Изолација пода изолацијом пјеном полистирена

Шта је пјенасти полистирен или нека друга пјенаста пластика? Ово је ствар која је пуна гасова. Састоји се од полистирена и његових деривата, као и стирена. Компоненте стирена растварају се уз помоћ гасних полимера. Након загревања се врши паром, због чега елементи постају све више запремински. Онда печени. Ова производња има пјенасти полистирен. 20 милиметара - таква просјечна дебљина има лист пјене.

Природни гас се користи за прављење обичног пјенастог полистирена. Угљен-диоксид се користи када је неопходно обезбедити отпорност овог материјала на ватру.Главна предност овог материјала је његова ниска цијена на грађевинском тржишту и лако се монтира.

За рад с њим не морате имати неку врсту знања, вјештина и искуства. Најчешће се овај грејач користи за стварање квалитетне изолације. Уз помоћ овог материјала врши се изолација подова, зидова, плафона, балкона и сл. Полистирен од екструдиране пене се користи за многе поступке.

Екструдирани пјенасти полистирен је производ који има јединствену структуру. Састоји се од екструдиране полистиренске пене са малим затвореним ћелијама. Постоје многе позитивне критике о екструдираној полистиренској пени.

Није ли овај материјал погодан за било који грађевински производ. Тако се, на пример, не врши изолација дрвеног пода од пјенастог полистирена (пене).

Дрвени материјаливеома ретко изолован пјеном.

За изолацију подова користе се различити грађевински материјали. Овај чланак ће открити како провести подну изолацију с пјенастим полистиреном и на којим технологијама.

избор пјенастог полистирена

Жељели сте топлотну изолацију са овим производом. Како одабрати квалитетан материјал?

Пре куповине потребног материјала, потребно је обратити пажњу на следеће карактеристике:

 • Први критеријум је изглед. Грануле не смеју да се распадају, боја мора бити хомогена бела. Оштећење површине материјала мора бити одсутно.
 • Следећи критеријум је мирис.Мирис странке мора бити одсутан. Такав мирис је, на пример, хемикалија.
 • Обратите пажњу на структуру. Састојци морају бити савршено кисели. Када отворите пјенасти полистирен, граница мора проћи између гранула, као и унутар њих.
 • Материјал треба да буде добро запакован.Паковање мора да садржи и ознаке и податке произвођача. Препоруке произвођача и произвођача морају бити написане. Све ово ће доказати да је овај производ високог квалитета.
 • Треба да постоје информације о својствима пене.Она би такође требала бити на пакету. Паковање указује на техничке, физичке и механичке особине производа.
 • Обратите пажњу на то где купујете овај материјал.Уверите се да је продавница легална и да има складиште.

Обим употребепена полистирена

\ т

Овај материјал се користи у следећим областима. Размотримо сваку од њих посебно:

 • У првом подручју се користи пјенасти полистирен, који се истоварује. Његова густина је до 15 кг /м. Користите овај материјал за подове, унутрашње преграде, нагибне кровове, прекриваче поткровља, лође.
 • Полистирен пене густине до 25 кг /м кубни метар. Користи се за израду сендвич панела, подова, као и зидова који су трослојни. Трослојни подови савршено пристају.
 • Плоче чија густина варира од 15 до 20 кг /м кубних метара. се користе како би се изоловале оградне структуре које су вертикалне.
 • Плоче са густоћом већом од 25 кг /м кубних метара. Користе се и за изолацију темеља (темеља) и подрума. Овај пјенасти полистирен за подове је одличан.
 • За више носиве површине погодне плоче које имају густину од 35 до 50 кг /м кубни метар. Овај пјенасти полистирен захтијева подове у подруму, гаражи или паркиралишту за аутомобиле. Такође се налазе у крововима и подовима који имају терет од људи и аутомобила.

Према томе, онај ко жели купити овај материјал мора нужно знати све карактеристике како би направио прави избор.

Затим ћемо размотрити главне предности и недостатке пјенастог полистирена.

За и против полистирене пене

Прво, размотрите предности:

 • Са овимматеријал само ради.Лако се рукује ножем за домаћинство. Прибор за монтажу може се користити и за монтажу. Можете се залијепити љепилом или мјешавином отопине.
 • Плоче имају малу количину.Због овог фактора, они се могу подићи до апсолутно било које висине, без потребе да се користе било какви додатни механизми за ову процедуру.
 • Овај производ је апсолутно сигуран за здравље људи.Када се производ обрађује, не испушта се прашина. Производ такође нема специфичан мирис. Током рада не може доћи до иритације коже.
 • Пенасти полистирен има висок ниво отпорности на различите супстанце: биолошке, хемијске.Будући да је овај производ направљен од синтетичког материјала, не може ући у различите штетне микроорганизме, јер им се овај материјал не свиђа. Гљивице и бактерије такође нису страшне за овај материјал.

Ово су главне предности, међутим, оне могу додатно да укључе одличну звучну изолацију, високу отпорност на влагу, ниску цену на грађевинском тржишту и велики радни век - може да достигне 50 година.

Хајде да сада размотримо слабости плоча од пјенастог полистирена:

 • Плоче нагиба до деформације.Овај материјал има малу топлотну отпорност. Стога, када температура достигне 80 степени Целзијуса, производ почиње да се колабира.
 • Грануле могу осветљавати.Пошто је пјенасти полистирен начињен од гасапунило, може се вршити под утицајем високе температуре.
 • Производ мора бити додатно заштићен , јер не носи механичко дјеловање.

Након што смо се упознали са главним карактеристикама, може се почети користити за топлинску изолацију пода. Топли подови су прилика за уштеду простора за гријање. Дјеловање пјенастих полистиренских плоча је у томе што значајно смањује губитак топлине, а просторија ће за вас одржавати угодну температуру.

процесна технологија

Затим ћемо сазнати како се пјенасти полистирен поставља на под. Размотрите три технологије.

Употреба гранула за изолацију бетонских подова

Топлотна изолација пјенастог полистирена, која је израђена од бетона.Технологија поступка се састоји у томе да се грануле уносе у раствор бетона, због чега овај материјал добија својства топлотне изолације.Процес започиње припремом отопине ​​бетона. У воду је потребно додати сухи цемент. Све је заглављено бушилицом. Да бисте то урадили, користите посебно дизајнирану млазницу. Све промешајте до конзистенције павлаке. Након тога морате додати грануле гријача, али немојте престати ометати. Однос би требао бити 1: 6.

Што више додајете грануле, то су веће карактеристике топлотне изолације пода. Међутим, што их више додајете, то је мања снага.

Такође, због ових честица, бетонска облога ће добити одличне звучне изолационе карактеристике. Изолација се изводиполистирен од бетонског пода.

Употреба листова од пјенастог полистирена за изолацију испод вијка

Шта укључује ова технологија? Прво морате затворити земљу прије загријавања. У ту сврху се агрегат дроби и наноси се слој од пијеска и филма из горњег дијела. Након овог поступка, листови овог грађевинског производа морају бити чврсто затворени на цијелом поду. Формирани спојеви се морају сипати, за то можете користити монтажну траку. Следеће је постављање другог слоја филма.

Да би се овај материјал заштитио од механичких утицаја, потребно је поставити чврсту мрежицу ​​за монтажу преко изолационих плоча.Затим се излије мешавина естриха. Његова дебљина треба да буде 50 милиметара. Након одређеног временског периода облога ће постати чврста, након чега је потребно полагати подну облогу на бетонску кошуљицу. Закључак се мора посветити одређеном времену.

Ако вам је потребан слој у дебљини од 50 милиметара, морате одмах закључити три слоја пјене. У листу пене дебљине 20 милиметара.

Топлотна изолација на застојима

Под се може поставити помоћу дрвених завеса. У овом случају поступак топлотне изолације постаје веома једноставан.На самом почетку, свако дрвено заостајање треба третирати, захваљујући средствима против гљивица и влаге.

Након доњег дијела лага се причвршћују плоче на вијцима. Онда је на плочи уграђен резлистови од екструдираног пјенастог полистирена. На крају се врши уградња фолије и уградња подне облоге. Ово је начин на који је под изолиран пјеном полистирена на лагу (подне облоге).

Као што смо видјели, свака технологија има своја правила слагања.

Рад на грешкама

Да би сви радови били обављени коректно и квалитативно, следеће грешке се не могу направити:

 • Обратите посебну пажњу на шину постоља.Може доћи до дефеката на малтеру - то значи да је основна шина инсталирана погрешно. Да бисте елиминисали ове недостатке, потребно је да уклоните десет центиметара гипса од ивице која је испод. Такође је потребно исећи одређени део грејача који покрива основну шину. Након тога, потребно је поново држати трачнице, а затим прекрити арматурну мрежу рубом који се налази испод. На крају везе направљена је стара и нова решетка. Повезивање се врши преко десет центиметара. Фаза завршне обраде - гипсани премаз.
 • Искључити контакт пјенастих полистиренских плоча са слојем земље.Због овог контакта, производ постаје влажан и више није употребљив. Функција заштите у овом случају се изводи помоћу шине базе. Да бисте уклонили ову грешку, потребно је да уклоните доњи део грејача, а затим да замените пенасти полистирен. Наиме, изолација пода се врши од екструдираног пјенастог полистирена.
 • Током инсталације, фокусирајте се на временске услове.Рад треба обавити у собитемпература (20-25 степени Целзијуса).
 • Изолациони слој учинити што дебљим. Иначе, под ће остати хладан ако је дебљина мала.
 • Ако имате дрвену кућу, овај грађевински производ се уопште не препоручује за топлотну изолацију.Зато што пјене од полистирена успоравају принос влаге, што ће значајно оштетити дрво и покварити га. Топлина дрвеног пода се не изводи. Запамтите да се изолација пода у дрвеној кући врши уз помоћ других грађевинских материјала.

Употреба пјенастог полистирена за топлинску изолацију пода гарантује вам јединствену удобност и удобност. Овај материјал се доказао на грађевинском тржишту и има много позитивних повратних информација. Када се загрејете, морате се придржавати неких правила и нијанси. Изолација захтева само квалитативне материјале.