Изолација балкона властитим рукама: корак по корак, фотографија

Са приближавањем прехладе, многи од нас размишљају о потреби за загријавањем унутар балкона. Ово је веома важно, јер ће на овај начин стан бити више заштићен од ефеката прехладе, а поред тога, ова једноставна процедура ће вам омогућити да значајно уштедите на грејању.

Наравно, могуће је позвати мајсторе грађевинских фирми, које имају много поправних услуга, да раде овај посао. Међутим, могуће је да се ради и сам. Данас на Интернету можете пронаћи детаљне инструкције корак по корак. Овде можете наћи списак потребних материјала. Ако је потребно, можете прочитати препоруке на разним посебним форумима, гдје можете поставити питање од стране специјалиста који раде у грађевинарству. Још је лакше погледати изолацију балкона са унутрашње стране видеа, гдје ће се свака фаза процеса јасно видјети.

Изолација балкона властитим рукама. Упутства за скретање - видео

Технологија изолације балкона

Радови на изолацији балкона могу се подијелити у неколико фаза. Декорација је следећа:

  • Монтажа (пластична или дрвена) или замена прозора. Са овим задатком лако је руковати ако имате прилично јак парапет. У овом случају, нећете га морати ојачати, али можете одмах отићи на инсталацију оквира. Пошто је главна идеја да се изолује балкон, стручњаци препоручују коришћење прозора са двоструким стаклом. Треба користити продужене профиле. Савршено покривају могуће пукотине.
  • Следећи задатак треба поставитипукотине Чини се на први поглед да је балкон постао много топлији, али када почнете да се смрзавате, осетићете сваку од њих. Професионалци препоручују употребу полиуретанских маски или заптивача за то. Они сигурно зачепе све пукотине на балкону.
  • Избор грејача. Мораћете да загрејете не само зидове, већ и да постанете ваш балкон. Уосталом, када постане удобно и топло, тако ћете желети ићи овдје без стављања папуча. Подно гријање на балкону властитим рукама је могуће ако слиједите упуте. Приликом избора грејача за зидове, запамтите да је главни критеријум топлотна проводљивост. Многи више воле да изолују балкон пјеном. Ово је добро доказан грејач. Има малу топлотну проводљивост и веома је једноставан за употребу. Често на интернету постоји таква изјава као "изолација балкона Пиноплека властитим рукама". Ово је домаћи аналог пјенастог полистирена, једина разлика је у његовој вриједности. Да би ваш балкон био савршено топао, морате водити рачуна о слоју гријача који ће бити испод пјенастог полистирена. Данас многи људи покушавају да искористе опцију економисте и да изолују балкон минералном вуном. Ово је заиста савршена опција за изолациони слој између зида и гријача.
  • По завршетку изолације можете ићи на завршне радове. У те сврхе могуће је користити суво зид отпоран на влагу. Може се бојати у било којој боји, а ваш балкон ће увијек битилоок перфецт. Као опција, могуће је обрађивати зидове дрвеном или пластичном облогом.
  • Након завршетка топлотне изолације балкона и облоге (завршне обраде) потребно је водити рачуна о извору топлине. У ту сврху савршено рјешење може бити "топли под", радијатор или клима уређај. Свако може да изабере погоднију и кориснију опцију.

Када завршите свој посао, моћи ћете да уживате у плодовима вашег рада. Испоставља се да није тешко загријати балкон властитим рукама и учинити га омиљеним мјестом у кући. Сада је лепо седети у удобној фотељи и попити кафу, дивити се снежном граду. Фотографија изведених радова: