Изградња дрвеног павиљона у земљи

За одмор у сеоској кући доћи ће сјеница, која се може самостално градити. За то ће бити потребно неко време и материјали. Морате унапријед размислити о свим детаљима.

Припрема за рад

Прво, потребно је направити план зграде, са назнаком потребних величина. Ако је породица велика, видиковац би требао бити мост. Оптимална величина - 3? 2 метра. Такав објекат може бити дизајниран за пријатељске састанке за роштиљ или романтичне разговоре у летњим вечерима. У близини павиљона можете уредити одлично мјесто за роштиљ или цвјетњак, овисно о жељама и страстима власника. Ако немате могућност да сами градите, онда можете видјети пројекте павиљона по принципу кључ у руке и цијене грађевинских компанија. И нећете моћи да размишљате ни о чему, након договора о пројекту павиљона.

Пренос пројекта на градилиште може се обавити у близини грмља. Али да би то урадили требало би да буде на сигурној удаљености од дрвећа, пожељно на брду, јер низине нису погодне за то. Место зграде мора бити без смећа, коријена дрвећа и вегетације.

конструкциони склоп

Потребно је ископати простор за темељ и затворити сјену рова ако је поред ње постављен роштиљ. Ово се ради ради сигурности. Подигнути ступасти темељ са дубином од 50 цм и решетком око видиковца напунити се грађевинским остацима и напунити цементом, који даје 3 дана да се осуши.

Уопштено, дизајн сјенице треба да изгледа овако:

  • носећи стуб, вертикални носачи;
  • под, дрвенилагс;
  • бочни зидови, ограда;
  • клупе;
  • кров;
  • украсни пиони.

Потребно је уредити природну вентилацију сјенице испод пода, висина од тла не би требала бити мања од 10 цм.

За монтажу конструкције сјенице је потребно уз помоћ углова, онда процес траје мање времена. Фиксирање шипки на вертикалним полицама по угловима је много практичније. Након фиксирања главне конструкције можете наставити са уградњом бочних зидова и ограда на један метар високи периметар сјенице.

Од барова 5? 5 цм са полираном даском дебљине 3 цм. Шипке су причвршћене на потпорни стуб троугластим узорком тако да се могу поставити као клупа. Тако и по ободу сјенице, остављајући простор за улазак.

Кров ће захтијевати искусну руку. Можете направити кров од четири листа. Кровни материјал треба да ради опрезно. Кров може бити прекривен ондулином, који се лако монтира.

На крају рада можете направити декоративну летву, из које ће сјеница постати још љепша.