Како изабрати живе бактерије за септичке јаме и септичке јаме?

Проблем коришћења људског живота отпада један је од најважнијих у условима боравка у сеоској кући или сеоској кући. Стамбене задруге или села су ретко повезани са централизованим канализационим системом, тако да у овом случају постоји само један излаз: уређај за сакупљање и коришћење канализације, али без таквих бактерија такав капацитет постаје једноставан резервоар или јама за сакупљање отпада. Живе бактерије за септичке јаме и акумулационе септичке јаме постале су део станишта становника сеоских кућа.

Дјеловање мјешавине хетерогених бактерија претвара септичку јаму у канализацију која произлази из људског живота у прави биореактор за прераду чврстог и текућег отпада. Захваљујући раду ових невидљивих "убица", нестају неугодни мириси из тоалета и септичких јама, сав биолошки отпад се брзо и квалитативно прерађује у еколошки безбедну масу. Али који ће биохемијски производ боље решавати ове задатке? Покушајмо да схватимо.

Како се може очистити септичка јама?

Савремене технологије у области заштите животне средине омогућавају ефикасно коришћење и чишћење септичких јама, септичких јама и канализационих одвода. Постоји неколико могућих опција за најефикасније одлагање отпадних вода у приградском подручју:

 1. Испумпавање канализације из јаме или резервоара уз помоћ машине за асенизацију је позната и добро доказана метода коју користе станодавци. Али модерни власници приградских некретнина преферирају напредније методе одлагања отпада.
 2. Хемија, којаје свестран септичка јама за септичке јаме и уличне легла, брзо и ефикасно разлажу и дезинфикује све врсте нечистоћа у свим климатским условима.
 3. Биопрепарати - живе бактерије ефикасно прерађују органски отпад, дајући им безопасну течност. Бактеријска метода омогућава употребу рециклираних ефлуената као биогорива.

Хемијски препарати ефикасно растварају све остатке и на било којој температури, али течност прочишћена хемијом не може се користити чак ни као техничко или гнојиво. Поред тога, хемијска једињења могу лако продријети у подземне воде или угрушке у бубрезима, чинећи их непогоднима, па чак и опаснима за људе и животиње. Због тога већина туриста радије користи живе бактерије за септичке јаме и септичке јаме.

Позитивне и негативне стране био препарата

Ако редовно користите биоапсорпцију за септичке јаме морске траве, можете осетити следеће предности биолошких адитива:

 1. Продужена и ефикасна акција.
 2. Доступност лекова.
 3. Безбедност за људе и животну средину.
 4. Потпуна елиминација лошег мириса.
 5. Коришћење чак и застарелог отпада.
 6. Засићење ефлуената органским супстанцама.
 7. Могућност даље употребе пречишћене течности.

Поред тога, бактерије не кородирају металне и пластичне зидове резервоара, као и гумене спојеве и спојнице. А то значи да су погодне за било који тип септичких јама.

Међу недостацимаможе се разликовати употреба биопрепарата:

 1. Немогућност употребе на температури околине испод 10-15 степени.
 2. За чишћење отпадних вода од прања посуђа, купања, тј. Бактерија за септичку јаму, које се не плаше хемије, врло су ријетке бактерије за септичку јаму. Већина микроорганизама није применљива на нечистоће са хемијским нечистоћама.
 3. Одређени типови биолошких агенаса (са аеробним бактеријама) захтевају одржавање одређеног нивоа кисеоника унутар контејнера како би им омогућили да ефикасно обављају свој посао. Анаеробне бактерије не захтевају много кисеоника, али су мање активне.

Имајте на уму да при употреби живих бактерија на дну резервоара превладавају минералне наслаге. Ово није муљ, међутим, с времена на време (отприлике једном у три године), такође их треба одложити, тако да се корисна запремина контејнера не смањи.

Како функционише бактеријски начин?

Биолошки лекови за пречишћавање септичких јама и септичких јама су приступачан и ефикасан начин да се ослободе одвода и непријатних мириса. У свом саставу садрже бактерије и органске адитиве који служе као станиште микроорганизама док не уђу у нечистоће за њихову обраду.

За разлику од хемијских декомпозиција и деконтаминације отпада, било биолошки активне за отпадне воде користе ензиме и живе бактерије које су способне за прераду отпадне воде у процесу њиховог живота. Као резултат тога, њихово деловање је сигурно за живеприрода биомасе - течност и седимент.

Живе бактерије за септичке јаме и септичке јаме су мешавина анаеробних и аеробних микроорганизама, што резултира двостепеним пречишћавањем нечистоћа и њиховом трансформацијом у техничку воду за заливање биљака. Пречишћена течност из канализационог резервоара се испумпава и користи за предвиђену намену.

Да би биолошки агенс за септичку јаму почео са радом, неопходно је разблажити лек умјерено топлом водом и одводити отопину директно у септичку јаму. Живе бактерије које ударају у септичке јаме раде још ефикасније ако се редовно користе. Да, умножавају се брже и добијају стабилност, што смањује трошкове антисептика.

Треба нагласити да активност бактерија за септичке јаме зависи од неких фактора:

 • током хладне сезоне на температури ваздуха испод 10 степени, а током вруће сезоне када се ваздух загреје изнад 30 степени, микроорганизми привремено престају да делују;
 • Ако концентровани раствор алкалија и киселина, као и хлор, фенол или алдехид уђу у канализациони систем, онда бактерије могу пропасти.

Због тога би требало одабрати средства за чишћење канализационог система, узимајући у обзир природу дренажа, врсту резервоара и карактеристике локације.

Облици испуштања биоактиватора за канализацију

Произвођачи који производе биолошка средства за одлагање отпадних производа нуде формулације:

 1. Суве супстанце у праху које садрже ензиме и микроорганизме запрерада канализације. Прашкасти антисептик за септичке јаме, упакован у мале пакете или контејнере у радове, погодан за ношење и употребу. Мерна посуда вам омогућава да разблажите тачну количину праха која је потребна за обраду одређене количине отпадне воде.
 2. Биопрепарати су такође доступни у облику гранула, које су још погодније за употребу, јер се грануле лакше пакују и сипају у мерни контејнер. Прашак или грануле се разређују у топлој води и уливају у септичку јаму за виталне функције и ефикасан рад живих бактерија у канализационом резервоару.
 3. Биоактиватори у пилулама не захтевају растварање у води. Само морамо да отворимо паковање и бацимо таблету са микроорганизмима у септичку јаму или је одводимо на погодан начин.
 4. Течности за канализацију се производе и пакују у контејнере високе концентрације. Да би се бактерије активирале за третман отпадних вода, довољно је да се мала количина концентрата сипа у септичку јаму или септичку јаму. Један литар течности значи две тоне отпада.

Производња биолошких средстава за третман отпадних вода у облику таблета, паковања са прахом или гранулама је најпогоднији начин за њихову примјену и примјену.

Најбољи произвођачи биопрепарата за септичке јаме

Поуздани произвођачи биоактиватора за канализационе јаме и септичке јаме стављају своје производе у најефикасније врсте бактерија. Међу најбољим лијековима су неколико врста живих бактерија и специјални ензимски додаци за побољшање дјеловања иубрзање и раст колонија микроорганизама.

Међу најефикаснијим биолошким производима за септичке јаме и пудинге може се разликовати:

 1. Доктор Робик је веома популаран ефективни текући третман за канализацију у сеоској кући. Садржи мешавину јаких бактерија Бацилус, које су у стању да раздвоје различите органске материје, укључујући масти, протеине, нитрате, целулозу, уреу и скроб. У исто време лек елиминише неугодне мирисе, фосиле земље, чисти поре земљишта, обезбеђујући превентивни ефекат дренаже и уклањања пречишћене течности у земљу. Ваљаност је 1 година. Просечна цена - 1300 рубаља. за боцу од 798 мл. Дизајниран за запремину канализације до 2000 литара.
 2. "Санек" је прашкасти препарат који користи само живе бактерије за обраду отпадних вода, укључујући животиње и биљне масти, остатке хране, поврћа и воћа и папира. Борба са непријатним мирисима, спречава појаву опсаде муља. Може се користити за чишћење одводних и дренажних цеви од слојева. Прах се мора разриједити у одређеним омјерима и одводити у канализацију. Просечна цена - 250 рубаља. за 100 грама паковања.
 3. "Биоссептиц" - универзално средство за одлагање било каквих нечистоћа у септичких јама и канализационих цеви. Ефикасно елиминише непријатне мирисе, смањује време потребно за пумпање. Бактерије садржане у препарату, обрађују не само масти, протеине, остатке ткива и хране, већ и детерџенте, феноле, алкале, претварајући их у супстанце налик на гел.Цена - од 1500 рубаља. за паковање 960 м. Дизајнирано за чишћење 2000 литара канализације.
 4. Користач отпада "Дацхсхунд" се препоручује за употребу у летњим резиденцијама, септичким јамама и септичким јамама, које се повремено користе. Еколошки сигуран састав бактерија и ензима. Да би се постигао ефективан резултат, потребно га је користити током рада канализације, али не мање од једном мјесечно. Елиминише зачепљење септичких јама и канализационих цеви. Просечна цена - 120 рубаља. за пакет од 100
 5. "Мицрозим Септ Тритх" - мешавина микроорганизама који живе у земљишту и комплекс биоелемената. Прашкаста супстанца темељно одмрзава чврсти отпад два дана, мрље од мириса у року од мјесец дана, смањује нечистоће на 10% почетног волумена за 3-4 тједна, смањује ниво опасних микроба у отпадним водама за 75-80%. "Мицрозим Септ Тритх" није отрован, безопасан за људе и земљу, потпуно биоразградив. Цена - 800 руб. за пакет од 250 г. За тоалете у сеоском стилу 250-500 г за 1-2 сезоне. За септичке јаме 3-4 кг годишње.

Запамтите да када се користи сваки тип биолошког производа, потребно је слиједити упуте за употребу од произвођача иу складу са свим нормама СПИ.

Чишћење канализационе јаме - важан тренутак за становнике сеоских кућа. Приликом избора септичког и биопрепарата за његово пречишћавање размотрите колико често ћете користити канализациони систем. За периодичне посете селима, препоручује се употреба хемикалије и стални домборавиште - боље је користити живе бактерије за универзалне јаме универзалне акције.