Како и што боље изоловати кров са унутрашње стране куће: преглед материјала, фотографија, видео инструкција

Побољшање сопственог становања не само да ће пружити комфор домаћинствима, већ може и смањити износ плаћања за грејање. У таквој ситуацији, приватна кућна градња захтијева ефективни слој гријача, који вам омогућава да задржите произведену топлину дуго времена, минимизирајући трошкове плина или других извора гријања.

Посебно је важно, поред зидова, покрити заштитни слој крова од таванског простора. То ће уштедети до 15% укупне топлоте у просторији. У овом случају, морате знати како да изолујете кров унутар себе или уз ангажовање искусних професионалаца.

 • парна брана
 • Грејач за полагање
 • Употреба пене од полистирена од пене
 • Метода третмана

  У већини случајева, кров је вишеслојна структура, у којој сваки слој јасно извршава функције које су му додељене. Главни учесници у изолацији су следећи нивои:

  • парна брана;
  • хидроизолација;
  • топлотна изолација.

  Не може се занемарити ни један од наведених материјала, јер је њихово функционисање међусобно повезано. Основни систем је за све компоненте. Од његове инсталације зависи од даљег рада. Због формирања одређених шупљина роговима из таванског простора, у њих ће бити могуће смјестити довољну количину гријача.

  Начин изолације крова изнутра директно зависи од геометрије крова. Тако је за двослојну структуру довољно изолирати кров изнутра, а за стан - чак и вани.

  У овом случају, акоПоткровље се користи као поткровље, морат ће се гријати само на крову, али то учинити у неколико фаза како би се осигурао довољан ниво изолације.

  Како се користе материјали

  Није потребно штедети на завршним материјалима, јер веома јефтини и лоши саставни делови не обављају ефикасно своје функције и брзо пропадају, присиљавајући их да поново изврше поправке.

  Пре загревања крова зграде изнутра, вреди обратити пажњу на критеријуме одабира:

  • тежина грејача - превелика тежина даје велико оптерећење читавој конструкцији;
  • коефицијент топлотне проводљивости - вриједност треба тежити минималним вриједностима, нпр. 0,03-0,04 В /м • ° Ц већ се односи на оптималне вриједности;
  • отпорност на негативне спољашње факторе, који се манифестују у ефектима климатских и механичких оштећења, хемијског утицаја, смрзавања;
  • Приликом избора минералне вуне или стаклене вуне потребно је разјаснити са продавцем или провјерити податке у водонепропусним својствима производа (хигроскопност).

  Размишљајући о чињеници да је боље изолирати кров куће изнутра, многи власници кућа преферирају сљедеће материјале:

  Пена од полистирена

  Два материјала произведена за сличну технологију, али се разликују по квалитативним показатељима. Посебно, према хигроскопности, отпорности на директни утицај пожара, густоћи и снази пуцања пјенастог полистирена, направљеног екструзијом,много боље за кровну изолацију.

  Плоче од базалта или минералне вуне

  Отпорне су на високе температуре, неутралне су према инсектима, не труну се или одбацују. Испоручује се у плочама које се лако уграђују.

  стаклена вуна

  Класичан пример грејача, направљен од топљења стаклених борби и кварцног песка. Захтева изузетан опрез у раду, не препоручује се за унутрашњу изолацију стамбених просторија. Незапаљив висококвалитетни материјал који се мора носити у заштитној одећи.

  полиуретанска пена

  Такође се користи скупљи метод у коме се слој изолације наноси кроз пиштољ за прскање. За њега ће бити потребно позвати стручњаке за опрему за распршивање, што ће бити много скупље од употребе готових плоча, али у много чему много боље. Материјал је представљен као композит од два угљен диоксида који се наноси на зид кроз пиштољ за прскање. Растући већ на површини, материјал у потпуности испуњава све поре, пукотине, отворе и све друге потенцијалне мостове хладноће.

  Треба напоменути да је сваки од наведених материјала релативно мали тежине, што у принципу не утиче на тежину читаве зграде, не повећава оптерећење темеља, већ савршено одговара главном задатку - да спречи губитак топлоте. Савремени материјали увелико олакшавају рад, повећавају коефицијент снаге и густине, али захтијевају одређенивештина Није довољно, на пример, једноставно ставити пену на зидове, морате знати како се то ради како би се минимизирали трошкови материјала, али да би се постигао квалитативни ефекат.

  ВИДЕО: Изолација кровног крова

  парна брана

  Важан корак је инсталација парне бране. Немогуће је пропустити инсталацију посебног филма који штити дрвене подове од утјецаја влаге, кондензације. То ће ослободити материјал од могућег труљења, као и појаву карактеристичног мириса у просторији.

  Парна брана се обично затвара на обе стране грејача

  Монтажа тканине врши се на стражњи дио крова прије него што се кров изолира изнутра. Ако се инсталација врши у грејној просторији, довољно је поставити парну баријеру испод декорације. Заштита стабла од утицаја варијација температуре на обе стране ће бити могућа када се филм монтира и изнутра и споља.

  У дизајну заштитног филма могу се користити такви додаци као страна фолије. Распоређује се у поткровљу како би се приказала топлотна енергија. Повежите листове један са другим помоћу фолијске траке. То ће осигурати непропусност склопа. Сличан начин се често практикује и за изолацију парних купки и сауна.

  При избору полиетиленског материјала бира се дебљина не мања од 200 микрона. Под је изведен преклапањем од 20-25 мм са причвршћивањем на роговима уз помоћ кламерице.

  Гријач за полагање

  Опште правило за полагање изолационих материјалакров

  Често је изолација косог крова са унутрашње стране направљена од минералне вуне, јер је њен главни квалитет готово потпуна запаљивост материјала. Приликом избора пене, вреди дати сигурније екструдиране моделе. Међутим, такав избор ће мало повећати топлотну проводљивост структуре.

  На парној баријери, попуните редове редова, који ће створити мали слој за циркулацију ваздуха и смањити интензитет кондензације. На шалтерима напуните плоче од шперплоче. Следећи слој је унутрашња изолација крова (видео је приказан на страници) из одабраног материјала.

  Када се користе подлоге од минералне вуне или стаклена вуна, инсталација почиње одоздо, поступно се приближавајући трави. Ово се ради уз помоћ грејача који је припремљен за димензије. Висина плоча може бити на нивоу, или 10-15 мм испод тачака рогова.

  Материјал за испаравање покрива плоче хладњака. Ако се у овој згради треба уредити стамбени простор, онда се изолација крова дрвене куће изнутра или било које друге шиве са облогом или сухозидом.

  Употреба пене полистирена пене

  Материјали од пјене добијају на популарности. Један од њих је пенополиуританиум. Да бисте га изазвали, позовите стручњаке са опремом и потрошним материјалом.

  Распршени слој између греда, који се повећава запремином, заузима целу нишу резервисану за њу. Да би се осигурала боља адхезија, пожељно је да се распрши површинаса водом. Ако један слој није довољан, онда можете применити и други спрат првог.

  Ова одлука има велики број позитивних квалитета:

  • практично нема спојева и шавова у изолацији на цијелом подручју;
  • због дубоког продора у све пукотине и неједнакости осигурава поуздану заштиту унутрашњости од вањских негатива;
  • обезбеђује висок степен поврата због минимизирања плаћања за грејање;
  • оквир има додатну чврстоћу и звучну изолацију;
  • материјал не осигурава скупљање које не може бити дробљено или омекшано.

  Рад на изолацији пјенастим полистиреном треба обављати искључиво у заштитним комбинезонима са појединачном опремом за заштиту дисајних органа.

  ВИДЕО: Практични савјети о изолацији крова зграде