Изолација монолитне зграде

Изолација монолитне зграде је веома важан догађај у његовој припреми за зиму. Главне предности монолитних зидова укључују брзину њихове конструкције и чврстоћу. Међутим, у бетонским конструкцијама постоји велики недостатак - то је висока топлотна проводљивост, која доводи до великих губитака топлоте у зимском периоду са недовољном изолацијом. Размотрите у овом чланку како да изолујемо монолитну кућу ван и изнутра сопственим рукама и покажемо видео упутства на ову тему.

Монолитна градња зидних зграда је најбржи начин за подизање зграда. Али армиранобетонски зидови имају високу топлотну проводљивост, стога је важна додатна изолација монолитних зидова куће, као и изолација темеља траке. Нудимо вам приручник који описује начине спољне и унутрашње изолације монолитне зграде.

Шта изоловати монолитну зграду споља и изнутра

Топлотна изолација конструкције се састоји од следећих слојева:

 • Текућа или ваљана хидроизолација зидова;
 • блага изолација за заштиту од смрзавања;
 • причвршћивачи који фиксирају топлотну изолацију на зид;
 • заштитни слој за облагање;
 • Завршни премаз за заштиту од оштећења.

Употреба минералне вуне је популаран и јефтин начин да се изолује фасада зграде. Минвата се може причврстити на фасаду зграде технологијом мокре фасаде или завршном обрадом споредног колосека. Обе методе су већ разматране у нашим прегледима, у овом чланку ћемо само описати главне фазе радакоришћењем еколошки прихватљивих изолационих материјала од стаклене вуне и минералне вуне.

Изолација фасаде објекта испод споредног колосека

Изолација зидова под споредним колосијеком:

 • Монтажа ролне или текуће хидроизолације;
 • летве за причвршћивање од дрвених греда;
 • уградња минералног гријача у летву;
 • полагање изолације паре изоловане ваљком;
 • Шипке за причвршћивање уређаја вентзазоре;
 • Монтажна оплата за заштиту од оштећења.

Загријавање зидова умјерено мокрим поступком:

 • Чишћење, изравнавање и премазивање површине;
 • Монтажа стартног профила или дрвене шипке;
 • Уградња минералног гријача на зид на љепилу;
 • Причвршћивање плоча од минералне вуне плочастим типловима;
 • Постављање арматуре на лепак преко топлотне изолације;
 • Наношење декоративне жбуке и фарбања.

Како изоловати монолитну зграду споља

У згради од бетонских зидова биће удобно бити зими, ако се изврши квалитативна изолација поткровља миниватних и монолитних зидова куће. Схема топлотне изолације таквих објеката не разликује се од рада у зградама од блока од цигле или пјене. Размотрите како да изолујете монолитну зграду изнутра и споља, како да правилно причврстите слој топлотне изолације на бетонски зид.

Монтажа на зидну монтажу

Монтажа на фасади подразумева спровођење висококвалитетне хидроизолације конструкције пре полагања базалтне изолације и стварање вентзазораизмеђу споредног колосека и филма отпорног на вјетар. Употреба хидроизолације ће заштитити минватум од влаге, а завршна обрада фасаде са споредним колосијеком ће додати добро дотјерани поглед сваком дому и заштитити слој топлотне изолације од механичких оштећења и глодаваца.

Причвршћивање пене на зид


Пхото Загревање базе куће Финоплеком

Плоче од пјенастог полистирена причвршћују се на вертикалне конструкције помоћу љепила и глодала. Почните да постављате панеле за грејање, држећи шаховски ред. Пена се наноси на пјенасти полистиренски адхезив и наноси се на зид, а затим се плоче фиксирају са каналским чеповима. Важно је заштитити пјенасти полистирен од оштећења и ултраљубичастих зрака са спољном облогом винил-стране.

Фиксирање пене на зид

Екструдирани пјенасти полистирен под називом Финоплек и Тецхноплек одавно се појавио на грађевинском тржишту. Техничке карактеристике Техноплек и Финоплек погодни су за масовну изолацију различитих просторија. Због своје високе издржљивости и садржаја влаге, овај материјал је тражен од приватних инвеститора приликом изолације базе куће. За причвршћивање екструдираног пјенастог полистирена, употријебите љепило за пјенасти полистирен или конструирајте оквир на фасади зграде дрвених греда.

Како изоловати монолитну зграду изнутра

Завршни монолитни зидови са топлом жбуком - јефтин начин да се смање губици топлоте у кући. Топли малтер ће значајно смањити трошкове грејањамонолитна зграда и уштедјет ће вам новац. Материјал ће смањити дебљину топлотне изолације за монолитне зидове, што се може провјерити на калкулатору гријача. Топли гипс се може користити и за загријавање падина прозора и фасада.

Пхото Изолација нагиба пластичних прозора пјеном

Процес се може поделити у три главне фазе:

 1. Стављање раствора на влажни зид у дебљини не већој од два центиметра. Поравнање раствора са правилом или полу-врхом са провјером нанесеног слоја жбуке на ниво зграде вертикално и хоризонтално.
 2. Зглобна жбука помоћу ренде са лаким кружним покретима. Сав вишак гипса се затим протрља, а где раствор није довољно стављен на додатни слој малтера и поново се протрља.
 3. Припремање површине зидова унутар куће ради побољшања приањања на завршни декоративни слој. Пре бојања бојом или тапетама, на зидовима је потребно нанијети кит за изравнавање површине.

Видео. Изолација монолитне зграде