Изворни мезанин

Људи као једина интелигентна бића константно решавају проблеме, увек долазе из било каквих ситуација! Претпоставимо да имамо веома високу собу, али веома ограничену у подручју и обично је желимо користити у пуном програму. У таквој специфичној ситуацији, дизајн мезанина, који се налази у истој просторији, али мало изнад стандардног нивоа пода, може бити користан.

Полукат је једноставан, али прилично ефикасан, рјешење проблема високих стамбених зграда, због недостатка корисног простора. Висина новоизграђеног полу-спрата може се направити негдје 160-170 цм, ако ћете спавати на њему или сједити за читање књига, а испод мјеста око 180-200 цм, пружајући слободан пролаз.

Да бисте изградили стамбени мезанин који можете себи приуштити, користећи једноставне спојеве конструктивних елемената од дрвета. Главни делови (стубови који носе и носеће греде) израђени су од регуларне греде 60к80 мм. Опремљене су степеницама, ладицама дрвеног лифта из једног марша, не широким (до 30 цм) плочама не мањим од 4 цм. За степенишне шине и регале, као и елементи ограда свих полу-изнад, 40к60 мм или 50к80 мм греде. Под новог простора је положен даском у деблима дебљим од 3 цм

Шипке зидних носача монтиране су на колутима на чврстом зиду, на њима и на вертикалним стубовима слагани су главни носачи који опажају оптерећење. Ако је дно мезанина под који је отвор са вратима, главне шипкезаобићи подручје отварања врата како би се незнатно смањила висина мјеста. За формирање снажног елемента лица узмите две шипке, повезане вијцима.

Степенице у једном маршу трче са нагибом до 50 степени, не више од 25 цм, са истом количином ударца. Висина ограде степеница и тла је иста (90 цм), причвршћена је за полице на клацкалицама, греду за лице.

Потпорне греде се полажу на сваких 0,45 м, а сусједне ступове не може бити више од једног и пол метара, њихова висина се подешава на мјесту, па је потребно оставити залиху у дужини. Главни носећи делови конструкције најчешће повезују чипку или преклапање. Монтажа конструкције треба почети са причвршћивањем зидних греда, које ће бити оптерећене носећим елементима. Лежајне четке комбинују се са гредама које се налазе у ширини и зидним шипкама уз помоћ издужених вијака, боље је да се њихови шешири утопе.

Под се полаже на традиционалан начин помоћу дасака, које су окомите на потпорне греде, а затим их спајају са стезаљком. Степенице у склопу су сигурно причвршћене на врху предње греде, а доњи дио на поду.