траје највише три сата.

Туш кабина треба да има прозорске или мрежасте елементе кроз које могу продрети светлост и ваздух који могу да убију калуп и гљивице.

Корисни савети за решавање и рад

У случају када туш кабина предвиђа уградњу ожичења, потребно је водити рачуна о основним сигурносним правилима приликом извођења електричних радова. Туш је мјесто са високом влажношћу, тако да морате узети у обзир све нијансе:

 1. Да би се туш кабина могла боље користити, препоручује се замјена подлоге за глачање пластичним пролазима. Њихов плус је - одлична циркулација ваздуха и без стајаће воде.
 2. Топлотна изолација је један од главних услова за нормалан рад туша са изолацијом. За ове намјене најчешће се користи пјенасти полистирен. Овај материјал је одличан за места са високом влажношћу и истовремено је веома једноставан за инсталацију.Да би се постигла чврстоћа, струк је прекривен додатним густим филмом. Соба са овом врстом топлотне изолације ће бити прилично топла и удобна. За цијелу годину рада цијела конструкција мора бити изолирана.
 3. Најчешћа грешка при инсталирању гријаног туша је уградња лабавих врата и дебелих зидова. Као резултат тога, због лоше вентилације, разне гљивице и плијесни почињу да се шире.
 4. Како би се спријечило оштећење електричне енергије, рад туша за вријеме почетка Тене је строго забрањен.
 5. Ако пажљиво пратите и одржавате адекватан ниво воде, то ће помоћи продужити вијек трајања гријача. Када укључите грејач без воде, то може довести до тога да он једноставно експлодира. Не постоји поправка ове врсте производа.

Како би се створила удобност за купање у љетној резиденцији, неопходно је загријати воду. Топла вода под тушем је заиста право благо за љубитеље рекреације на селу и туриста.