Када се сади патлиџани за саднице у 2018

Патлиџана, или плава, ретко се може видети на некој сеоској кући, башти или фарми. Чињеница је да је ово поврће веома хировита, па чак и мала одступања у пољопривредној механизацији могу довести до значајног смањења његовог приноса. Међутим, има храбрих који се супротстављају таквим тешкоћама и прихватају овај неугодан и понекад незахвалан случај. Ако се одлучите да се придружите њиховом броју у надолазећој сезони, свакако ћете морати да схватите како да расте овај каприциозан, али вољен од многих љубичастих поврћа. У овом чланку ћемо детаљно испитати како и када ћемо садити патлиџане на садницама 2018. године. Слетање није најтежа фаза узгоја "плаве", али игра важну улогу у њиховом даљем развоју, а посебно у висини будуће жетве.

Тајне богате жетве патлиџана

Недовољно за избор тачног датума. Такође је потребно припремити квалитетно семе, земљиште, водити рачуна о додатном осветљењу, створити одговарајући ниво влажности и оптимални температурни режим. Семе Прво, припремите добар материјал за усеве. Купите је од провјерених произвођача. Будите у току. Одличан начин да проверите квалитет семена - испустите их у воду.

Они који падну на дно дају велику сличност. Неки више воле да одмах планирају "семе" у земљи, саветујемо им да припреме један од следећих начина: Загревање. Загрејте рерну на 60 степени и пошаљите јој семе 3 сата. Харденинг Овај метод захтева више времена и труда.Сваког дана током 5 дана, семе треба држати 6 сати у топлој води, након 6 сати у фрижидеру, затим поново у води, и тако даље. Одмах пре сетве, држите семе неколико сати у топлој води. Сада припремљени материјал за сетву може се послати на земљу, продубљујући сваки за 1 цм

Најбоље је узгајати саднице у тресетним лонцима, онда када се "креће" у отворено тло ризик од оштећења кореновог система ће се свести на нулу.

Кад се сади семе патлиџана на садницама 2018.

Већина биљака рода Пасхленс се третира садницама. Стручњаци у области вртларства се снажно саветују да семе семена патлиџана на садницама у 2018. на крају фебруара, односно након садње или истовремено са папром. Чак су и захтеви за клијавост ових усева веома слични.

Међутим, сјеменке можете посијати у другој половини марта, као што је назначено датумима у лунарном календару. Како пракса показује, саднице које се сијају у овом тренутку биће здраве и трајне. Прве степенице се појављују у просеку за 11-12 дана. Ако је температура нижа од + 15 степени, садни материјал једноставно неће изникнути. У случају пресађивања у отворено тло, биљка је врло осјетљива на оштећење коријена. С тим у вези, земљаци би требали обавити овај посао уредно.

Ако одлучите да садите саднице патлиџана на садницама, онда треба обратити пажњу на следеће важне аспекте:

  • Разноликост поврћа.
  • Регија раста и климе.
  • Повољни дани у лунарном календару 2018. и временским приликамауслови.

Ако су сви ови услови задовољени, онда ћете сигурно моћи да узгајате одличне саднице, а убудуће - да добијете богату бербу плавог и тако укусног поврћа.

Како су повољни дани за садњу патлиџана

За почетак, хајде да говоримо о концепту "повољних дана". Да ли је слободан дан погодан за садњу жилавих? Толико се вјерује, али не све. Значајан број туриста и пољопривредника никада неће почети да сади семена која нису изгледала у календару сетве. Хајде да сазнамо шта је то и шта је, како кажу, јело. Сетва се назива календар, који одређује препоручени распоред у врту и врту. Информације за то су преузете из другог извора - лунарног календара. Када се створи, узимају се у обзир фазе Месеца и његова локализација на небу.

Пажљиво посматрање Мјесеца омогућава израчунавање повољних датума за један или други рад на земљи. У многим фармерима, утицај знакова Зодијака на одређивање времена садње усева је у великој сумњи. Уобичајено се верује да пажњу треба посветити само чињеници у којој фази је сателит Земље. Дакле, већина вртлара зна да у периоду када Месец тежи ка пуном кругу, потребно је засадити оне културе које су носиле земљу. Зашто? Ноћно светло током овог периода држи сок биљака у горњем делу. Према томе, врх је добро развијен. И зато је боље да се ових дана сниме пасху и бундеве. Ако желите да сејете мркву или репу, фармери се покупеодговарајући дан из периода када ће Месец бити у фази рецесије.

Када садња патлиџана од стране Месеца 2018.

Патлиџан - култура са спорим развојем и огромном љубављу према топлоти. Узгаја се искључиво преко садница. Семе се сади у фебруару или марту - на југу, раније. У ОС посађене саднице, када неће ни угрозити мале мразеве - у мају-јуну. У фебруару, повољан термин укључује од 17 до 28 броја. Од тих, најпогоднијих - 21, 22, 25 и 26. У марту је повољан период од 18 до 30 дана. Од ових, најпогоднији ће бити 20 и 21, као и 24, 25 и 26.

Ова информација је дата у календару сетве. Да се ​​узму у обзир њене одредбе или не - ваша лична ствар. Пре него што одлучите, прочитајте следеће информације.

Како изабрати степен патлиџана за садњу у 2018

Као и многа друга поврћа, сорте патлиџана су различите: рано на пету, средњи кришки, касни рибани. Обично се све информације о сорти могу наћи на паковању. Најбоље је дати предност раним сортама, јер су отпорније на оштре температурне флуктуације, повећавају се без обзира на ниво влажности и дају обилне усеве чак и на киши. Најтраженије су: Соларис, Дуга љубичица, Глобус, Егорка, Медвед, Јапански патуљак.

Чим се семе патлиџана бирају на садницама, могуће је наставити са припремом садног материјала. Да бисте то урадили, потребно је да урадите следеће: Проверите семена за сличности. Семе се стављаПамучна тканина и дан ставити у топлу воду. Након тога, врећица са сјеменкама добија се и ставља на топло мјесто тједан дана. Сјеме које се пече спремно је за садњу, друге се могу ријешити. Рукуј га Да би се заштитио садни материјал од инфекција, треба га третирати. Да би се то постигло, слаби раствор мангана, у којем семе пада за 30-40 минута, ће радити. Затим их треба темељно опрати топлом водом. Уживајте Сјеме патлиџана треба добро исхрану, коју треба осигурати прије садње у отвореном тлу. Необавезна употреба минералних ђубрива, одлична опција је дрвени пепео. Спроут Материјал за слетање се поставља у влажну крпу до појаве бактерија. Након тога семе може бити посађено на отвореном тлу.