Изграђена је кућа за избор модерних пројеката. 97 фото-идеја о повећању простора

Живот у приватној кући има многе предности. Једна од њих је могућност лакшег повећања заузетих метара. Додатни додаци за кућу су разноврсни по намени, типичне варијанте су видљиве на фотографији - дневна соба, негријана просторија, кухиња, веранда и други.

Тип собе

Нова структура поставља своје захтјеве за функционалношћу и практичношћу, у фази изградње, мора се осигурати да се све нијансе поштују како се касније не би прерађивале.

Дневна соба треба да буде добро изолована, да има природни извор светлости и да одржава нормалну микроклиму.

Канализационе цеви и друге инжењерске комуникације унапред се уносе у будућу кухињу или купатило.

Изградња веранди или терасе не захтева изолацију, темељ се сипа и хидроизолира према општим правилима. Треба узети у обзир оптималне пропорције форме и структуре


14]

Шта је боље изградити

Грађевински материјал за додатну просторију одаберите - циглу, блокове, дрво. Пре тога, размотрите могућност спољне обраде, како ће изгледати складно са главном зградом.

Ако локација већ има слична проширења, препоручљиво је придржавати се дизајна једног стила.

Шта треба да знате о фондацији

Подлога за градњу да се обликује и припрема - горњи плодни слој се уклања, поравнава ниво. Анднаставите са главним радом.

Фондација је важна фаза у изградњи, није вредно штедње на њој. Пошто ће бити у близини главног, претходно подигнутог, онда се током године не би требало причврстити за њих - веза је боље направити након скупљања. Добра опција ако ће се међусобно уклопити по врсти и дубини појаве.]

Било која врста темеља - трака или ступа треба да буде водонепропусна са одговарајућим материјалом: битуменски китови, течна гума, рубероид, итд.

Ако нацрт анекса подразумева изградњу простора за грејање, онда морате бити спремни за озбиљан рад - мини-кућа се разликује само по величини од висококвалитетног стамбеног простора, све технолошке карактеристике градње треба да се поштују.
Под и зид

Ако је подлога покривена траком, погодно је направити дрвени под или бетонску кошуљицу. Дозвољено је постављање зидова од опеке и оквира.

За колонијску подлогу, бетонски под би требао бити ирационалан. Без додатног џампера намењен је само за оквирне куће.

Зидови од опеке ће бити релевантни ако је велика кућа направљена од истог материјала. Дебљина зида у анексу куће варира у зависности од дестинације - за тријем довољно у огњишту, за дневни боравак више.

Зидови оквира су прилично популарни. Погодни су за стамбене и нестамбене просторе.Када се зими загрева, не постоји велики губитак топлоте ако је материјал правилно одабран.Често се праве блок-водоинсталатери. Предности такве конструкције - финансијска доступност, једноставност полагања, добар квалитет.

Израда продужетака властитим рукама, потребно је квалитативно повезати нове зидове с кућом - оставити технолошки јаз не већи од 10 цм, у години да се потпуно раскине. Слабости у овом случају ће бити искључене.
]

Ако је зглоб први направљен глух, онда се може отворити када се основа скупља. Лако је поправити ситуацију, ако се на врху тангентних зидова направи ојачани слој.


 • Нивелир - главне врсте и употреба у изградњи куће. 79 фотографија најнапреднијих савремених уређаја

 • Основе плоча: основни прорачун, цртежи и правилна инсталација. 75 фото идеја и савјета

 • Уземљење куће: уређај, прорачун и инсталација система заштите дома. 87 фотографија реализације

кров

Па, ако је могуће користити кровни материјал сличан главној згради. Али чак и са њиховим разликама, можете успешно да покупите комплементарне стилове и естетске опције.


Кровови су једноструки и двокрилни, поткровни и плафонски, коси и стрми, равни и полигонални. Коначна одлука зависи од личног укуса иархитектонска релевантност.

Правне нијансе

Пре него што почнете да реконструишете или направите анекс, морате знати како документовати законитост обављеног посла.

Препоручује се да се списак докумената прикупи унапред и поднесе захтев локалној администрацији. Неће бити много времена за то, али у будућности неће бити никаквих потенцијалних проблема.

Слика анекса куће

 • \ т
  Оплате за темељ - главне врсте и методе примјене. 73 фотографија како дати конкретан облик

 • Вибрација бетона: како ојачати ојачани естрих? 60 фотографија, методологија рада, професионални савети
 • \ т
  Камин сопственим рукама (81 фотографија): како је исправно постављена добра ватра


 • Облачење цигле - шта је то и како се ради. Савети мајстора +65 фотографија

 • Дијагонала темеља - припремни радови, дијагностика и процена оптималних форми (77 фотографија + видео)

 • Рупа у носивом зиду: како направити пролаз без нарушавања равнотеже оптерећења (70 фото-идеја)