Жалузине "Дан-ноћ" (58 фотографија): одабиремо зебру на пластичним прозорима са цветним орнаментом, идејама у ентеријеру, инсталацијом и повратним информацијама.

Ролетне "Дан-ноћ" идеалне су за уређење прозора као стана и приватне куће. Универзални су: могу се користити у дневној соби, спаваћој соби и кухињи. Такве ролетне се могу самостално инсталирати, само морате знати како то радити.

Шта је?

Другачије се називају завесе "Зебра" или ролетне. Они носе занимљиву и иновативну идеју. "Дан-ноћ" се састоји од наизмјеничних трака густог, свјетлосно отпорног материјала венге-а и исте ширине прозирних трака, најчешће направљених од мреже, тила или вела. Све то је причвршћено на осовину на врху и када помичете механизам можете добити три опције за развој догађаја.

У првој верзији, све тамне пруге прекривају светлост до пуне таме. Друга опција: траке се делимично преклапају и стварају меко светло. Трећа опција подразумијева потпуно помицање осовине како би се отворио вањски свијет.


Такве жалузине су погодне за просторије за становање, посебно за спаваће собе, дечје или друге просторије које треба уронити у мрак. Веома практичан материјал, од којег су направљене завесе, лакоћа бриге и издржљивост доносе одлуку да се ове ролетне купе веома паметно.

За и против система

Каква год да је лепота таквог материјала, он још увек има неке недостатке: Наравно, када купује било који предмет, свака особа пре свега обраћа пажњу на цену. А у "Дан-ноћ" ролетама, то је значајно. То је због сложености производње ипостојање тешког устава.

Други фактор, због којег је трошак овог материјала висок, је да су главни произвођачи таквог производа стране компаније. Али то је, у принципу, тешко назвати неповољним положајем. Трећи недостатак је то што је због карактеристика производње средњи слој начињен од црних густих нити, које такође штеде од превелике светлости која удара са улице. Према томе, лице окренуто унутра ће бити потпуно изведено у тамној палети, што донекле смањује свестраност у примени овог типа декорације.

Наравно, то не значи да се морате зауставити само у сивој или црној верзији. Тамне нијансе других боја ће такође изгледати сјајно.


Професија у таквој тканини је много већа:

 • држи до 90-100% сунчеве светлости;
 • је велики потискивач буке;
 • штити од топлоте;
 • под дејством ватре не гори, већ се топи без испуштања штетних материја;
 • не изгори од сунца;
 • лако се чисти и има отпорност на контаминацију;
 • не замарају и не захтевају пеглање;
 • изгледа одлично;
 • не изазива алергије.
специес

Постоји велика разноликост стилова завјеса направљених овом технологијом:

 • Мултифактуре. Ова опција је најчешћа у забавним установама, уредима или у хигх-тецх унутрашњости. Боље је јер је једноставан за руковање, има погодан механизам и веома је функционалан, јер се одвија само у прозорском отвору.Због тога је овај тип погодан и за стамбене просторе са малом површином. Ово решење ће постати посебно релевантно ако се просторија користи за презентације, гледање филмова и друге акције које захтевају максимални недостатак светлости. Ролете се могу користити сезонски у комбинацији са класичним завесама.


 • Хоризонтално. Клизни механизам и материјал који блокира светло, растегнут на оквир, омогућиће вам да прецизно дозирате потребну количину светлости. Овај потез је одличан за велике и панорамске прозоре. Додатно бојење ће бити попраћено етничким мотивима у декорацији драперије.


 • Двокреветна. Прозори, прекривени завјесама у овом дизајну, изгледају лијепо и племенито. Додајући овом једноставном и елегантном механизму и материјалу, савршено штити од врућине и блиставог свјетла, онда ће се испоставити да је излаз велика одлука да се направи прозор за многе људе.
 • Цлассиц. Претпоставимо употребу светлосних материјала за уобичајене врсте завеса. Они се не одликују посебним стилским варијацијама, али су погодни за скоро сваку идеју у ентеријеру.материалс

Као материјал се користи јак и флексибилан полиестер, који не гори на сунцу. Осим тога, ролетне су полупрозирне и непрозирне. Полупрозирни су дизајнирани да штите од јаког сунца, док просторија увек има светлост, а светлост постаје мирна и не реже очи. Густе, непрозирне ролетне не самообезбедити заштиту од сунца, али такође може уронити собу у готово потпуну таму.

За оне који су присталице природних, природних материјала, можете одабрати ролетне од вискозе или чак свиле, које ће дуго служити.
Димензије

Асортиман жалузина "Зебра" нуди следеће варијанте које се могу изабрати, у зависности од облика, дизајна и типа прозора:

 • "Зебра-Уни" - касета "Даи-нигхт". Одликује се лепотом, практичношћу и интегритетом свог изгледа. Ово је затворени систем у којем се рола када је обучена узима у металну касету или бобину. Са обе стране ове врсте завеса се инсталирају водилице које им не дозвољавају да лутају приликом отварања.

 • Зебра Мини је мали мини ваљак који слободно виси на једном прозору. Систем је отворен, ролна се не уклања у касету, али пошто је сама завеса мала по величини, није неопходно очистити је у касети. Овде нема упутстава, механици су најједноставнији, али можете закачити мини ваљак у правилном положају, користећи уобичајену линију за риболов.

 • "Зебра-Стандард" - велике завјесе које слободно висе, дизајниране за простране просторије и дизајниране за затварање цијелог отвора прозора. Сама ролна може бити остављена отворена или направљена као касета.

Боје и отисци

Постоје многе варијације ових завеса које се користе у декорима животних простора. Велики избор решења у боји,Занимљиви модели и подврсте омогућују вам да направите врло практичан дизајн и декорацију.


На пример, двосмерни тип, као што је јасно из наслова, састоји се од два дела. Један део - главни, који преовладава у овој композицији, а други је додатна заптивка. То доводи до повећаног трошења и чврстоће на кидање. Такође смањује количину сунчеве светлости која пролази кроз ролетне. Примена различитих нијанси за подлогу и подлогу може бити добар дизајнерски потез. Друго читање обостране драперије може бити комбинација која се састоји од двије тканине различите дебљине, густоће и боје, ушивене једна са другом страном стране.Не може се само споменути широка палета, којом можете диверзифицирати сваки интеријер. Лепи монохроматски тонови светлости: плава, тиркизна, ружичаста, млечна, беж, бела и чак љубичаста.

Добро је користити модерне сада природне боје: смеђу, зелену, жуту. Као и комбинација боја при наношењу две варијанте завесе, на пример, Зебра ролетне и класичне завесе. У тону за стилску одлуку потребно је покупити ћебе на кревету са орнаментом.


именовање

Ова врста украшавања прозора је још млада, али добија на популарности са корацима од седам корака. Начини коришћења мултиваријантног и универзалног. Логично, да је за станове најзаступљенија за такве завесесоба ће бити спаваћа соба и балкон у њој. Уосталом, тамо где је, као што није неопходно, неопходно да се што више изолује од спољашњег света. Штавише, у наше време, многи људи имају нередовит распоред рада, а неко, у принципу, ради ноћу. За такве људе, недостатак светлости и буке током дневног одмора ће бити приоритет. Додатни бонус ће бити добра изолација буке, која је у урбаним условима једноставно неопходна.За дијете је сан веома важан. Стога је природно да у дјечјим собама постоји честа примјена таквих густих ролетни. То ће смањити број дјеце која се буди, што знатно поједностављује живот родитеља. У вишестамбеним зградама, први спрат је најрањивији у смислу кршења личног простора. И зато је ту најтраженија тканина, која може потпуно сакрити од очију треће стране.

У другој просторији, у којој ће се користити капци, дневна соба постаје све чешћа. Сада у скоро сваком дому постоји велики ТВ, а за посебно угодно гледање недостаје препрека у виду рефлексије са улице. Користећи лагане завјесе можете претворити собу у мини кино. Наравно, за кухињу можете користити следећа решења.


Како изабрати?

За избор ових ролетни помоћи ће вам неколико једноставних савјета:

 • Природни материјал. Важно је изабрати ролетне од природног материјала, тако да треба обратити пажњу на његов састав.
 • Боја. Ево једног од најважнијихПобеднички начини за "играње" постојећих тонова ентеријера је могућност измене боја "зебра" трака. Важно је само кушати и одабрати праву комбинацију боја која ће помоћи да се креира ненадмашна атмосфера било гдје.
 • Подешавање светлосног флукса. Различите опције за подешавање протока светлости које продиру у просторију могу у почетку помало збунити купце, јер стварају утисак сложености коришћеног механизма за подешавање. Али, у ствари, да би се створила жељена количина светлости, не треба да се подиже завеса до краја, довољно је да се само мало промени претходни положај трака. Тако се ствара савршена заштита од директног сунчевог зрачења.
 • Исправне пруге. Све траке на овим жалузинама морају бити изведене у облику равних линија и јасно означених линија, што доприноси визуелном ефекту проширења било којег простора.
 • Димензије. Величине могу бити изабране у складу са жељама купца, а саме завесе украшавају се било којим шаблоном, тако да пре него што купите ролетне, морате правилно измерити.
Како се пере?

Једна од главних практичних предности ролетних завеса "Дан-ноћ" је да су направљене од еколошки прихватљивих материјала који имају посебну импрегнацијску импрегнацију на бази тефлона. Оваква импрегнација ће дуго чувати ролете од прашине и могућих загађивача. Према томе, довољно је само обрисати жалузине влажном крпом ако је потребно.

ПремаКорисничке рецензије, већина људи преферира да купи производе компанија Маруне или Тупел, које се баве производњом зебре Зебра. Један од најбољих руских представника у овом правцу, према корисницима, може се назвати брендом Инспире. Трошкови њихових жалузина могу за неке моделе и надмашити стране аналоге, али рецензије кажу да се исплати. Готово сви људи који су оставили своје мишљење о овом производу, кажу о апсолутном квалитету ових ролетни.

методе фиксирања

Ролетне се могу самостално монтирати без позивања чаробњака. Постоји неколико начина за поправљање застора:

 • Са бушењем. Можете поставити ролетне помоћу конвенционалних спојних елемената и вијака-вијака, мјерењем изворно точне удаљености од једног руба прозора до другог и извлачењем оловке или положаја маркера првог држача. Затим ћете морати избушити рупу за типле и лагано заврнути носач. На супротној страни прозора маркуп се врши на сличан начин. Да би се обезбедила максимална тачност маркирања, препоручује се да се користи ниво.

Након што је ознака завршена, биће потребно да се фиксира носач на другој страни. Што се тиче додатног носача, требало би да буде удаљено 10 цм од ланца регулатора. • Без бушења. Можете користити заграде које се могу монтирати на оквир на сљедеће начине: монтирање врха профила аковрата се отварају и једноставно користе двострану лепљиву траку.Монтажа на пластичне прозоре

Сам процес траје само неколико минута.

Главна ствар је да се слиједе једноставна правила:

 • Прво морате сакупити ролетне.
 • Затим инсталирајте држаче на контролној табли.
 • Сада можете поправити подешавања, ниво корекције и стање ланца, као и подесити процес намотавања завеса на бобину, ако је из неког разлога изобличен.
 • На крају, потпуно скупите заграде, украшавајући их посебним декоративним поклопцима.

У сљедећем видеу погледајте упуте за монтажу жалузина "Дан-ноћ" и инсталирајте их на прозоре.

Идеје у унутрашњости

"Дан и ноћ" изгледају сјајно у сваком модерном ентеријеру захваљујући великој разноликости боја и материјала. Ако их правилно изаберете, свака соба ће постати још удобнија и удобнија. Наравно, још увијек постоји предрасуда да ће сјенила у кући изгледати превише једноставно и у најбољем случају, али то је зато што су многи купци још увијек психолошки оријентирани на најједноставнијим пластичним моделима који се не разликују ни по јачини ни по беаути

Ако је соба мала, боље је да је украсите завјесама светлих боја и њиховим нијансама. Крема и њежно зелена боја завјеса ће изгледати сјајно у кухињи иу спаваћој соби, као иу било ком средњем пословном простору. КадаЖеља да изаберете кухињске завесе са било којим цветним узорком.

Завесе за вечере одговарају дневној соби. Можете изабрати опцију са најживописнијим узорком, главна ствар је да она одговара укупном тону зидова и уклапа се у околни унутрашњи простор. У дневном боравку завјесе које стварају одређени ступањ контраста изгледат ће добро: ако су зидови лагани, капци могу бити тамни, али за складнију слику, морат ћете додати неколико украсних предмета исте боје.