Како изградити јефтину кућу у близини мора за туристе, користећи прозорске системе у ниској згради.

Када смо у пролеће 2008. почели да реализујемо прву фазу овог, како се касније испоставило, дуготрајни пројекат, поверење у његов успех је било вероватније показано клијентима него што смо се осећали. Да, били смо апсолутно сигурни у квалитет кориштених материјала и њихову компетентност у њиховој употреби. Али чињеница да се они могу користити на овај начин - могли су само да нагађају. У лето 2007. године, након неколико дана вожње до некада добро познате рекреативне базе на Азовској обали, разговарали су са својом новом љубавницом за шољом пива и понудили да направе јефтин дом за туристе. Да будемо прецизнији, онда је основа наше верзије изградње пре-уграђене куће постављени прозорски системи ...

Рећи да је сумњала - да ништа не каже. Били су са нама, знамо изузетну поузданост система прозорских профила које користимо. Да, на њиховој основи смо предложили и изградњу двособне куће за госте укупне површине од 30 м2. Али, напустивши топло море, скоро смо одмах заборавили на овај разговор и на његов скоро скицирани пројекат. И, наравно, били су задивљени јесењим позивом нашег новог поморског познанства, и веома смо озбиљни у погледу предлагања наше идеје.Повјерење - најскупља ствар која може бити у градитељском арсеналу. Нарочито је драгоцено, ако још нисте ништа урадили да бисте га зарадили. Рећи ћу одмах, да би се овај пројекат реализовао, не само читава бистровазводимија двособна кућапре-монтиран у радњи нашег малог предузећа 500 км од мјеста његове инсталације, али и за његов транспорт, пола дана прије поласка, купљен је мали камион. Са храстовим детаљима пода, тераса и тенди, са додатним арматурним елементима дебелослојних профилних цијеви, тежина дизајна није била много већа од 3 тоне, што је готово двоструко више од максималног носивости купљеног возила, али повјерења ... сјећате се.Три мала удубљења темељне траке, према нацртима које смо послали, већ су незнатно одмакли од благдана од стране локалних занатлија. Али, на основу њихове марљивости, стигли смо наоружани са свим потребним.

Храстове бачве-трупце су причвршћене на основним тракама помоћу сидрених вијака, ниво је подешен за мјесто пластичних подлога. Затворени храстов паркет од плоче од 40 пц изазвао је поштовање гомиле хрпе која је дошла да погледа невероватну конструкцију. Али не само сувласници базе, која је узнемирила нашег клијента са својим сумњама. Фраза "боров храст" остаје у нашем лексикону за живот. Управо на тај начин су стабло направили искључиво у виду биљке или готовог производа, говорили су о дрвету које користимо. А за нас је то био принцип употребе овог материјала, јер бор у засићеној влази и сланој клими Азовског региона дуго не служи, што јасно показује друге структуре на бази. Да, и ураган вјетрови, повремено, али са завидном константном олујом ремек-делаприморске архитектуре, алудира на чињеницу да у поузданости залиха не боли.У следећим сличним јефтиним метал-пластичним кућама на дасци за укрцавање у величини будућих соба одмах су постављене плоче од влакана и линолеум. Истовремено, ови радови су изведени касније, што је, како је показано, само стечено искуство, мање технолошки.

У спољним жлебовима профила прозора, прозор исте гуме се намотава како би се запечатили прозори са двоструким стаклом. У два реда А између њих је два центиметра у пречнику "кобасица" од пјенастог полиетилена. И због снажног појачања профила, центиметара кроз 40 вијака за храстов паркет - врло чврсто и не мутно.У угловима конектора, уместо регуларне арматуре, постављене су дебеле профилне цеви и зидни панели причвршћени на њих снажним вијцима за намештај. Сендвич панели, уметнути у конструкцију, по својим топлинским карактеристикама јасно надмашују зидове свих осталих станова на бази. Снага за овакве структуре - није главна ствар, јер то није тенковска ескадрила.

Преграда између просторија ове прве на основу наше куће од метала и пластике направљена је од истог дизајна као и спољни зидови. Пракса је такође показала да сендвич панел служи као врста мембране која не промовише звучну изолацију. Након тога, ова преграда је додатно звучно изолована минијатурним пластичним панелима. У свим осталим зградама овог типа, преграде су одмах попуњене миниватним пуњењем.Испушни вентилатори су уметнути у задњи зид, али испоставило се да сунедовољно и на захтев власника базе у бочним зидовима куће су изрезани додатни стожер-преклопни прозори. Била је то радост нашим двоје запослених, који су, проведећи 30 минута у овој процедури, провели 3 дана љети са својим обитељима на мору, смјестивши се у једну такву кућу с двије спаваће собе. И даље смо уверени у висок технолошки ниво таквих структура.

Ипак, неки скептицизам је првобитно проузроковао одлуку о употреби ондулина као кровног материјала, али након што се више пута опирао у борби против тог елемента, у исто вријеме, када је шкриљевац из сусједних зграда оштетио инфраструктуру базе, сумње су нестале. И наша бистровозводими двособна кућа у близини мора била је нека врста пробне вожње, остављајући само позитивне емоције.На крају благдана већ смо инсталирали 4-собну кућу са површином од 72 м2. И после 4 године - још две, од којих је једна била причвршћена за ову нашу прву кућу и већ је била покривена кровом. Али ово је друга прича ...

Остаје да се дода да када смо понудили исти новац за изградњу комплетније зграде са оквирним панелима од структурних панела за изградњу кућа за свакога, они су били изненађени примањем одбијања: "Ви не разумете шта је то чудо. Крпе са чистом крпом зида, плафона, пода и прозора - кућа је спремна за пријем купаца. И у другима: да обмотате тапете, редовно обојите прозоре и врата ... "Међутим, аргумент.