Изолација пластичних прозора са својим рукама: фото, видео инструкција

Они који су дошли на неактивне дрвене прозоре прихваћени су за промјену на оквир од пластичног профила. Таква одлука је оправдана, јер нови материјали пружају бољу непропусност и топлинску изолацију просторије. Међутим, могуће је постићи позитивна побољшања у складу са технологијом уградње и накнадним завршним радовима. Ови процеси укључују изолацију косина пластичних прозора.

Ако су почетно направљене грешке током инсталације, монтажни шавови ће се на крају срушити. Природан, такав прозор не испада из рупе чак ни деценијама, али ће се са сваком годином све више и више осећати. Не чекајући тако јадно стање, могуће је одмах направити загријавање падина пластичних прозора, поготово зато што није дуго и јефтино.

Направите прави избор

Нагиби су додатни извор кроз који топлота излази из просторије. Такође, због формирања кондензације на њима, мирис влаге или благе може се појавити у просторији. Ово питање треба одмах ријешити, али ће се морати уложити мањи напори у почетној фази инсталације прозора.

Слојевити распоред материјала

У овом случају користе се модерни изолациони материјали:

  • монтажна пена;
  • минерална или базалтна вуна;
  • плоче од пјене;
  • ролне од фолије од стаклених тканина;
  • сендвич панели.

Косине пластичних прозора могу се изоловати и преко прозора (фиберглас). Предност је дата некомеметода, заснована на технолошким могућностима и подложна естетском изгледу.

Испух за изолацију косина

Када се користи монтажна пена, мораће да је сакрије од дејства ултраљубичастих зрака и влаге. Иначе ће се срушити и претворити у смеће.

Учвршћивање спојева са монтажном пеном

Ако изолацију пластичних прозора направите властитим рукама користећи пјену, важно је знати да је овај порозни материјал способан да акумулира влагу, што у таквој ситуацији неће бити пожељно. Боље је одабрати кутију од пјене, која показује повећану ефикасност, али има већу цијену.

Други квалитативни материјал за такве радове је стаклена влакна. Он блокира циркулацију ваздуха, влаге и чак је диелектрик. Међутим, рад са њом у таквим условима је проблематичан.

Треба имати у виду да ће резултат бити бољи ако се рад обавља са косинама, како изнутра, тако и из просторија, као и за спољне површине које се налазе споља.

Варијанте косина пластичних прозора ПВЦ

У јаким мразима, без поуздане изолације падина пластичних прозора изнутра и извана, чак можете добити и мезанин на зидовима. Стога, занемаривање такве операције не би требало да буде.

Рад у затвореном простору

Након постављања новог пластичног прозора, власници одмах воде рачуна о естетском изгледу поправног дијела просторије.Препоручује се у овој фази прије завршетка изолирати проблематична подручја једним од типова термалне четке. Монтирају се на унутрашњу или спољну површину, а затим се изводе жбукање и облагање.

Димензиони параметри термоелемента зависе од климатских услова, као и топлотне проводљивости зида зграде. Ефикасност изолације нагиба пластичних прозора властитим рукама као на видеу овиси о ступњу примјењивости термосолатора на површину зида. Не би требало да се дозволи да се у овој празнини набубри.

Начин постављања прореза изнутра

Можете користити једну од опција које можете изводити чак иу самосталном раду.

  • Након постављања прозора на формирану прозорску рупу, гријач се причвршћује, што је, након фиксирања, потребно за преклапање шава између оквира и зида. У овом случају, формира се незнатан препуст на предњој страни оквира. Ако користите мекани гријач, као што је базалт памук, онда је површина прекривена слојем сухозида, затим вањски дио треба заспукулиуиу и боје. Приликом наношења плоча од екструдираног пјенастог полистирена, плоче сухозида се не монтирају. Хоризонтални део падина је такође подложан загревању. Након уградње плоча, обавезно је на предњој страни наношена гипсана мрежа. Површина се наноси на припремљени цементни малтер. Завршни слој је завршни кит.
  • Да се ​​постигне квалитетна изолација косина пластичних прозора као на видеоуспеће са уградњом сендвич панела. Овај материјал укључује слој топлотне изолације. Овај тип посла се назива "чистим". Ова изолација је савршено прикладна за пластичне прозоре у свом стилу, јер се сличне површине декорја и оквира савршено међусобно усклађују. Да би се постигао бољи контакт, можете ставити додатни слој минералне вуне између панела и нагиба.

Имајте на уму да се као грејач препоручује употреба само камене (базалтне) вуне. Направљен је од топљења и апсолутно је сигуран за употребу у стамбеним просторијама. За разлику од камена, стаклена вуна је израђена од стакленог талина и кварцног пијеска, што омогућава да се користи само за изолацију вањског простора.

ВИДЕО: Која је косина за ПВЦ прозоре боља - пластика, гипс или гипсани картон

Употреба пене

Једна од уобичајених опција је употреба пјене због приступачне цијене и релативне лакоће употребе. Пре употребе, морате припремити равну површину. Ово се ради након уградње пластичног оквира. Нагиби су малтерисани цементним малтером, укључујући и површине са монтажном пјеном. Након сушења, обрађујемо антибактеријски раствор који спречава појаву гљивица и припремамо плоче дебљине око 5 мм.

Постављање косина пјеном

Пошто површина овог грејача није довољно погодна за коришћење раствора, онда га оскуриватипомоћ са брусним папиром. Затим подмажите ову површину посебним љепилом и нанесите га на нагиб. Прекорачити плочу ножем за градњу.

За угао морате монтирати угао зграде од пластике, а затим заспулкули и то. Подручје угла које стрши на зиду собе ће бити скривено украсним плочицама, зидним папирима или другим заједничким просторијама.

Лични део пене се лако може третирати на најбољи начин:

  • нанети слој обојеног малтера;
  • за покривање сухозидом отпорним на влагу;
  • за инсталирање декоративних панела.

Главна ствар је да се осигура јединство стила у соби.

Бржа опција за монтажу ће бити осигурана ако се лепљени лист гипсане плоче са пенастом фолијом залијепи. Формираће се вишеслојни радни комад. Монтира се на падини са неколико колаца. Шарке саморезних вијака и крајеви плоче скривају малтер.

Уместо пене, препоручује се употреба Финоплека. У технологији пене попут пене додатно се пеку пене, што побољшава његову структуру, а тиме и функционалне карактеристике.

ВИДЕО: Топлотна изолација са пјеном. нестандардно решење

рад на отвореном

Позитиван учинак изолације ће бити већи ако изолирате косине пластичних прозора извана. У радовима изнад другог ката потребно је да користите помоћ професионалаца.

Ако је површина неравна, ондаобрађујемо га цементним раствором и очекујемо потпуно исушивање. За димензије спољних падина припремамо плоче од пјенасте плоче. На површину нанесемо слој лепка и причврстимо га на вертикалну површину. Поред тога, поставите 4-5 тачака гљивицама, а затим фиксирајте угао.

Топлотна изолација споља са пенастом пластиком

Површина лица је третирана специјалитетом, који је постављен на стаклопластичну мрежу, гурајући је на површину. Једнако је као пунило. Након сушења на таквој изолацији вањских косина пластичних прозора можете нанијети боју на бази воде.

ВИДЕО: Како изоловати пластичне прозоре ако зидови теку изнутра (кондензат, калуп)