Како леплити винил позадину: могућности и препоруке

Винилне позадине у њиховој структури разликују се од обичног папира: теже су и гушће, а зидови зидних тапета данас су прилично популарни. Ова врста тапета направљена је од густог материјала који има еластичност и флексибилност. Да бисте правилно и квалитетно закрпили тапете са винилом, пре почетка поправке потребно је да се упознате са методом и правилима лепљења. Приликом лијепљења важно је користити одговарајућу врсту љепила и знати начин његове припреме. Како се лепити винил тапете можете наћи у овом чланку.

Препоруке за лепљење тапета

Ако се поправке обављају самостално, прије директног украшавања тапета потребно је детаљно прочитати упутства и препоруке за припрему зидова, тапета, љепљиве композиције, методе лијепљења трака.

За успјешан рад потребно је припремити све потребне алате који ће увелике олакшати поправак. Свака врста посла подразумева коришћење одређеног скупа алата.

Приликом рада са винилним тапетама важно је да се не ослањате на случај, ако постоји питање, одмах би требало да буде дозвољено. Ако се нека радња изводи погрешно, постоји вероватноћа да ће се позадина искључити са зида следећег дана.

Винилне тапете треба да се лепе само на припремљену површину. Мора бити сува, чиста и равномерна

Препоруке за лепљење:

 • Пожељно је извршити поправке са особом која има искуство с лијепљењем винил платна.
 • Проверити да лиСухи зид, на њега треба да ставите комад полиетилена, оставите га ноћу. Ако до јутра настане испаравање - зид који се држи још није спреман.
 • Проверите јачину зидова. У ту сврху се користи обична трака, која се залијепи за зид и оштро се откине.
 • Приликом лијепљења тапета важно је да просторија не зрачи. Отвори прозора и врата морају бити добро затворени.
 • За квалитетну поправку важно је залијепити тапете на чисту површину, ослобођену од старог слоја тапета.

Омогућите квалитетне поправке, најважније - јасно пратите упутства и препоруке професионалаца.

Припрема зидова и тапета за лепљење

Припрема површина за лепљење - важна фаза завршних радова. Квалитет његових перформанси зависи од чврстоће причвршћивања тапета и трајања њиховог сервиса.

Ако се приликом демонтаже старе превлаке опече жбука, зидови морају бити поравнати са китом

 • Брисање старе обраде.
 • Да се ​​раствори сува мешавина за зидно обликовање.
 • Завршити зидове љепилом или посебним прајмером.
 • Обрадити зид са складиштем које га штити од формирања плијесни и гљивица.
 • Не морате се кретати угао, ако је неједнак. Прије лијепљења потребно је задржати равну вертикалну линију кроз нагиб.

Придржавајте се сигурносних мјера за уклањање зидних прекидача и утичница. Након што је површина спремна за лијепљење, можете ићи на припрему тапета.

Приликом припреме слика важно је обратити пажњу на тапете са цртежима и узорцима. Оне би требало да буду исте величине тако да када се лепљење слике тачно поклопи

Припрема тапета:

 • Изрежите тапете пругама, оставите хир дужине 10 цм.
 • Направите исечене делове тапета у хрпи лицем надоле. Не би требало бити више од десет бендова у сваком стацку. Помаци сваког дела треба да буду до 15 цм

Гомила тапета може бити постављена директно на под, а потребно је осигурати да под буде чист и сух. Када су гомиле спремне, све је пажљиво измјерено, можете почети кухати и наносити љепило.

Лепак за винил тапете: како одабрати праву

Избор лепка за винилне тапете - важна фаза у завршним радовима. Квалитет у великој мери зависи од чврстоће причвршћивања винила на зидове.

Винилне тапете имају високу снагу и велику тежину. Једноставно лепак не може издржати њихово оптерећење. У продаји су различити типови лепка, посебно дизајнирани за оматање винил платна.

Љепило треба одабрати с посебном пажњом. За сваки тип винила постоји посебна композиција.

Популарно коришћени лепак за тапете Метхилан и Цаллид

Карактеристике избора лепка:

 • Није потребно бирати љепило при брзини сушења.
 • Важно је одабрати лепак са високим степеном клизања, у већој мери се односи на папирне тканине.
 • Флусилиц база треба да има одговарајућу формулепак

Пре оматања тапета, суво љепило треба разриједити топлом водом, слиједећи упуте произвођача. Маса мора бити темељно измијешана, оставити да стоји.

Да ли је могуће лепљење винил тапета на винилним тапетама

Постоје ситуације у којима питања поправака захтијевају хитно рјешење. Затим постоји питање које забрињава многе - стварно или лепљиве позадине на позадини.

Када је реч о винилним тапетама, могуће је без сумње изјавити да је немогуће лепљење нових винилних тапета на стару

Читава ствар у материјалу од којег је направљена тапета. Састоје се од поливинилхлоридног слоја који се наноси на флизелин или папир.

Зашто не ставити винил на винил:

 • Винилне позадине одбијају лепак. Ове тапете су познате по својој отпорности на влагу. Због тога није битно која ће се врста љепила користити за лијепљење. Лепак једноставно не издржава тешке тапете, лепљене на истој основи.
 • Постоји вероватноћа да се не распада само један слој тапета, већ два по један. Крпе једноставно не могу издржати вишак килограма.
 • Чак и ако се тапете неко вријеме лијепе, њихов изглед неће бити естетски. Стара платна ће засјати, покварити цео изглед нових тапета.

Ако време за руковање зидом катастрофално недостаје, постоји неколико начина за брзо решавање проблема. Винил се може једноставно осликати специјалном бојом. И можете уклонити горњи слој кистова.

Може ли се винил позадина залијепити на старе позадине

Када је у питању брза поправка,многи размишљају о прескакању припремне фазе рада.

За добар и дуг радни век, тапете треба да се лепе само на суву, чисту и равну површину

Стручњаци саветују да не штедите време и труд на припреми зида за лепљење тапета.

Кад се винил може залијепити на старе позадине:

 • Ако је стари омот потпуно папир.
 • Важно је да тапете буду чврсто залијепљене за зид.
 • Старе тапете би требале бити глатке, без рељефа и цртежа, по могућности лагане нијансе.

Приликом постављања нових тапета на прво, важно је узети у обзир да изглед новог премаза неће бити савршен. Такође погоршава квалитет причвршћивања тапета, што утиче на њихов животни век.

Како леплити тапете винил десно

Лепљење винилне тапете неће отежати рад у пару. Биће мало теже ако се посао обавља сам.

Да би се тапете правилно и лако налепиле, потребно је уредити радну површину. Потребно је ослободити простор за тапетирање на поду, опрати га и осушити

Само тада можете ићи на главну фазу рада. Све фазе налепница треба извршити пажљиво, тако да не морате губити вријеме на поправљању грешака.

корак-по-корак акције

 • раширио комад тапета на поду. Ако је подлога папир, она се подмазује љепилом на полеђини. Ако се на зид постави љепило.
 • Зидани тапетни зид треба да се користи тканином иливаљак Покрети морају бити уредни и глатки.
 • Када се појаве мјехурићи, важно је да их се одмах ријешите.

Глатке позадине од центра до руба, од врха до дна

При раду са утичницама и прекидачима важно је бити опрезан. Најбоље је извршити мерења и резове пре него што се зидови тапкају на зид, пратећи мере безбедности.

Зидна налепница винил: карактеристике рада са винилом

Лепљење зидова флизелиновим платном има нијансе. То је због густине материјала од којег су направљени. Таква дебљина при лепљењу може изазвати много гњаваже. Због тога је потребно знати неке од особина винила, што ће помоћи да се избјегну потешкоће.

Након сушења шавови између платна могу се растопити. Ово треба узети у обзир приликом лијепљења зглобова

. Због своје густоће позадина има високи линеарни фактор истезања. То значи да када лепљива позадина може да донесе неугодности са својим истезањем и компресијом.

Значениа винил валлпапер:

 • Винил се може лијепити на бетонске зидове.
 • За лепљење високог квалитета, површина мора бити сува, равна и чиста.
 • Позадина не воли оштар пад температурног режима и влажности у просторији.

Приликом припреме површине потребно је поткријепити зид, иначе се на новим тапетама могу појавити мјеста и варијације боја. Нарочито је угрожена тапетама светлих нијанси.

Винил налепнице на позадини

Винилне зидне налепнице се користе као опцијазидни декор Недавно су стекли широку популарност.

Налепнице могу носити не само естетско оптерећење, већ и сакрити недостатке на површини зидова. Могу бити различитих врста

Цене и квалитет варирају у зависности од произвођача винилних налепница.

Карактеристике на налепка:

 • Површина мора бити равна, суха и чиста.
 • Неопходно је припремити зид, означити на мјесту причвршћивања наљепнице.
 • Налепницу треба причврстити од центра до руба, од дна до врха, полако повући и загладити филм.

Винилне наљепнице изгледају лијепо на обојеним зидовима, као и ако су залијепљене папирне, винилне или стаклене перле. Могу се поново залијепити ако пажљиво извршите уклањање са претходне површине.

Стицкинг винил валлпапер витх иоур хандс (видео)

Лијепљење винил платна - добар избор за зидну декорацију. За квалитетно лијепљење, које ће имати лијеп изглед и дуг вијек трајања, потребно је знати које су карактеристике композиције. Важно је обратити пажњу на припремне радове. Морају се извршити на квалитетан начин. Потребно је озбиљно схватити избор лепљиве подлоге за винил, од њеног квалитета ће зависити од дуготрајног пријањања тапета са зидом. Приликом одабира тапета потребно је упознати се са различитим врстама винила и његовим спектрима примјене.