Изолација поткровља забата изнутра и извана

Због јаких мраза у зимском периоду у различитим подручјима власник куће размишља о квалитативној изолацији својих дијелова. Мансарда није изузетак, јер многи власници куће користе ову зграду као стан, па би требало да направите праву изолацију. Размотрите спољашње и унутрашње загревање поткровних забата.

Данас се широко користе викендице у којима можете живјети свакодневно. Стога, често у таквим кућама, поткровље је стан. Главна ствар - то је постићи угодну и угодну температуру. Овај чланак ће одговорити на питање: Како изоловати забат?

Педимент - шта је то?

Шта је ово? Која је његова улога? Зашто је додељен?
Размотримо сваку ставку која се односи на овај дизајн:

 • Педимент је потпорни елемент за попречне греде. Ово повећава притисак који ствара кров.
 • Педимент прихвата готово све ефекте ветра. Према томе, на месту које је завјетрило, предња страна је без прозора и врата. Он је глув.
 • Забат мора бити изграђен само када сте завршили изградњу крова. Иначе, због клизања рогова, читава конструкција се може буквално срушити.
 • Педимент практично нема заштиту, тако да га је потребно загријати на обје стране: унутрашње и вањске.
 • Као и други делови целог објекта, овај елемент поткровља се загрева на исти начин.

Пређимо директно на изолацију ове конструкције.

Припремаизолациони материјали

Становници желе да загреју целу површину тавана и истовремено сами раде сав посао како би уштедели свој новац. Могуће је да радите сопственим рукама ако пратите сва правила приликом загревања. Изолација овог стамбеног простора може се обавити и изнутра и извана.

У већини случајева користе се само два начина - топлинска изолација од спољног и унутрашњег дијела испод споредног колосијека. Обично таван представља структуру оквира. Због тога је неопходно користити оне материјале који су погодни за такав дизајн.

Прије свега, потребно је направити избор топлинске изолације која ће се користити за обраду забата. Затим је потребно израчунати дебљину слоја термоизолационог слоја. Такође, израчунајте количину потребног материјала. Такође је неопходно водити рачуна о материјалима који су намењени за хидроизолацију и испирање парне баријере. За овај поступак користе се специјалне мембране. Поред тога, потребно је импрегнирати дрвну структуру са антисептиком.

Правилна употреба материјала

Размотрите сваки материјал одвојено:

 • Употреба пене . Пена је популаран и распрострањен материјал. Пена није отпорна на ватру, као и неке отровне супстанце. Такође, пена се може користити у просторији у којој је висока влажност. То јест, за забат овај материјал није погодан.
 • Наношење стаклених влакана.Тренутно, стаклена влакна су изгубила своју важност. ТоПредности укључују: ниску цијену и отпорност на пожар. Међутим, стаклена влакна имају ниску топлотну проводљивост. Овим материјалом тешко је обавити монтажне радове.
 • Употреба минералне вуне.Овај материјал је најпогоднији за изолацију поткровља. Минерална вуна има одличне звучно-отпорне особине и не наноси штету тијелу становника.
 • Наношење пенасте пластике.Пинолек је одличан материјал који се лако монтира. Финоплек је еколошки материјал. Овај материјал има одличну отпорност на влагу. Користи се за топлотну изолацију апсолутно било које површине. Вањски и унутарњи дијелови могу се загријати.
 • Употреба фибролита.Овај материјал је плоча. Фибростол је отпоран на ватру, лако се изводе инсталације, савршено упија влагу. Фибролит се не може користити у просторији која је сирова. У супротном, површина ће бити задивљена гљивицама или плијесни.
 • Наношење спреја.Овај изолациони материјал је течна супстанца. Пена се наноси на површину која се загрева, суши и формира се квалитетан изолациони слој.

Како изоловати забат користећи ове материјале? За гријање забата можете користити било који од ових гријача. Међутим, за постизање најбољег квалитета треба користити пену или минералну вуну, јер ови материјали имају боље параметре.

Ако је забат направљен од опеке, онда је то потребноизвршити изолацију извана. Ако се загревање поткровља забодне изнутра, онда ће се зид замрзнути. Због влаге која се може формирати између зидова и слоја топлотне изолације, појавит ће се плијесан и гљивице.

Ако је забат дрвени, топлотна изолација мора бити изведена изнутра помоћу минералне вуне или пјенасте пластике. За топлотну изолацију забата у дрвеној кући боље је користити минералну вуну.

Независна унутрашња изолација забата

Како изоловати забат изнутра? Најлакши начин за загријавање забата изнутра је провођење топлинске изолације полагањем минералне вуне између оквира забата.

Такође је могуће извршити топлотну изолацију забата стварањем покривача орешетина (лати) уз помоћ дрвених греда.Да бисте сами обавили овај посао, потребно је придржавати се неколико правила:

 • Прво, потребно је полагање хидроизолационог слоја на вањском дијелу забата. Након тога треба да израчунате растојање између оквира и греда.

За унутрашњу изолацију, најбоље је направити структуру у којој се налази држач за топлотно-изолациони материјал.

 • Када се поставља гријач који има базалну базу, прогиб не би требао бити допуштен. Ако је водонепропусност изведена погрешно, минерална вуна ће почети да бубри. Зато је неопходан следећи корак.
 • Потребно је задржати парну баријеру. Створена парна брана ће битиспречава улазак паре у термоизолациони материјал забата.
 • Након завршетка монтажних радова на изолацији забата, поткровље мора бити украшено завршним материјалом. То можете урадити са ланеним или сувим зидом.

Користите минералну вуну за топлотну изолацију изнутра, јер овај материјал савршено одржава топлоту. Ако је оквир направљен исправно, а наношење слоја парне бране је било високог квалитета, онда би минерална вуна имала велики оперативни живот. Минерална вуна је одлична за вањску изолацију.

Независна спољашња изолација забата

Изолација поткровља забата извана укључује неколико аспеката:

 • За топлотну изолацију користите ФоилПлус плоче. Потребно их је осигурати уз помоћ бакље. Уместо булдога или другог лепљивог материјала, могуће је применити типле за причвршћивање. Шине не морају да се користе, јер су погодније за други материјал - минералну вуну.
 • Избушити рупе.
 • Након што сте избушили рупе, убијте их са саобраћајним гужвама.
 • Причврстите буре на гужве у саобраћају.

Избор степенастих шипки зависи од величине изолационих плоча.

 • Потребно је причврстити металне профиле на шипке.
 • Затим је неопходно обавити облагање забатног крова поткровља употребом споредног колосека.

На плоче за изолацију топлотног материјала може се додати гипс. За ову процедуру користите посебну решетку за малтери нанесите кит.

Алтернативни метод топлотне изолације

Како изоловати поткровље са алтернативном методом? Због тешких климатских услова неопходно је користити материјал који је веома ефикасан. Такав материјал је полиуретанска пена.

Пре него што се попрска, потребно је створити омотач од оресетина (лати). Биће довољно једног слоја. Овај материјал се распршује помоћу специјално дизајниране јединице високог притиска. Захваљујући овој инсталацији, полиуретанска пена се распршује на било коју површину, при чему не оставља празнину.

Чим полиуретанска пена ступи у интеракцију са струјом ваздуха, она постаје пена. Када полиуретанска пена почне да формира пену, створи се слој који се разликује по својим карактеристикама хидроизолације и баријере паре. Такође, премаз добија високе вредности топлотне изолације. Након што се овај материјал осуши, површина се може нанијети на облогу.

Могуће је користити метод топлотне изолације, али је важно користити само висококвалитетне материјале. Током инсталације радови морају бити обављени коректно и прецизно. Коришћење висококвалитетних материјала и професионалних перформанси два су фактора који гарантују одличне резултате.

резиме

Да резимирамо укупни резултат. Иако се рад може обавити независно, боље је да се то повери специјалистима. Изолација унутрашњости је лакша од спољашње. Могуће је и унутрашње загревањеу било које доба године, упркос временским условима.

За унутрашњу изолацију није потребно правити покривање са оресетином (лати), нема потребе за употребом грађевинских шума или степеница. Обавезно нанесите два слоја: хидроизолацију и изолацију паре. Можете користити плоче сухозида, дрвених трака или пластике и тако даље.

Спољна изолација се изводи на два начина. У првој методи, материјал за облагање ће бити гипс, ау другом - било који декоративни, обложени материјали.
Овај чланак би могао да одговори на питање: како изоловати забат?