Изолација ложе сопственим рукама (44 фотографије): како да се правилно изолује изнутра, инструкција корак по корак о изолацији пода и зидова са минералном вуном

Балкон ће постати додатни дневни боравак ако је опремљен на одговарајући начин. Пре него што почнете да размишљате о ентеријеру и купујете намештај, потребно је загрејати лођу. То можете урадити својим рукама без ангажовања професионалне опреме.


избор материјала

Неколико врста материјала користи се за обраду ложе и стварање топлотне изолације. Прије обављања посла потребно је одредити који од њих ће бити прикладнији. Разликују се по цени, перформансама и специфичностима употребе. Популарни гријачи укључују:Полифоам

Пластичне масе различитог густоће. Материјал је доступан у облику квадратних или правоугаоних плоча. Карактеристика пене је дуг вијек трајања. Пластику је лако обрадити и инсталирати, чак и почетници могу да их користе. Предности материјала укључују ниску цијену и најнижу топлинску проводљивост у окупираном сегменту тржишта.


Минерална вуна

Универзални гријач направљен од различитих врста талина - стакло, вулкан и седимент. Полазећи од тога, материјал је из три врсте: стаклена вуна, камена вуна и шљака. Као грејач се користи слој ваздуха, са којим је просторија изолована од хладноће. Материјал се издаје у облику ваљака, плоча или цилиндара, који се лако подвргавају резању и обради.

Предности минералне вуне су отпорност на пожар, отпорност на воду,отпорност на агресивне хемикалије и добре звучне изолације. Поред тога, материјал је одговоран за континуирану циркулацију ваздуха и помаже у одржавању микроклиму унутар зграде. Следећа корисна особина чланци - његова једноставности животне средине. За производњу минералне вуне троши мање ресурса, не емитује штетне материје у ваздух.


Пиноплекс

изолације, која се заснива на полистирена. Материјал се производи проласком кроз пластичне формирају рупу. Екструдирани полистирен произведен у облику правоугаоних плоча различитих боја.

дуж Ободни производа је која поједностављује и омогућава подешавање битних елемената склопи најгушће заједно. Пиноплекс има порозну структуру са малим ћелијама испуњене гасом и изолован међусобно. Због тога, остварио добра својства изолационе, изолација се може користити иу оштрим зимама.

Материјал је имала тежину која поједностављује транспорт и уградњу. Тежина изолација издржи чак и светлости темељ за инсталацију не треба помоћ професионалаца. Поред тога, Пиноплекс малу тежину, али његов радни век може да достигне 50 година. Производ није труну и не разграђују, резистентни на штетне микроорганизме.фоам фоил

Слој пластике напуњен гасом и залемљени у фолију. Универзална мултифункционални материјал који задржава топлоту апсорпцију, рефлексијуради и звучни изолатор. Производ се састоји од неколико слојева од којих је један израђен од алуминијума и рефлектује до 97% топлоте.

Материјал се лако рукује и орезује, није важно. Мала дебљина производа омогућава вам да је поставите као чипку и преклопите. Пена од полиетилена двапут повећава топлотну ефикасност, одражавајући различиту температуру.


неопходни алати

Након куповине материјала, наставите са одабиром одговарајуће опреме и инвентара. Изолација балкона не захтијева употребу тешко доступних алата, а сав посао може обавити почетник.

За обраду ложе ће бити потребна:

 • Нож. Потребан за резање материјала.
 • Пиштољ за лепљење. Користи се за лепљење елемената.
 • Спатула. Користи се за наношење лепка и гитова на радне површине.
 • Перфоратор или бушилица. Ови алати режу отворе за причвршћиваче.
 • Четкица. Користи се када је потребно фарбати кит.
 • Шмиргл папир. Потребно за завршну обраду површине гријача.
 • Ниво. Контролише вертикалну раван површине.
 • Четка. Нанесена јој је прва капа.
 • Грађевински отпад. Разбија љепило.
 • Дрвене шине, метални углови. За завршну обраду рубова гријача, монтирање плоча.
 • Саморезни вијци, ексери, клинови. Користе се као прилог.
 • Изградња кламерица. Потребно за монтажу и причвршћивање материјала. Дужина конзола је 10 мм.
 • Монтажна пена.Користи се за затварање пукотина и ивица.

Листа алата варира у зависности од одабраног материјала и карактеристика ложе.

Када балкон има груби под, цемент, песак или готове смјесе се могу примијенити прије поправке. За мјерење рада, користите равнало или рулет, а за разрјеђивање љепила је потребан грађевински отпад или други капацитет који неће бити штетан за контаминацију.

Припремни рад

Пре него што пређете директно на изолацију балкона, морате уклонити сав отпад и прљавштину из лође. Ако постоје стари премази на поду или зидовима, треба их уклонити. Такође, када се припрема, потребно је поделити балкон на "хладне" и "топле" зоне. Први су зидови и углови који излазе на улицу или границу са другим не загрејаним површинама. Сви остали делови балкона су класификовани као топли.

На основу тога, скицирајте план за будући рад:

 • Зидови и углови који граниче са улицом треба да се загреју са посебном пажњом;
 • Ако се балкон граничи са изолованом лођом, подјела између њих се не може обрадити;
 • топлотна изолација пода и стропа без обзира на дизајн и локацију балкона;
 • Кутеви које формирају "топле" зоне које се не загревају.

Пре изолације препоручује се покривање пода прајмером. То ће спријечити појаву плијесни и пролиферацију штетних микроорганизама. На неометаним ложама често пролазе кроз рупе, рупе и пукотине. Полажу се са монтажном пеном или посебним решењимаИзбегавајте губитак топлоте и продужите радни век грејача.


застакљивање лође

Бријање је неопходна фаза у обради балкона. То ће уштедети топлоту, заштитити собу од ветра, снега и кише и претворити лођу у посебну просторију. Ова процедура захтева више напора него директна топлотна изолација и препоручује се да се обрати стручњацима да би се спровела. Међутим, искуснији и самопоузданији у својим способностима, сервисери то могу сами.

Постоји неколико начина да се озелењава балкон:

 • Коришћење дрвених оквира. Предност ове методе је висок квалитет кориштених материјала, трајност, дуги вијек трајања и одличне вањске карактеристике. Дрвени оквири су добро потиснути уличном буком, задржавајући топлину. Треба пазити само на клизне конструкције. Направљене су тако да могу продријети у воду и лед на минус температури.
 • Остакљење без оквира. Обезбеђује заштиту од атмосферских падавина, неповољних временских услова. Дизајн има минимум елемената, од којих је сваки високог квалитета и издржљивости. Када се користи овај метод, оквири нису видљиви, тако да прозори изгледају чврсто, и више светла улази. Недостаци ове методе су високи трошкови и немогућност комплетне изолације лође, што омогућава да се ложа дигне у ваздух уз јаке ударе ветра.
 • Уз помоћ метал-пластичних конструкција. Метода се дистрибуира кроз добро оперативнокарактеристике и релативно ниске трошкове. Систем ће одржавати температуру у просторији, обезбедити поуздану циркулацију ваздуха. Пластичне конструкције су функционалније од дрвених или других оквира, тако да се балкон може вентилирати чак иу хладној сезони.

  Системи имају дуг вијек трајања. Остакљени балкон на овај начин ће трајати најмање 40 година. Дренажне рупе су у конструкцији, смањујући ризик од замрзавања оквира на минимум. Осим тога, пластика је лакша за његу - не захтијева бојење, лако се пере и чисти.

 • Алуминијумско остакљење. Једна од најјефтинијих опција. Дизајн је лаган, оптерећење на балкону је минимално. У овом случају, материјали су чврсти, издржљиви и отпорни на вањске механичке утјецаје. Лако се одржавају, не боје се пада влаге и високих температура. Монтажа се изводи у кратком временском периоду, она ће моћи да држи људе без искуства.


Како исправно изоловати изнутра: инструкције корак по корак

На балкону постоје три врсте површина. Требало би почети од пода, а затим прећи на зидове и плафон. Процедуре за сваку од зона се спроводе на сличан начин, али имају неке разлике у изгледу.

Изолиран под има неколико слојева:

 • Хидроизолација. Налази се на бетонском поду. За остакљену лођу ће стати полиетиленски филм.
 • Дрвене трупце. Њиховаизрађене од греда величине 100к60 мм. Елементи се поравнавају у равни, постављајући испод њих греде и клинове.
 • Топлински изолациони материјал. Грејач је затворен у простору између заостатака. Важно је да плоче чврсто стану, а између њих нема лумена.
 • Фолија за заштиту од паре. Монтира се на влажни под, у којем се може користити шперплоча.

Завршни премаз се поставља на врх задњег слоја, али то треба учинити након завршетка свих поправки. У супротном, под може бити огребан, запрљан или растављен.

Загревање зидова почиње инсталацијом мреже. У случају када је поправка обављена у кући плоче, прво морате направити ограду од логгие, а затим отићи на поправак. Решетка је постављена на греду величине 40к40 или 50к50 мм. Прво, имају вертикалне елементе и фиксирају дупел, а затим их повезују попречним детаљима. У простору између плоча налази се гријач, затим се причвршћује парна брана.


Последна фаза е обработка на строп:

 • Очишћена површина је третирана антисептиком.
 • Плоче решетке причвршћене су на плафон помоћу вијака или вијака са вијцима за закључавање.
 • Гријач је монтиран помоћу столарског љепила или монтажне пјене.
 • Да би се створила баријера за испаравање, ставити полиетиленски или фолијски филм.
 • Ако желите инсталирати стропно освјетљење, држитеелектричне жице
 • Дизајн је шиван пластичним или дрвеним панелима.

Након изолације површине балкона почињу да се обрађују. У овој фази можете изабрати оригинални дизајн, заснован на боји намештаја, именовању будуће собе и присуству декоративних елемената. На том нивоу се ствара атмосфера удобности, тако да позорници треба посветити посебну пажњу. Ако је потребно, можете се обратити професионалцима да бисте креирали оригинални пројекат.

Завршна обрада

Завршна фаза поправки је облога зидова. Приликом обраде воде бригу о естетским карактеристикама балкона, као ио заштитним функцијама. Балкон треба да буде изолован од неповољних услова околине и да буде удобан за редовну употребу у затвореном простору. Приликом уградње препоручује се да се дебљине шипки не прелазе 2 цм и учврсте тако да постоји размак између њих за завршне материјале, нпр.

Коначна декорација се врши материјалима више врста:

 • Облоге. Природни материјал који има природну боју. Фиксирајте ексерима или кламерицом. Панел је издржљив, издржљив, отпоран на влагу. У исто време, то је прилично скупо.
 • Пластичне плоче. Материјал се лако инсталира, за монтажу се користи метода "течних ноктију". Пластика је отпорна на температуру и високу влажност, не захтева бојење. Произвођачи панела нуде велику разноликостбоје Можете изабрати плоче које имитирају дрво или украшене цртежима.
 • МДФ. Материјал је панел од пресованог картона, прекривен посебним филмом. Кламерице се користе за причвршћивање елемената. Карактеристика грађевинског материјала је да добро упија влагу, па избегавајте контакт са водом.


Изолација панорамске лође

Велики прозори, лишени оквира и преграда - опција за оне који желе направити балкон с оригиналним интеријером. Такво стакло је скупље и служи као знак елитизма. Изолација панорамске ложе је због бројних нијанси, без којих неће потпуно изоловати просторију и заштитити је од падавина.

Третман балкона са овим типом остакљења захтијева много труда, јер може захтијевати поновну изградњу простора за извођење радова. Да бисте то урадили, мораћете да добијете дозволу за промену носивих конструкција. Поред тога, стручњацима је можда потребна помоћ: рад захтева употребу специјалне опреме.

Прво морате загријати под. Ово се ради пре инсталације двоструких стакала. Тако ће се дебљина грејача и других изолационих слојева бирати произвољно, без подршке ширине прозора. За стропове и зидове, дебљина панела није толико критична, да се с њима можете носити у посљедњем тренутку.

Приликом поправке пода поставили смо неколико слојева материјала, процедура ће бити слична уградњи елемената на обичној ложи. Променепочети након инсталације грејача фолије. У овој фази на поду се налазе грејни елементи, терморегулациони сензори и електричне жице. Треба да покрију 70% површине и више, повлачење са зида није мање од 50 мм. Затим се конструкција сипа цементним раствором у ширини од 40-60 мм, дуж ободне траке (10к100 мм).


типичне грешке

Многи власници балкона започињу своју изолацију, не узимајући у обзир многе нијансе рада. Да би се продужио вијек трајања обрађене ложе и учинио је што функционалнијим, потребно је јасно дефинирати план рада и избјећи типичне погрешке приликом поправки.

  \ т
 • Љепљене ложе на заградама. У току рада, власници станова могу приказати оквир за застакљивање. У том случају по ободу ложе ће се појавити визир који ће акумулирати снијег. Због тога се на фасади објекта налазе ледене грађевине.
 • Употреба једног слоја грејача. Приликом уградње пјенастих блокова дебљине 70-100 мм многи занемарују потребу да се даље лијече. То је грешка, јер чак и такво зидање може да се смрзне током дуготрајних прехлада и јаких ветрова.
 • Недостатак парне бране. Без употребе таквог слоја, материјал се може просути и покварити на балкону. Посебно је то опасно када је балкон изолиран минералном вуном. Да би се сачувао грејач, препоручује се наношење слоја парне бране.
 • Употреба заптивачабез заштите. Пена за бртвљење брзо се сруши под утјецајем сунчевих зрака и високе влажности. Он може почети да меша и квари изглед ложе. Да бисте то избегли, приликом поправке потребно је одрезати вишак заптивача, полирати ивицу и покрити акрилом или китом.
 • Загревање "топлих" зона. Зид између стана и лође не захтијева никакву опрему. Загревање неће утицати на температуру у суседној соби или на самом балкону, а процедура ће бити повезана само са расипањем новца.

Још једна грешка која се може признати када се балансира на балкону - недостатак дозволе за рад са носивим конструкцијама. Када је у просторијама планирана озбиљна реконструкција, треба је пријавити Заводу за техничку инвентаризацију, који врши регистрацију некретнина. Међутим, дозвола није потребна када се, на пример, на балкону инсталирају прозори са двоструким стаклом.

У закључку, нудимо кратак наставни план и програм о загријавању балкона или балкона.