Избор пластичних прозора је начин избора прозора

Пластични прозори су уграђени у наше животе пре много година. Тржиште изградње је препуно ових дизајна. Многе фирме за производњу и маркетингпластичних прозорануде својим клијентима разне бесплатне услуге или попусте. Да би они заузврат искористили своје производе. Резултат куповине се не може видети одмах, често све постаје јасно са почетком мраза. Производи почињу да се зноје, појављују се неке грешке, као последица тога - скице улазе у просторије.

Шта треба да платим приликом избора пластичних прозора?

1. Продуцент. Избор пластичних прозорапочиње, пре свега, код произвођача. Већина домаћих произвођача штеди на материјалима и не посвећује довољно пажње квалитету самог рада. И све то утиче на потрошаче. Али ова статистика се не односи на све фирме, постоје изузеци. Само покушајте да изаберете већ потврђеног произвођача. На пример, РЕХАУ, представник из Немачке, веома је популаран. Квалитет ових производа надмашује сва очекивања - прозори нису изгубили свој изглед и квалитет током година.

2. Метални уметак. Унутар било којег пластичног прозора налази се армирајући појас од метала. Потребно је држати прозор "унутар" са температурним променама. Већина произвођача штеди чак и овдје, а то је генерално неприхватљиво, јер се у земљи температура може кретати од -40 до +40 степени Целзијуса. Дакле, ово је метални уметактреба да буде у прозору апсолутно у свим његовим деловима. Само у овом случају, пластични производ неће променити свој облик под утицајем температура.

3. Врста пластике.Ако нађете матиране површине прозора, одмах одбијте куповину. Будући да ова врста површине дословно у очи апсорбује сву прљавштину и прашину, али да се након свега извуче то је врло тешко. А цена таквих производа је велика. У исто време, сјајна пластика се пере без великих напора. И изгледа много боље.

4. Облик прозора с двоструким стаклом.Ако је ваша кућа у бучном дијелу града, или ваши прозори гледају на коловоз, онда не штедите и одмах купите двоструку стаклену јединицу. Дакле, по цијени, то ће бити скупље од једнокоморног, али вриједи тога. Уосталом, такав прозор са двоструким остакљењем може потопити све буке и звукове. Већина мисли да је дводимензионални модел двоструко остакљен прозор, али то је грешка. Има три чаше, између којих се налазе две ваздушне коморе.

5. Топлотно отпорно стакло.Многи су заинтересовани за питање -како одабрати прозореса највећом користи за просторије и све становнике у њему. Размислите о стаклу које штеди енергију. Понекад се називају и К-стаклом или ИР-стаклом. Од једноставних, они се разликују само у способности приказивања топлоте. То значи да током хладне сезоне неће моћи да изађе из собе, а топлота неће моћи да оде. Наравно, цена за њу је "гризла", али се исплати.

. Истина је да је најважнији елемент прозора. То је тоЗахваљујући томе производ се држи у жељеном положају, не стварају се пукотине и чак је цијели прозор заштићен од утјецаја вањских фактора. Јефтини елементи су појава проблема у неколико месеци након инсталације.

7. Мрежа против комараца.Инсталирајте га одмах, јер ће се комарци пробудити и почети нападати вашу собу.

8. Заптивка.Још један детаљ који се не може заобићи. Уобичајена заптивна маса је црна, али је направљена од гуме и има индикатор смрзавања на ниским температурама. Зато је најбоље изабрати грејач беле боје. То је још скупље, али овај заптивач има дужи радни период.