Израда металних врата (52 фотографије): како да направите улазну групу својим рукама, како да направите модел од гвожђа

Избор металних врата на тржишту је довољно велик и може се изабрати најбоља понуда за себе. Али то често плаши високе трошкове фабричког производа, а његови програмери не могу да утврде све потребе купца. Поред тога, израда по наруџбини јединственог геометријског облика или употреба нетипичних материјала може се претворити у значајно повећање трошкова и времена. Са истом производњом можете бити више него икада сигурни у квалитет и савршенство врата која креирате.

У присуству одговарајућих материјала и алата и барем минималних вјештина руковања њима, припрема добрих металних врата може бити довољно брза. Главна ствар - стриктно придржавање низа технолошких операција и захтјева за сваку од њих.


Карактеристике

Производња металних оквира врата почиње тек након мерења. На свим странама увек оставите размак од 2 цм тако да кутија може лако и слободно ући у отвор. Од платна до кутије, такође, требају вам празнине, а лист метала мора ићи мало према ивицама оквира. Заварени шав не треба да буде дужи од 4 цм, са најмање пет спојева по метру. Да бисте направили петље, потребно је да узмете металну шипку пречника 2 цм, која је заварена на кутију са једне стране, на платно с друге. Незаобилазан услов за успех и дугогодишње сервисирање врата која се сами израђују је темељни антикорозивни третман.Избор материјала за облагање и његове особинеу великој мери се разликују, у ствари, ограничени сте само на сопствене стилске преференције.

Како урадити: корак по корак

Састављање металних врата властитим рукама ће нужно захтијевати употребу:

 • Челична плоча (дебљина не мања од 1,5 мм);
 • Метални углови;
 • Шарке (колико им је потребно да одреде јачину одвојене петље и масу блока);
 • Брава, ручке и други прикључци;
 • материјал за покривање вањске површине;
 • Монтажна пена;
 • Сидрени вијци и електричне бушилице;
 • Опрема за заваривање;
 • сто за заваривање;
 • састављање коза;
 • УХМ са диском на металу.

Али ова листа је само приближна и претходна, може се модификовати и прерадити у зависности од врсте улазних врата која су вам потребна. Висока поузданост је обезбеђена само дебелим челичним лимом или варијантом "сендвича", односно пар листова, раздвојених изолацијом.

Гвоздена врата се обавезно израђују са тачним димензијама. Стандардне рупе у ширини до 80-90 цм, висина - 200 цм

Да би се у потпуности елиминисале грешке у мерењу, потребно је доћи до самог дна зидова, резањем на одређени део њих декоративним слојевима превлаке. Или пробити вертикалну плочу чекићем и длетом. Неопходно је да се мери на свакој од четири стране, и изнутра и споља.

Остављајући празнину од 2 цм, не треба се плашити - то ће помоћи да се исправи пристрасност отварања, а када потреба за монтажом падне, лако језатвори монтажну пену. Строго димензионисане кутије исечене у угао, постављене су на било коју правоугаону раван, идеално - на таблу за заваривање. Ако користите сталак за козе, обавезно проверите њихову геометрију. Само под условом да се дужине дијагонала поклапају једна са другом, могуће је заварити углове.

У већини случајева, довољно је створити конструкцију с ходом од 1,5 мм или равним кутом од 45 к 3 мм - дебљина конструкције још увијек неће бити заиста оклопна, али ће се показати неподношљиво тешком. Уз низак ниво вештине заваривања, вреди купити лист од 0,2 цм, што је мањи ризик од сагоревања.


Даље, у профилу са бугарским, закључава се. У оквиру потребно је да се забележе дрвене шине одређене дужине, што ће онда омогућити поједностављење конструкције панела. Петља и кутија су заварени на блок петље од металног профила, што знатно олакшава друге радове заваривања. Обратите пажњу на тачност мјерења удаљености између петљи, оне би требале бити исте на кутијама и оквирима, иначе ће уградња врата на улазу у стан бити превише комплицирана.

Руковање клизним вратима није много теже него обично. Ово решење ће уштедети много драгоценог простора у малим кућама. Класични систем расипања (одељак) може да буде суспендован, касета; Неке варијанте су опремљене горњим и доњим вођицама. То је други тип који се препоручује онима који раде сами, јер онпоузданији од других. Али, мораћете да водите рачуна о одговарајућим детаљима о обрачуну и поправљању.


Празнине би требале бити минималне, монтажа би требала бити обављена што је точније могуће. Испод прага или удубљења, тако да се могу монтирати шине.

Потребно је много времена да се проведе чишћење водича, у супротном, под дејством малих остатака, брзо ће се запрљати и пропасти.


Висећи системи се могу причврстити на врх врата или на сам плафон, у зависности од тога колико су висока врата и просторија. Платно у овој варијанти налази се 1-1,5 цм од зида, и стављено у овај простор, ниједан комад намештаја неће радити. Лажне плоче које маскирају горње трачнице могу се поставити и на самом мјесту, које покреће врата, те преко отвора од једног зида до другог. Више времена, али и занимљивије од позиције дизајнера - постављање "рубника" по ободу просторије. Биће неопходно одбити такву одлуку ако је немогуће поставити смерницу прилично високо.


Врата касете могу бити направљена ако је посебна конструкција (ниша) на коју се тканина треба очистити, изворно предвиђена за израду зидова или преграда. Можете користити додатни блок за суву градњу, али ће апсорбовати простор од 10-12 цм. Када је на првом мјесту чврсто приањање краја врата приликом затварања и појачане звучне изолације, а просторија је довољно велика, то се може занемарити. Нажалост, чак и најједноставније шеме су клизнеВрата касета, креирана самостално, биће прилично скупа у извршењу.


Каскадни тип се разликује од традиционалне употребе не једног, већ неколико платна, од којих свака има посебне штапове. Ако желите подијелити собу на два дијела, уређај се мора разликовати као партиција. Група поред једног зида моћи ће да блокира улаз у просторију само на ширини једног платна.

Још је теже саставити производ под шемом "хармоника". Није препоручљиво да то радите сами, без професионалних вјештина инсталације. Осим тога, "хармонике" готово не спречавају ширење звукова и бригу о топлоти.


Да бисте монтирали радијус клизних врата, морате изградити полукружни зид сухозида; инсталирајте га на врата или је користите као потпуну преграду до пуне висине, да одлучите за вас и само за вас. По жељи можете додати такву дизајнерску казету, унутар које ће се "сакрити" платно. Најчешће се формира из шупљине унутар зидова. Као иу случају "хармоника", ако нема довољно искуства и вештина, посао не треба радити.


Најлакши начин за клизна спуштена врата. Израчунајте елементе арматуре онако како би требало. Боље је ставити вишак залиха сигурности него се суочити са изненадним уништењем његовог производа. Тканина ће неминовно бити већа од самог улаза. Дужина горње водилице одређена је као двострука ширина од 1-2 крпе.

Бифурцатедврата почињу да раде као и обично - са стварним мерења рупу. То би требало да буде шири од кутије до 90-110 мм.


Ако зелите да претерано велики пролаз користи:

 • возило;
 • кит;
 • малтер.

Набавка лептир шарке, не можете да их окрене у зид. Када виси широм отворена врата треба узети у обзир ниво пода, строго прате хоризонталну и вертикалну осу. Када су њихови пропусти затворене користећи пену. Будите сигурни да пажљиво уклоните вишак који обавезно дође до слободне површине.

Маскинг пукотина направљени помоћу платбандс; рупе за уградњу брава и ручке су направљене пре коначног објављивања. Када се заврши инсталација, одмах проверити да ли је ствар настала врата, они лако или не отвори. Одаберите улаз треба да буде сигуран са уређајем или полугом цилиндричне браве, додатну заштиту од гаранција за бушење Арморед тањир. Не стављајте браве на крајевима врата, овај аранжман ће бити кућиште готово без одбране против било ког нападача.

за изолацију врата са метала треба користити минералну вуну, која слободно пролази водену пару и влагу не акумулира.


Уградња врата са прозором готово не разликује од нормалног рада. Потребна рупа лако смањити млин. Будите сигурни да припреми ребра, укључујући и дијагонално.

Рупа попуњенаукрасне решетке, а када је платно насликано, можете почети да радите са стаклом.

технологија заваривања

Лако је кухати своја метална врата, али то радите у малим комадима. Не правите шавове дуже од 4 цм, од почетка једног до почетка другог треба да буде тачно 20 цм, а рад се креће од центра до руба методом реверзног корака и са различитих страна. Вара врата код куће, немојте журити, повремено се разбијате да би се производ охладио.

Затим се радни комад мора подићи изнад стола за заваривање и ставити испод цијеви дијелове цијеви и профила. Шарке су направљене од челичних шипки пречника 2 цм, које су након спајања кутије боље функционисале, унутар петље је постављена куглица лежаја. Пажљиво пазите да се горњи и доњи део шарки подударају. Врх петље је причвршћен за лим, а доњи део мора бити заварен за кутију.

Јастучићи се морају сећи одмах након заваривања шарки. Улазна врата доводе до савршенства, чишћења шавова и наношења боје. Браву можете без проблема убацити: из угла оквира одсечите фрагмент тако да је било могуће без проблема ући у затвор, али није било празнине. Након постављања браве, означите рупе за причвршћиваче, кључеве, оловке. Ова ознака ће вам помоћи да избушите рупе.


Како поступати?

Декорација врата може да нагласи аскетске и ригорозне форме или да направи осећај лакоће и елеганције упростор У оба случаја може се користити низ дрва и фурнира. Будући да је независна колекција врата дизајнирана да уштеди новац, онда се покривеност одабире јефтиније, често се користи топлотно обрађена тапацирунг из МДФ-а, што ни у ком случају није лошије од скупљих производа елитних врста дрвета.

Може се размотрити алтернатива томе:

 • дерматитис;
 • Пластичне плоче;
 • Винилизхоу.

Имајте на уму да чак и ако је одабран материјал за руковање унутрашњим вратима улазних врата, он мора бити довољно отпоран на механичке и термичке утјецаје.

декор опције

Нестандардна метална врата морају се руковати на оригиналан начин.

Најчешће:

 • Покривен дрвеним тракама;
 • тапацирање са меким материјалима;
 • Залијепите филм који репродукује изглед природног дрвета;
 • Једноставно обојен у сличној боји.Детаљи од кованог гвожђа могу изгледати веома елегантно и привлачно. Они су у стању да радикално промене изглед целокупног дизајна. У сваком случају, без обзира на методу дизајна, мораћете почети да украшавате прајмер и боју.


За декорацију металних врата, може се користити облога или друга дрвена подлога, која се завије на вијке. У другом остварењу, тканина је прекривена дерматитисом, који скрива слој изолационог материјала.

Добри примери и опције

Изгледа доброупотреба челичних одливака, обојених у боји главног дизајна. Ако примените ССП, морат ћете спацк површину ако желите ставити филм. Брушење неће учинити ништа, без обзира како покушавате постићи позитиван резултат!

Најлакши начин је да се покрије груба превлака не на самим вратима, већ прије него је причврсти на њу.

Лепо изгледају декоративни филмови, који симулирају филм. Никада немојте користити екстерно обојени МДФ, врло је мали. Где су боље карактеристике потрошача у ламинираним плочама, које могу бити са занимљивим отисцима или узорцима. А ако имате слободан новац и желите да добијете издржљиву подлогу, купите фурнир од храста или брезе, букве, махагонија.

Како направити метална врата, погледајте следећи видео.