Изолација капице пјеном властитим рукама

Како изолирати пјенасту базу властитим рукама како би заштитили структуру од смрзавања, како би под у приземљу куће био топлији и заштитили подрум од влаге - сва ова питања ће бити размотрена у овом чланку. Из овог чланка ћете сазнати да ли је препоручљиво изолирати сокл од пјенастог полистирена, како положити гријаће плоче на зидове куће и како правилно радити. Такође, погледајте крај упутства за видео снимке уз савете градитеља о изолацији базе од цигле код куће.

Извршите изолацију капице својим рукама сваком од њих, без изузетка. Данас су на тржишту грађевинских материјала доступни разни грађевински материјали, а видео туторијали и приручници произвођача су бројни. Али са великом разноликошћу производа, за обраду базе куће са улице треба изабрати екструдирану полистиренску пјену. Овај материјал је издржљив, отпоран на влагу и дуг вијек трајања.

Приликом самоизолације базе пјеном треба обратити пажњу на климу региона, тло на локалитету и ниво подземних вода. Сви ови параметри ће утицати на дебљину потребне топлотне изолације. Размотрите у овом чланку како да правилно изолујете подлогу од пене. Калкулатор топлотне изолације на нашем сајту ће вам помоћи да израчунате изолациони грејач за поклопац од било ког материјала.

Да ли је неопходно изоловати Пенолек базу

Најбоља опција за изолацију поклопца је да се на њега стави плоче од екструдиране полистиренске пјене. Овај материјал не пропушта воду и задржава високу топлотну изолацијусвојства чак иу влажном окружењу. Будући да је база зграде у додиру са земљом и стално изложена атмосферским падавинама, Финоплек, као и Тецхноплек, захваљујући својим техничким карактеристикама, савршено је погодан за изолацију ове конструкције.

За изолацију базе Тецхоплек - екструдирани пјенасти полистирен можете користити и од фирме ТецхноНИЦОЛ.

Код самозапаљења подножја зграде изван пјене могу се користити двије марке ове топлинске изолације. Плоче "Пеноплек Валл" су у могућности да обезбеде поуздану топлоту и хидроизолацију не само базе, већ и стубастог темеља зграде. "Фооплек Цомфорт" је дизајниран специјално за спољне радове везане за поправку и изградњу приватних кућа.


Поређење грађевинских материјала топлотном проводљивошћу

Препоруке за уградњу пене

Гријач се може полагати на љепило или монтажну пјену, као и на водилице из профила. Без обзира коју опцију поставите на пену коју одаберете, сокл од цигле за почетак треба да буде поравнат са малтером и третиран Пенетрон-ом. Гипс ће покрити све пукотине у зиду и изравнати површину, а Пенетрон ће заштитити подрум куће од продора влаге.

Осигурајте поуздано профил или дрвене шине на бази, јер то зависи од трајности слоја топлотне изолације. Хоризонталне водилице морају бити причвршћене помоћу вијака или типла, користећи ниво зграде. Ако јестеКористите дрвене трачнице за водиче, а затим их третирајте антисептиком, јер је база стално изложена влази.


Шема изолације основе и темеља зграде Пинолек

При полагању пене на љепило или монтажну пјену није потребно користити водиче. Међутим, ако ћете покрити базу споредним колосијеком или панелима, онда без вертикалних водилица не можете. Када се љепило осуши и ојача, све пукотине између плоча треба пробушити. Затим, пјенасти полистирен треба бити прекривен споредним колосијеком или гипсом, како би се заштитила од влаге и механичких оштећења.

Како изоловати пену пјеном

Размотримо у овом чланку једноставнији и уобичајенији начин постављања пјенастих полистиренских плоча - на љепило или монтажну пјену с додатном фиксацијом на гљивице. Као што смо већ напоменули, како би се побољшала ефикасност гријача, прије почетка рада почиње изравнавање површине и третирање продорном хидроизолацијом. Након припремних радова могуће је започети инсталацију гријача.

Загревање подножја куће са самим Финоплексом

За уградњу пјенастог полистирена на љепило, требат ће вам назубљена шпатула. Изрежите комад гријача жељене величине, нанесите љепило на њега и гурните га што је више могуће на површину која се третира - то ће осигурати стварање температурне баријере. Покушај изолације грејача не би требало да дозволи зазоре, а када се појаве, не заборавите их затворити са монтажном пеном.

Приликом полагања пене од полистирена - нанети обод гријаће плочемонтирајте пену и чврсто је утисните у поклопац. Фиксирајте пену неколико секунди, док се пена не ушије. Када је цијела база куће обрађена гријачем, потребно је додатно фиксирати пјенасте полистиренске плоче на посуду бушењем рупа у зиду кроз пјенасти полистирен.

Након постављања плоча, подлогу треба обрадити споредним колосијеком, термопанелима, ПВЦ панелима или гипсом. Завршна обрада ће заштитити топлотну изолацију од механичких оштећења и влаге из тла или падавина. Као што можете видети, изолација капице са пенастом пластиком са улице је приступачна и једноставна технологија. Осим тога, побрините се да то учините са видео упутством испод.

Видео. Изолација поклопца са пеном