Како изабрати спреј за боју?

При извођењу радова поправке на површинама за фарбање коришћени су различити алати за бојење, на пример, разне четке или ваљци. Међутим, такви алати се најбоље користе за бојење на малим површинама. За бојење великих површина боље је и много корисније користити:

  • прскалице за боје;
  • спојлери за боје.

То су уређаји мале величине који се користе за равномерно наношење боја и лакова. Још једна предност паинтбалл куглица је у томе што вам омогућавају постизање апсолутно глатког и равномерног слоја, који се не може створити помоћу четки или ваљака.

Међутим, да би се уређај за распршивање боје користио што ефикасније, потребно га је правилно изабрати.

Карактеристике избора калема боје

Сви спрејеви за боју, без обзира на њихову врсту, израђени су од лаког метала - алуминијума, чија је површина даље никлована за заштиту од корозије.

Већина произвођача паковала је мале кофере у пластичне кесе за удобност кабине за боју. Тамо стављају додатни прибор или додатну опрему.

Пре него што купите овај или онај спреј за боју, морате пажљиво прегледати рупу која се налази на млазници поклопца. Овај отвор треба да буде од месинга, алуминијума или нерђајућег челика.

Затим треба процијенити рад игле, који се налази у млазници, и за то је потребно неколико пута притиснути окидач.

Приликом одабира паинтбалла потребно је цртатии пажњу на чињеницу из којег материјала се израђују заптивке, јер су они главни елемент уређаја. Пожељно је да су покривени тефлоном, који их штити од опекотина на неки начин.

У зависности од тога где се налази резервоар за боју, све кабине за прскање су подељене у два типа. Код неких уређаја, керозински резервоар се налази на дну, док је остатак на врху. Нема фундаменталне разлике између ова два типа, сваки купац бира за себе уређај, који ће му бити што удобнији за наношење боје.