Како љети траву сијати траву са травом

Било која особа ужива не само да гледа у благи зелени травњак, већ и сједи на њему. Посебно волим трчати на зеленој трави. Травњак који је засађен и правилно се узгаја може трајати дуго.

Избор семена травњака

Како расте прекрасан зелени травњак? За почетак, морате одабрати одговарајући материјал за сјетву. Произвођачи нуде широк спектар готових складишта за травњаке. На пример, може бити травњак за спорт или за породични одмор. Када одлучујете како да сами посадите травњак, важно је обратити пажњу на састав мешавине травњака. Сјеме мора бити прилагођено локалној клими.

Алтернатива травњаку - тепих с ниским цватом који садржи тло са танким пузавим стабљикама, које су укоријењене у "брковима" до 70 цм. Треба напоменути да постројење треба да буде ограничено.

Граан грубог зрна - непретенциозан и отпоран на сушу. Формира густу, затворену шикару висине до 30 цм са светлим љубичастим или црвеним цветовима (јун-јул).

Тепих од манжетне меке, до 40 цм висине на сунцу иу пенумбри, величанствено цвета са жутим цватовима (јун-август). Добро расте на каменитим и тресетним тлима, може запушити подручје.

Које је најбоље време за траву?

опруга

Било која травњак се интензивно развија. Након што је слетио у прољеће, јазавчар је већ у истој сезониће добити пуни "зелени тепих" на сајту.

Постоји могућност "прилагођавања" травњака, брзог откривања и отклањања грешака насталих приликом његовог формирања. Сви недостаци (на пример, неравномерност сејања семена) одмах ће бити видљиво видљиви чим се укључе први клице.

јесен

Многи вртлари тврде да је травњак посијан у јесен расте сочнији и пријатељскији.

У јесен можете посејати семе на два начина:

У раним данима септембра. Тукући траву почетком јесени, морате чекати да се спусти, а затим је третирати прије идуће зиме.

Касно јесен /први новембарски дани. У овом случају, сјеменке се сијају у већ замрзнутом тлу, па тако, након што се одморе у тлу, подвргну се природној стратификацији, добију имунитет од већине болести. Нема смисла засадити травњак у октобру, јер ће трава имати времена да се спусти до мраза, али коријени неће постати јачи, због тога ће имати мале шансе за успјешно зимовање.

суммер

Ливадска трава, онда је идеално вријеме крај љета. У овом периоду постоји веома добра подударност у неколико фактора који гарантују добре резултате. Ово је одличан степен загревања земље и њене оптималне влажности. Осим тога, у то време корови нису тако активни као на почетку сезоне. Да, и трава ће имати времена да се сломи и ојача до почетка мраза. Као што видите, сетва травњака у лето је добра идеја.

Како израчунати количину семена травњака

Када слетите, травњак можекористити једну врсту семена или травне смеше. Која врста семена или њихова комбинација се користи и одређује густину слетне траве. У просеку је 30-50 м по м2. За стотинку то је 5 фунти семена или траве. Узето је у обзир да се сјеме може обавити не сасвим идеално.

Ако планирате да сјетву обављате ручно, без сејалице, онда је још боље додати 10 семена у количину семена од укупне количине. Ако убодете и узмете мање материјала за сетву, степенице ће бити ретке и постоји опасност да ће коров убити траву. Такође је пожељно да се у будућности узме одређена количина сјетвеног материјала за поправку и сетву травњака.

Избор места за травну траву

Избор травњака захтева неко знање о неким својствима биљака. Нарочито треба узети у обзир биолошке и хемијске процесе који се одвијају у кореновом систему претходника будуће травне траве.

Пре него што наставите са сетвом травњака, потребно је одредити место где ће се травњак налазити. Ово место би требало да буде, прије свега, доступно за кошњу. Не би требало да буде неугодности током његе траве, косилица за траву мора лако да прође кроз све делове травњака. Из тих разлога, препоруча се да травњак поставите тамо гдје су најмањи дрвеће и грмље, или их уопће нема.

Припрема места пре садње травњака

Пре него што пређе на припрему земљишта, потребно је извршити вертикално планирање и обавити све послове који се односе наполагање инжењерских мрежа, садња дрвећа великих димензија и уређаја за одводњавање. Када садите биљке, имајте на уму да ће се врат корена продубити до нивоа који сте засадили за будућу траву.

Радове одводњавања не треба избјегавати ако вода стагнира у прољеће када падне снијег или након јаке кише. Одводи се од плодног тла, испуњавају 10 - 15 цм цигле или шљунка, а затим се тај слој одваја, затим се слојне и запечати слој пијеска дебљине око 10 цм, а површина пијеска се сипа до 15 цм плодног тла и ваља са ваљком.

Непосредно пре сијања земље, земљиште се мора слагати ручним ваљком (тежине 100-150 кг). Тло се може исправити и властита тежина, замијенити велико клизалиште с даском: превести га кроз цијелу површину парцеле и, често прелазећи преко ње, прелазити с једног краја на други.

Савет: Подруцје испод травњака повуците само у сувом времену на сувом тлу.

Не можете ходати по избразданој земљи. Ако је потребно да прођете кроз подручје, вежите мале таблице (као кратке скије) до стопала.

У сувом времену, 2-3 дана прије сјетве, потребно је засадити површину.

Припрема земљишта за травну траву

Тло испод травњака се припрема након изградње дренаже, рад може почети на јесен. Земља је темељно поравната са грабљем и гажена. Да би то урадили, ципеле су везане за сечење широке плоче или плочица и пролазе кроз целу површину, стављајући ноге близу једна другој, на сваком кораку потпуно преносећи тежину тела.Отргнути травњак неће се срушити, потонути испод ногу.

Вапно и минерална ђубрива могу се увести непосредно пред сетву биља.

Травњаци се сије углавном на прољеће, рјеђе почетком јесени. Понекад се користи подијумско семе - тако да се семе спуштају у рано пролеће. Са загарантованим заливањем, травњак се може сијати у лето. Међутим прољеће је било боље од свих осталих.

Берба земљишта под травом

Ово је једна од најзахтјевнијих фаза на путу стварања прекрасног зеленог травњака и најпотребнија процедура је копање тла. Дубина копања земљишта треба да буде око 20-25 цм, ау присуству малог плодног слоја треба обратити пажњу на храњење хранљивим земљиштем.

Наношење ђубрива за травну траву

Приликом копања земљишта испод травњака треба водити рачуна о увођењу комплекса минералних ђубрива по стопи од 25-30 грама по квадратном метру. Преферирају бољи компост, али у сваком случају се не препоручује доносити свјеже тло на тло, што у будућности може постати главни узрок интензивног раста корова.

Брига о травњаку

Брига о травњаку укључује наводњавање, сечење траве, ивице, аерацију, поравнање површине, сузбијање корова, штеточине маховине и траве. Наш чланак о њези травњака и фотографији (они се повећавају) помоћи ће вам да постигнете жељени здрави и мазни изглед вашег зеленог травњака.

- редовно наводњавање ради одржавања влаге и структуре тла;

- феед форобогаћивање земљишта хранивима, активирање процеса раста и спречавање исцрпљивања траве након кошње;

- сечење травне траве на подешеној висини како би се травњаку пружио атрактиван изглед;

- берба и падање лишћа и падање (ако је на травњаку дрво).

Карактеристике наводњавања травњака

Правилно наводњавање травњака - један од главних важних услова за његово стварање и очување траве је густ, зелен и сочан. Киша и подземне воде не могу адекватно обезбиједити травњак и друге зелене засаде водом током вруће сезоне, тако да га треба обезбиједити високим ступњем наводњавања.

Када вода? Стручњаци препоручују да се залије травњак када се тло осуши на дубини од 10 цм, али у пракси је тешко пратити такву плочу - нећете морати копати свако тло у травњак како бисте утврдили дубину сушења! Дакле, главна референтна тачка овде је изглед траве. Ако је трава на травњаку почела да бледи, она је добила сивкасту нијансу и изгубила је еластичност - било је потребно започети наводњавање.

Колико воде? У зависности од степена сушења земљишта и његовог механичког састава приликом наводњавања за сваки квадратни метар травњака препоручује се сипање 10 до 20 литара воде.

Колико често треба наводњавати травњак у зависности од времена током лета. Када је сушно и топло љето, заливање се производи до четири пута недељно. Ако се испостави да је сезона кишна онда довољно једном.

Косилица за траву

Приликом избораНајбољи тренутак за резање травњака треба да обрати пажњу на време и доба дана. У врелом, сувом дану можете косити, јер листови на сунцу брзо вичу и суше, што ће погоршати изглед.

Прије свега, кошење младог травњака врши се када висина младих житарица достигне 11-12 цм, одсечена само врховима - не више од 1,5-2 цм

и на одлуку о томе колико често сече травњак утичу фактори као што су климатске карактеристике и специфични временски услови, функционални захтјеви. Славина се изводи сваких 7-10 дана, понекад свака два тједна, када трава пређе жељену висину за 2-4 цм.

Током периода суше, биљке расту мање активно, тако да је фризура рјеђа. За вријеме активне вегетације (љети), под повољним увјетима, бит ће потребно резати траву два пута тједно.