Изградња степеница: Преглед врста

Грађевинске љестве су практичан уређај који се користи за обављање разних радова на висини.У врту, као иу професионалној градњи, у производњи монтажних и грађевинских радова, слиједеће врсте степеништа су универзалне, вртне, степенице ракете (зглобни, компонентни, трансформатор), професионални, за грађевинске скеле. О неким врстама степеница градње говориће се у овом чланку.

Монтажне степенице према ГОСТ-у

На свету постоји доста врста степеништа. Постоје популарне, ексклузивне, креативне и номиналне - али такав бољи водич ће рећи водичу. Овде ћемо говорити о степеницама за грађевинске и инсталатерске радове, јер се оне веома често користе, а функционалност сличних дизајна је разнолика. Велики избор модела представљен је у грађевинским радњама или на тржишту. Степенице су боље изабрати на основу сложености будућег рада. Она такође узима у обзир време које ће се одржати на висини.

Обично се користе обичне равне степенице, али се такође дешавају:

 • Директна монтажа.
 • Композитне мердевине.
 • Трансформатор.
 • Мобилни телефон.

Степенице-трансформатори имају широку функционалност, тако да их често користе професионални радници

Така, монтажна конструкција може бити:

 1. Са градилиштем.
 2. Са причвршћивањем ограде.
 3. Перлина.
 4. Доуг.
 5. Правоугаони.

Монтажне мердевине према ГОСТ-у су производ који је прошао тест и има подешене параметре, јер грађевински радовии монтажа захтева изузетну пажњу и безбедност. Скупљач мора бити сигуран у своју сигурност.

Роцкет Роцкет Лавн

Вртлар има пуно посла и без ракете не може без њега. Вртне љестве су израђене од алуминија и имају висину од 3 м, а одликују се одређеним оперативним предностима.

Наиме:

 • Трајност.
 • Мала тежина.
 • Трајност.
 • Стабилност.
 • Причвршћивање ногу на оквир.

Вртне степенице се користе не само за жетву него и за поправке

Дизајн је компактан и веома погодан за вртлара који ће сопственим рукама жетву сопствених усева, као и сезонско подрезивање дрвета.

Величина било које мердевине мора бити у складу са ГОСТ-ом. Документација мора да садржи све податке. Пре неколико деценија, монтажне степенице су биле само дрвене, али данас је ГОСТ направљен од алуминијума и челика, па чак и са развојем технологија, чак су и легуре од стаклопластике дозвољене. Неколико других критеријума играју улогу у избору степеница.

Степенице за грађевинске скеле

Да би се обавили сигурни, брзи успони и спуштање радника, металним фасадама је потребан елемент који ће омогућити да се то уради без много рада и максималне удобности. Наравно, у овом случају, степенице, функционални производ са степеницама, биће неопходне. Постоји неколико опција за степенице.

У зависности од сложености уградње шума и од врсте посла у природи,користе се вертикалне или дијагоналне љестве.

За стезање и стискање шума могуће је применити степенице на шаркама, чија је главна предност:

 • Једноставност уградње;
 • поузданост;
 • Једноставност употребе.

По потреби, степенице за грађевинске скеле могу се уклонити и премјестити на другу локацију

Једноставно се преносе са једне ивице шуме на другу, јер имају посебне куке и потпорне елементе. Степенице имају неколико степеница, њихов број зависи од тога како ће бити уређен - вертикално или дијагонално, као и од дубине шума. Укратко, не можете користити грађевинске скеле без конструкција степеница, јер је то опасна по живот.

Професионалне универзалне мердевине

Радови на поправци у стану, чишћењу прозора на прозорима, ревизији и реконструкцији крова у сеоској кући, сакупљањем воћа са стабала није цела листа радова за које је потребан професионални ЛМС. Па, ако постоји мердевина, на пример, степениште са 3 дела, онда неће бити проблема. Ако нема степеница, боље је купити, то неће бити довољно за додатни новац. Степенице су важне за исправан одабир.

Основни захтеви за професионалне лестве су следећи:

 • Поузданост и стабилност.
 • Мала тежина и велика дужина.
 • Могућност стабилног положаја изнад дизајна.

Професионалне универзалне степенице опремљене котачима за удобност

Клизне универзалне степенице морају иматисталак за ноге, и кораци рељефа који пружају сигурност приликом подизања и спуштања са степеница. Добар професионалац је моћан и поуздан.

Степенице у башти: како изабрати мердевине

У предграђу вам је потребна добра љестве. И металне мердевине су важне за исправан избор. Главна карактеристика љествице је његова висина, у ствари, због ње се купује. У малим степеницама од само 3 степена, ова опција је погодна само за кућну употребу, за рад на малој висини.

Горњи корак ће бити лоциран на малој висини. Човјек просјечне висине може достићи висину од око 2,5 м. За удобан рад код куће, и даље је потребна степенишна конструкција изнад.

Рационално решење - мердевина од 5 корака, висине 2,5 м, може се објесити без потешкоћа:

 • вијенац;
 • лампа;
 • Слика, итд.

Да би радили у башти, на територији земље, када је то потребно и на великим надморским висинама, на пример, за бојење резиденцијалне структуре, степеница 5. корака вас неће коштати, овде је боље изабрати производ од 10 корака.

Препоручује се да се изабере мердевина за башту, почевши од висине дрвећа

.

За велике висине боље је купити мердевине. Они су много већи од љестве, на примјер, за инсталацијске радове, професионалне итд. Постоје степенице, које се могу трансформирати од љестава до љестава и, обрнуто, могу бити 2, 3, 4 секције. Удобно, када мердевине са платформом, радећи, могу да се распореде на њојалат, особа сама може стајати на предзадњем кораку. То омогућава да се не заустави трајно да би се узело потребно средство.

Љестве могу бити од челика или алуминија. Алуминијумски производ је лаган. Челична конструкција тежи 6 кг. Ово треба узети у обзир ако користите жене и старије особе. Максимална носивост димњака 150 кг. Судећи по повратним информацијама, са честом употребом, производ од челика је јачи, издржљивији. Купити било који производ било које модификације не може бити проблем, тржиште представља велики избор.

Типови професионалних лествичастих лествичастих лествич

Сваки чаробњак има сет алата које користи професионално. За главног градитеља ово је метално степениште, релевантно за професионалце који се баве уређењем интеријера станова, сеоских кућа и других просторија. Степенице се често користе у трговини, јер помажу продавцима да преместе производе који су на различитим висинама. Шта још да радимо, користећи професионалне степенице које се могу трансформисати? Шта они раде? Које су сорте? Одговори су једноставни.

Степенице за сонду се могу користити за разне сврхе:

 • поправак;
 • Изградња;
 • Налепница за тапете;
 • кровни уређај;
 • Монтажа стропа;
 • Бојење зидова, итд.

Одлична опција је куповина алуминијумских мердевина, будући да има дуг вијек трајања

Исто тако, љестве се користе у свакодневном животу, када је потребно промијенити жаруљу, добити,било шта од полуката или из оставе. Наравно, ово нису све области примене, мердевине су неопходне у сваком случају, где треба да се попнете на висину.

Професионалци разликују неколико типова дизајна:

 • Трансформатор.
 • Лестве.
 • Садржај.
 • Тоур товер.
 • Трајна градња.

Модели од челика, алуминијума и могу се комбиновати. Након гледања на пластичне плоче у подручју гдје су степенице фиксиране, боја земље може се одредити према земљи поријекла. На пример, елементи зелене боје - испорука из Белорусије, црвена - Велика Британија или Немачка.

Приликом избора степеништа потребно је извршити преглед објекта у отвореном стању, сваки елемент треба прегледати, јер сигурност степеница зависи од поузданости радова.

Врсте степеница (видео)

Боље је питати стручњака, специјалисту специјализоване продавнице или компанију да вам каже која је верзија степеништа идеална за реализацију задатака.

Детаљи: баштенски кораци (примери фотографија)

)