Израчунавање броја плочица на поду - калкулатор

Једна од кључних тачака у току грађевинских радова је прелиминарни прорачун материјала за процјену трошкова и уштеде трошкова. Како правилно израчунати потребну количину плочица на поду? Све је прилично једноставно, само требате користити онлине калкулатор, с њим ћете научити оптималну количину плочица у односу на величину плочице и димензије просторије, као и колико новца морате потрошити.

Калкулатор за прорачун плочица на поду

Све израчуне се могу урадити ручно осликаним тлоцртом на папиру, али са онлине калкулатором све је много брже. Врло је једноставан за употребу - потребно је само одредити мјерач полова или зид (све овиси о томе што вам је потребно).

У случају да је број фракционисан, потребно је и специфицирати (сепаратор између цијелог и дјеломичног дијела у овом случају је точка). Важан параметар је величина плочице, која мора бити назначена у центиметрима. Да бисте добили резултат трошкова, потребно је да наведете цену једног квадратног метра плочице.

[Впцалц ид = 144]

Резултат израчунавања калкулатора ће помоћи да се одреди потребна количина материјала за под и његова тачна вредност, али је увек вредно узети мало залиха од 5% -10%, укључујући и лепак за плочице за куповину са малим залихама.

Типови подних плочица

Подне плочице се обично израђују од природног камена или керамике. Плочица је направљена од керамикеостакљење и неглазирање. Мозаик се ставља у различите методе. Плочица на поду, наравно, поставља се на љепило у саставу, који укључује цемент и пијесак, понекад се додаје додатку адитива латекса. Шавови између плочица испуњавају руб.

Плочица од природног камена има посебну лепоту. Али имајући у виду чињеницу да је природни камен мање уједначен и стога захтева више планирања док се слаже и користи. Плочице од камена се понекад прскају са обе стране и полирају одозго тако да излазе плоче једне дебљине.

Полиране плочице од гранита или мермера постају склиске када су мокре. Мање клизање има површину грубе и грубе површине. У просторијама са високом влажношћу користе се плочице са мање клизавом површином или мањим, у овом случају, шавови међу лопатицама спречавају клизање.

Плочице на поду, направљене од камена, обично су теже од керамике и због своје крхкости су мање преносиве. Такође је важно напоменути да се остакљена плочица зове - глазирана керамичка плочица. И не прекривен глазуром - некласификован. Керамичке плочице се често користе на разним јавним местима, као што су болнице, клинике и други.

Ту је и врста керамичких плочица - керамички гранит. Овај материјал се користи за вањске радове као и за конвенционалне керамичке плочице. Ова карактеристика се постиже захваљујући чињеници да је материјал укљученгранитна мрвица, која се спаљује на температурама изнад 2000оС. Дакле, материјал са већом густином и апсорпцијом воде мањи од 0,3% (у керамици - око 3%).

Керамички гранит је такође отпорнији на абразију, у смислу ове особине, користи се за јавне просторије. Једини незгодан тренутак је оштрење такве плочице. Иако у присуству модерних алата, овај недостатак се брзо елиминише. Керамички гранити су три врсте: неполирани, полирани и полу-полирани.

У зависности од квалитета и декорације плочица, његова цена варира. Зато је важно знати колико вам је потребно квадратних стопа на поду. Онлине калкулатор за израчунавање плочице на поду ће вам помоћи да брзо израчунате количину плочица и цену квадрата.