Изводимо поправак затезних плафона након резања: видео потребних радова

Спуштене конструкције - одлично унутрашње решење дизајнирано за обраду стропног простора стамбеног простора.Пропустне плоче су се појавиле релативно недавно, али су одмах успеле да задобију велику популарност и потражњу.

Како извршити поправку затезног стропа након резања властитим рукама

Данас су такви дизајни један од најпопуларнијих начина уређења ентеријера.

То уопште није чудно, јер су:

 • Робустан и поуздан;
 • Врло лако се монтира;
 • Разликују се од предивног погледа.

Међутим, упркос свим њиховим предностима, постоје одређени недостаци јер су веома осетљиви на температурне флуктуације и оштре предмете. Осим тога, могу се сагнути без видљивости из истих разлога.

Основно правило пре уградње затезних плафона - проучавање недостатака будућег дизајна: ниска топлотна отпорност, склоност деформацији и спуштању платна

Затезни плафон је фиксни филм на металном оквиру. Између њега и главног преклопа налази се мали размак, дословно неколико центиметара, због чега је површина затезног стропа осјетљива на оштећења изнутра и извана.

У неким случајевима, уз мању штету, дефекти се могу лако уклонити властитим рукама, али постоје ситуације када само чаробњак може одредити обим штете и понудити најоптималнији начин поправке.

Многи питају да ли се могу поправитинапрезање стропа брзо и једноставно властитим рукама и точно како се ти радови изводе. Постоје различити разлози зашто растезљиви строп може захтијевати хитне поправке.

Главни разлози за потребу за поправком затезног плафона

Основни разлози су:

 • пункција;
 • Сечење оштрих предмета;
 • јаз;
 • материјал за таложење;
 • убризгавање у воду;
 • Сваиинг.

Квар на тензионном стропу се може успешно елиминирати помоћу двостране љепљиве траке

.

Пробијање, уситњавање или пуцање тканине углавном се врши првих дана након уградње, када је још увијек врло чврсто. Узрок оштећења може бити ако је мачка пробила платно, бачена је играчка, повриједила строп, оштетила куту ормарића, дошло је до пажљивог руковања алатима током уградње уређаја. Ако се, као резултат догађаја пробијања, појави мала рупа са оштрим предметом, онда се она може затворити љепилом и тканина се неће даље одвајати.

Лако је поправити плафон ако се усев појавио на бешавном платну направљеном на основи тканине. Ако дужина реза није већа од 10 цм, може се залијепити за ивицу рупе помоћу двостраног љепљивог трака и неће се даље раздвајати.

У зависности од обима оштећења, може се уклонити или маскирати помоћу посебних декоративних елемената, претходно изведеним прецизним шавом са најлонским навојем на резној ивици.

Како затворити рупу у напонском плафону без трагова

Касније, многивласници пластичних прозора се суочавају с проблемом како затворити рупу у напонском плафону.

Чак и уз пажљиво руковање дизајном, нико није имун на случајна пробијања.

 1. Шарка у затезном стропу може се појавити као резултат неправилног рада, као и неуспјех у стварању рупа за различите комуникације.
 2. Понекад може бити јаз у шаву, који се јавља у случају јаке напетости платна током уградње.
 3. Треба напоменути да је такав недостатак гаранција и да га чаробњак мора уклонити бесплатно.

Поред тога, када се постави лош квалитет, платно се може сломити на самој ивици. У овом случају, покварени дио је врло пажљиво обрезан, филм захваћа харпун, тканина се загријава, растеже се и поновно се пуни у профил. Такав метод не оставља апсолутно никакве трагове. На месту сечења можете додатно инсталирати лампу, вентилацију или систем противпожарне заштите. Међутим, прелиминарно место сечења треба ојачати, јер ће у супротном тканина наставити да се цепа.

Правилно функционисање затезног плафона - гаранција интегритета и дугог века трајања целокупне покривености

Ако се плафон јако подигне, онда се ништа не може урадити и мораће да се промени ново платно.

Ако је напетост стропа оштећена, неопходно је одмах позвати мајсторе, који ће моћи да процене прекршаје и помогну да се они на најбољи начин елиминишу.

Прекид напетости у напетости: шта учинити да се проблем ријеши

Ако је напетост стропа сломљена, веома је важно знати шта треба радити и како је могуће уклонити рез или рупу у платну. До оштећења може доћи услијед механичког дјеловања на њега. У зависности од величине оштећења, користе се различите методе поправке.

Ако се просторија не загрева и температура је мања од 20 степени, онда ПВЦ фолија може прснути од хладноће. Такав недостатак захтева обавезну замену платна.

Уклањање исечене ПВЦ фолије врши се уз помоћ најлонске нити испод боје мреже затезног система

Чак иу случају мањих недостатака, мора се одмах уклонити, јер је платно у веома тесном стању и може се брзо повећати. Да би се зауставило даље оштећење тканине, потребно је залијепити траку на мјесто оштећења и позвати чаробњака.

Оштећење стропа намјештајем или вијенцем може имати подеране рубове. У случају тканине, може се зашити најлонском нити одговарајуће боје, а затим обојити. Најтеже је зашити округлу рупу, због чега је у неким случајевима потребно зашити додатни комад тканине на плафон, који се затим боји. Када пуните рупу, важно је осигурати да нема набора.

Како поправити напетост када се пукне у близини зида или светиљке

Затезни строп је поуздан и квалитетан премаз, који када се пажљиво третира, може трајати десетак година. Међутим, постоје непредвидиве околности које доводе до тогаОштећење тканине и онда неопходно њено поправљање.

Да не би оштетили растезљиви плафон, препоручује се употреба неабразивних алата за негу

.

Ако је тканина оштећена у близини зида или у близини лустера, морате пажљиво уклонити оштећени део и уградити додатни плашт који ће помоћи да се уклони квар. Такву врсту поправке треба да обављају само искусни мајстори, па је практично немогуће самостално извршити. Приликом обављања поправки веома је важно да се осигура да нема неравнина и набора.

Да би се избегло оштећење плафонског напона и његова накнадна поправка, морају се поштовати одређена правила.

Правила за управљање затезним плафоном

 • Уређај за затезање плафона мора увек бити завршна фаза у поправци или изградњи;
 • Потребно је избегавати пробијање оштрим предметима;
 • Не постављајте плафон у негријаном простору;
 • Инсталације уграђене у плафон морају имати снагу која не прелази 40 вати;
 • Потребно је бити у стању да се правилно очисти;
 • За прање треба користити само неутрална средства.

Како поправити напетост у стропу (видео)

Дакле, без поправке затезног стропа, морате се побринути за цијели дизајн. Да би се дизајн одржао у пристојном и привлачном стању, потребно га је повремено обрисати влажном спужвом.