Изолација дрвене куће изнутра и извана

Брус данас је такође тражен, упркос појави нових грађевинских материјала. Чињеница да дрво савршено штеди топлоту и регулише влажност у затвореном простору, док су дрвене куће еколошки прихватљиве. Међутим, дешава се да се са почетком зиме власници дрвених кућа суочавају са зимским зидовима. Погледајмо како правилно изолирати дрвену кућу властитим рукама и показати детаљну видео упуту на крају чланка.

Дешава се да се са почетком хладноће власници сеоских кућа сусрећу са скицама. Старе куће из лога често захтијевају озбиљне мјере за изолацију зидова и, прије свега, потребно је направити хрпу дрвене куће. Зато се поставља питање како да се самостално изведе изолација дрвене куће, која користи еколошки прихватљиве материјале за зидове, што је најбоље на послу.

Да ли морам да загрејем кућу из дневника

Власници кућа од сјецканих и цилиндричних трупаца, као и власници приватних кућа од опеке, су суочени са пропухима. Без одговарајуће изолације капице са пјеном, под ће експлодирати на ноге, а кућа ће се брзо охладити ако плин изненада искључи плин или струју зими. Закључак из ове једноставне - дрвена кућа треба бити прописно изолирана, а почетак рада треба бити из подземља.


Губитак топлоте приватне куће кроз изградњу

Недовољна дебљина трупаца је главни узрок хладноће у кући током зиме. За умјерену климу с ниском влажношћу зрака ће бити довољно 200 - 250 мм, зарегиони са хладним зимама треба да користе дебло пречника 400 мм. Размотрићемо у следећем одељку који топлотно-изолациони материјали се најбоље користе за сечу, ако је већ изграђена приватна кућа, али нема одговарајуће удобности.

Да би се топлота задржала у стамбеној згради, потребно је изоловати кућу од цилиндричних трупаца. У ту сврху неопходно је опремити поткровни кат изолацијом крова куће, обрадити и покрити вањске зидове, обрадити падине прозора и врата, итд. Осигурајте да је темељ колоне и подножје куће квалитативно изолирани, а потребно је и гријање у приватној кући учинити ефикаснијим.

Материјали за изолацију дрвене куће

Боље је користити природне гријаче за дрво - на тавану можете ставити иловаче или пиљевине које су мјестимице са земљом. Коноп-логови производе маховину или вучу - изолацију на бази лана. Није пожељно користити комадиће јер материјал брзо упија влагу. Цлаидите се може користити за испуштање пода или подрума, могуће је направити топли под постављањем екструдираних пјенастих полистиренских плоча.

Изовор техничких карактеристика

Ако стандардне процедуре нису довољне и кућа је цоол, онда не можете без додатне изолације зидова дрвене куће. Изолациони материјал треба бити паропропустан (брзо дати вишак влаге, коју је апсорбовао из топлог ваздуха). Ако је топлотна изолација зграде направљена споља, онда материјал мора бити отпоран на влагу, еколошки ипожарни сеф.

Како изоловати кућу од спољашње кладе

Заштита куће од хладноће пожељна је са улице. На тај начин штитите зидове куће од смрзавања, а када је уређај вентилиран фасада, влажан ваздух ће слободно излазити из дрвених конструкција и топлотну изолацију и временске услове кроз вентилацијски отвор. Ако је зграда тек изграђена, загревање би требало да почне тек када се постави ограда. У супротном, сви дизајни могу бити оштећени.

Конопатка дрвена кућа

Прије изолације трупца, потребно је пажљиво изолирати зидове маховином или жицом. Ови материјали су у стању да брзо преносе у околину сву акумулирану влагу. Све радове треба обављати само у сухом и топлом времену. Између бојлера се гурне између трупаца са специјалном лопатом и гази се док материјал не дође. Трупци се могу даље третирати антисептиком.

Конопатка дрвена кућа својим рукама

\ т

Монтажа вентилисане фасаде

Загријавање трупца боље се изводи технологијом вентилиране фасаде. Овакав дизајн ће омогућити дисање и дати атмосфери вишка влаге. Да бисмо јасно видели цео процес монтаже вентилисане фасаде помоћу споредног колосека, додали смо видео туторијал руског произвођача базалтне изолације. Ово су главне фазе изолације фасаде дрвене куће:

  1. Цонопатка оквир и зидна обрада антисептиком;
  2. Монтажа решетке са кораком једнаким ширини грејача;
  3. Слагањетоплотна изолација на фасади између водилица;
  4. Постављање филма отпорног на вјетар на цијелу конструкцију;
  5. Кућиште за вентзазор и монтирање споредног колосека.


Изолација фасаде објекта испод споредног колосијека

Заштитна фолија и парна брана ће заштитити грејач од влажења, али ће слободно проћи влагу из спољашњег изолационог слоја. За бољу вентилацију између парне бране и спољашње фасадне облоге оставите отвор за вентилацију од 20-30 мм. На дну и на врху треба да распоредите производе, тако да одоздо испод омотача продре ваздух и сакупи вишак влаге са површине филма.

Како изоловати кућу од трупца изнутра

Ова опција би се требала користити само у екстремним случајевима. Градитељи су против чињенице да је гријач монтиран изнутра. Ако изолујете зидове изнутра, можете наићи на проблем појаве кондензације и калупа између зида и слоја топлотне изолације. Унутар куће биће више него довољно стандардних мјера за изолацију пода у приземљу, поткровљу и падинама прозора.

Подно грејање у дрвеној кући

Да би под на првом спрату био топао, потребно је да ставите базалтну изолацију између завеса или сипајте гламид. На лагуни се налази дно на којем се поставља линолеум или ламинат. Ако то није довољно, онда је потребно загријати темељну траку и направити кућу. Није непотребно правити самозагријавање подножја кућне пјене или термопанела.


Спраиековати на зидовима и трепери под

Изолација поткровља у дрвеној кући

Ако одлучите да не опремате поткровље, већ једноставно изолујете поткровље, прво прво нанесите хидроизолациони филм, а гријач прекријте слојем од најмање 250 мм. Ако је у приватној кући опремљена мансарда, онда је потребно да се руком загрије кров рудника. Преклапање између подова такође треба да се загреје са минералном вуном, како би се побољшала звучна изолација соба и просторија.

Загревање зидова у кући из оквира

Постављање гријача на зидове куће са стране топле собе није вриједно тога, боље је уништити пукотине између трупаца и загријати прозорске клупчице. За обраду дрвених зидова може се користити постељина или сухозид, док ће у просторији постати пуно топлији стварањем зрачног распора између зида и облоге, као и повећањем дебљине вањског зида.

Видео. Загревање куће из трупца својим рукама