Какав прекрасан оквир од стакленика од поцинчаног профила: 5 квалитета

Као и сваки други грађевински материјал, поцинковани профил има своје предности, као и недовољни учесници у баштованској и вртларској индустрији, радије користе оквир стакленика израђен од поцинчаног профила. То је због чињенице да су такве конструкције посебно издржљиве, лако се смањују, не подлежу корозији, осим тога неће бити потребно додатно бојење. Изградња ће омогућити јефтинију набавку материјала и моћи ће служити неколико деценија.

Главне карактеристике и предности: поцинковани профил за пластенике

Галванизација је поступак у којем се цинк наноси на површину челика. Материјал постаје отпорнији на промјене температуре, влажности и негативних утјецаја околине.

Конструкција од поцинкованог челика издржава повећана оптерећења, на пример, у облику снежних олуја зими

Поцинковани челик поузданог произвођача има глатку површину, без мрља, пукотина и скупљања.

Ако купујете нискоквалитетне челичне цеви, трајање њиховог рада може бити ограничено на 6-7 година.

Главни квалитет поцинкованог профила:

 • висок ниво антикорозивне заштите;
 • Због лакоће, стакленик се може помицати дуж парцеле;
 • Конструкција се не расипа, јер се лукови налазе у непосредној близини;
 • Физички ефекат неће оштетити челични оквир, јер се у пољу деформације одмах формира галвански филм који штити галванизацију од уништења и влаге;
 • Галванизирани профили не захтијевају бојење и приступачни су.

Недостатак материјала је његова лакоћа. Може се савијати под дебљином снијега, а како би се осигурало да када удар вјетра буде стабилнији, оквир би требао бити добро осигуран.

Избор материјала: поцинчани стакленици

Галванизирани метални профил стакленика ће осигурати поузданост и лакоћу кориштења, с обзиром на то да се може одабрати према потребним параметрима.

Приликом одабира поликарбоната за поцинковани стакленик треба обратити пажњу на два параметра овог материјала: боју и дебљину

Предности материјала су:

 • Могуће је постићи максималну непропусност током изградње и одабрати оптималне величине;
 • Конструкција је опремљена крутом структуром;
 • Унутрашња запремина конструкције је оптимална за климатске услове узгоја биљака;
 • Такав стакленик ће бити заштићен од развоја плијесни и гљивица у њему.

Модерна производња производи профиле, спремне да их сакупљају на основу стакленика властитим рукама. Производи су опремљени различитим типовима раскрсница, укључујући квадратне облике.

Квадратни или правоугаони производ - материјал се производи ваљањем, поред тога, покривен је галванским филмом.

Производ у облику слова Г - угао, јефтинија опција, али и најмање издржљива.

Профил секире у облику слова В - најчешће коришћени производ за изградњу пластеника.

Зашто цинкатистакленици из поликарбоната су бољи

Ако је одлучено да се стакленик покрије из лимова или целуларног поликарбоната, увек је боље изабрати поцинковани оквир.

Конструкција стакленика од поцинкованог профила је осигурана од корозије

Обсо се за поликарбоната работат на следните продукти на обработка на хладное цинка:

 • Галванизирана профилна цијев;
 • Челични профил једнаког протока, неотворен;
 • Челични поцинковани угао.

Могу се користити и обојени челични цев и профил.

Пошто је лакше и погодније користити поцинковане производе, боја челика није језик.

За филмске структуре се користи угао, али не у случају поликарбоната. Овај материјал, у комбинацији са галванизованим оквиром, може трајати 40 година или дуже. То захтева бригу о материјалу да би се спречила корозија.

Састављање скелета подразумева обраду свих спојева и спојева са хладним цинком. Специјално једињење је доступно у облику прскалице и у течном облику. Након израде оквира, врши се друга обрада проблематичних подручја дизајна. Тада можете ламинирати поликарбонат.

Шта је то поцинковани ојачани стакленик

Ојачани стакленик је чврста конструкција, за коју се стакло и филм никада не користе за премазивање.

Поцинковани ојачани стакленик је најуспешнији избор за било коју област гробља

Таква структура има своје карактеристике:

 • За конструкцију оквиракористи се челични поцинковани профил или челична цев са полимерном површином фабрике;
 • Покривеност - увек целуларни поликарбонат, најтрајнији материјал;
 • Потребна је мала решетка која даје снагу.

Наравно, овај стакленик ће имати већу вриједност, али ако га сами смањите, можете уштедјети много. Модел се може изабрати било који, сваки од њих има своје посебности.

Разноврсни ојачани пластеници

Постоји велики број пластеника са ојачаном структуром која им омогућава употребу у тешким климатским условима.

Међу њима су популарни модели као:

 1. Сибирски лучни стакленик, тзв. "Сибирски", је највећа структура са параметрима ширине и дужине 3х6, која има различите скакаче, који јој омогућују да издржи тежину великих маса снега. Обично је направљен од цеви са пресеком од 25к25 мм. Кревет кревета у стакленику таквог стакленика може бити прилично широк, што поједностављује приступ биљкама.
 2. Гаража "Богатир" - модел који се користи у било ком подручју, које карактерише сњежне зиме. Поседује високу издржљивост и не захтева додатно ојачање за зиму.
 3. У било ком региону Русије можете користити стакленик "Титан Цинк" - произведен уз употребу профилне цеви, која се савија дуж ивице, тако да зграда није угрожена јаким ветром и снегом.
 4. Модификација "Новатор" има заварену подлогу, у коју је уметнут уметак-дупликатор лука. Чак ни јаке снежне падавине нисуомогућити да конструкције потону. Овај модел се може прикупити за 4-5 сати.
 5. Мали, али поуздан стакленик "Екоцинк" погодан је за малу парцелу. Ширина модела достиже само 2,5 метара, али има двоструке носиве лукове и неколико веза између лукова. Премаз је израђен од поликарбоната, а за оквир су коришћене поцинковане цеви без завара.

Опције за љето и ван сезоне: стакленици под филмом поцинчани

Филмски стакленици нису намијењени за зимску експлоатацију, али могу штитити искрцај од малих мраза. У таквим стакленицима можете узгајати одређене усеве и зеленице на малој парцели.

Филмски поцинковани стакленици се разликују по једноставном дизајну. У суштини, то је оквир растегнутог филма

Које су предности употребе филма:

 • Филм се лако причвршћује на оквир, увијек га је могуће уклонити за зиму или га замијенити;
 • Материјал погодан за све типове пластеника;
 • Модерна висококвалитетна фолија може бити прилично густа, због додавања посебних компоненти током њене производње;
 • Добро пролази кроз сунчеве зраке и равномјерно их распоређује по цијелој просторији;
 • Филм се може купити по приступачној цијени у односу на друге премазе.

Такве конструкције укључују лучни пластеник са оквиром од поцинкованог челика "Краставац". Како снимати можете користити поуздани покровни материјал Спунбонд. Има различиту густину и уклања се током зиме како би се избегла деформација под снијегом.

Форможе се користити пролећно-јесенски период и стакленици из поликарбоната. Повратне информације од корисника дају се стакленику као што је Киновскаиа. Његова особина је ометање ултраљубичастог продора, правилна расподела светлости у стакленику. Зграда је компактна и управо иде.

За узгој поврћа и цвијећа прикладне стаклене баште "Агроспхере". Њихове превлаке могу бити и филм и поликарбонат. Они имају галванизовани оквир, покретни и имају способност да побољшају фотосинтезу биљака.

Стакленик "Фарма" се користи не само на приватним парцелама, већ и за узгој различитих усјева у индустријским количинама.

Да бисте купили готову верзију стаклене баште, можете се директно пријавити произвођачу ових објеката у Дмитрову или Митисхцхи дистрикту.

Како саставити тзв.

Приликом одабира стакленика важно је имати на уму да је његова функционалност, као и његова дуговјечност, важна. Због тога је чврстоћа оквира од велике важности за даљи рад. Што се тиче покривености, онда би требало водити се дјелимичним или цјелогодишњим кориштењем објекта. Прелиминарни прорачуни и проучавање дизајна помоћи ће у изградњи властитих снага, што ће значајно смањити трошкове.