Изолација објекта глиненим блоковима извана и изнутра

Изолација зграда из керамзитобетонних блокова извана забрињава многе програмере, јер је овај материјал све популарнији у ниској згради. Размотрите у овом чланку неопходно изоловати керамзитоблоцхние зидове у дебљини од 40 цм током изградње или када је кућа већ изграђена. Уз додатни слој топлотне изолације за гријање станова ће бити мање новца, али изолација зидова од глине захтијева трошкове за куповину грађевинског материјала.

Изградња блокова од експандираног глине са ниским растом одавно је веома популарна. Овај материјал се разликује од пјенастог блока веће чврстоће и отпорности на смрзавање, али керамзитобетон такође има низак коефицијент топлотне проводљивости. Али са недовољном дебљином вањских зидова и недостатком изолације темељне траке, гријање такве куће зими ће бити прилично скупо.

Да ли треба да грејем зграду из керамзитоблокова

Прије почетка градње куће и за вријеме зидања зидова Керамзитоблока у кругу од 40 цм, многи се одлучују за даљње загријавање приватне куће како би уштедјели на гријању. Цлаидите је врло издржљив материјал, али не и најтоплији, за разлику од арболитових и пјенастих бетонских блокова. Хајде да размотримо како и како изоловати кућу од кречастих блокова властитим рукама.


Поређење термоизолационих грејача

Да би се фасада и вањски зидови куће заштитили од смрзавања, потребан је слој изолације од најмање 10 цм.пјенасти полистирен или минерална вуна, који се причвршћују на фасаду извана. Хајде да објаснимо у следећем одељку како да самостално загрејемо зграду од керамзитоблокова напољу и унутар које топлотна изолација најбоље користи у раду.

Шта изоловати зграду од блокова глина

Градитељи препоручују да се фасада куће загрије у одређеном редослиједу - што је нижа паропропусност материјала, тако да мора бити ближе улици у "питу" изолације. Материјал са већом паропропусношћу треба да буде ближе простору за грејање. Но, најидеалнија опција - за изградњу зидова без гријача, израчунавање дебљине зидова на калкулатору топлинске изолације.

Изолација зграде из рудника Керамзитоблоцк

Многи грађевинари сматрају да је код изолације циглене куће или зидова са Керамзитоблоцком боље дати бољу камену вуну. Предност мењања пене од полистирена у ватроотпорности и безбедности за здравље људи. Међутим, употреба стаклене вуне и базалтног памука обавезује полагање влакнасте изолације на фасади да се користе заштитне фолије за заштиту од влаге.

Како изоловати зграду од експандираних глинених блокова извана

Изолација грађевине експандираном глиненом пјеном

Код спољашње изолације експандирана глинена пена треба имати на уму да се пјенасти полистирен треба заштитити од механичких оштећења споредним или фасадним малтером. Главна предност пјенастих полистиренских плоча је ниска цијена материјала и једноставностмоунт Плоче од пјене причвршћују се на фасади из Керамзитоблока уз помоћ љепила за пјенасти полистирен и дукто-гљивице.

Изолација зграде из Керамзитоблока Финоплек

Полистирен од екструдиране пене - густ и издржљив грејач који се не боји влаге. Због својих карактеристика екструзија је идеална за постављање и изолацију објекта. Изолација од пјенастог полистирена је најбоље користити са улице, јер је материјал опасан од пожара, а на високим температурама ослобађа штетне за људе - стирен.

Како изоловати зграду од блокова од експандиране глине са пластичном пеном

Изолација зграде са блоковима од керамита сопственим рукама

Размотрите неколико опција за заштиту блокова глина од мраза изнутра и изнутра. Немојте користити пјенасти полистирен за изолацију унутрашњости куће, увијек је боље направити изолацију од улице. Који год произвођач минералне вуне сте одабрали, треба имати на уму да гријач мора бити заштићен парном баријером на страни топле просторије.

Како извршити изолацију зграде са керамичким блоковима споља

Ако је кућа постављеназидова ширине 40 цм без облоге , онда је могуће изоловати зграду полагањем гријача између блокова и цигле. Упркос ефикасности ове методе, она разликује сложеност посла и високе трошкове везане за плаћање професионалних зидара. Размотрите могућност термичке изолације, која се може обавити својим рукама.

Загревање зидоваса Керамзитоблока напољу може се извести тако да окренете кућу топлотном изолацијом са споредним колосијеком. Пена од стиропора се причвршћује на фасаду уз помоћ лепка и додатно фиксира у угловима са диело-гљивама. На врху пене се лијепи заштитна решетка и фасада је спакирана. Приликом покривања фасаде споредним колосијеком, потребно је на почетку израдити водилице из шипки.

Изолација објекта са експандираним блоковима од глине

ако сузидови од експандиране глине положени у 40 центиметара са облогом , онда је излазни - да изолују зид од Керамзитоблока из унутрашњости просторије. Лоша страна овог рјешења је смањење животног простора и замрзавање вањских зидова. Клејдит ће бити под утицајем мраза, што може довести до стварања кондензације и калупа између гријача и зида.

У фази изградње куће, можете попунити полиуретанском пјеном или ЕКУАТИОН простором између опеке и Керамзитоблока. Мања употреба распршене изолације је висока цијена материјала и доступност посебне опреме. Стога, када се зидни зидови могу користити јефтини гријач - пјена или екструдирани полистирен Тецхноплек.

Како изоловати зграду од блокова глинита изнутра

Употреба топлотне изолације унутар животног простора није најбоље рјешење. Тачка рошења у овом случају ће бити између гријача и зида, што ће неизбјежно узроковати појаву кондензације. Приликом пројектовања тачке рошења увек треба избегавати или извести што је могуће ближе спољашњем зиду. ТоталОво се може избјећи ако сами можете изолирати зграду од блокова глинита извана.

Калкулатор тачке рошења на мрежи ће вам помоћи да израчунате дебљину топлотне изолације и да видите место на коме пада кондензат.

Да би се смањила топлотна проводљивост зидова Керамзитоблока, може се урадити фасадни малтер, који има готово идентичан састав са керамзитобетоном. У овом случају, малтер поравнава фасаду, затвара све пукотине и микропоре у зидовима. Такође, за изолацију фасаде могу се користити термопластике од екструдиране полистиренске пене.

-