Избор петљи за уградњу на врата ормара

Већина потрошача, при избору одређених ствари у ентеријеру, обраћа пажњу на квалитет окова који су опремљени. Сличан приступ је и због чињенице да овај елемент може да утиче на то колико времена производи трају пре прве поправке. Вреди напоменути да се таква изјава односи на све елементе, укључујући петље.

садржај

 • Основни захтјеви
 • Спојни елементи за дрвени намештај
 • Шупе на стакленим вратима
 • Монтажа и подешавање причвршћивача
  • Подесива за хоризонталне разлике врата намештаја
  • Подесива дубина ормана за врата

Шарке су израђене у облику механичких уређаја, који се постављају на предњу страну ормарића кућишта или другог намјештаја, тако да се врата могу отворити под одређеним кутом. Данасови додаци се нуде у великом броју варијанти , које се разликују по дизајну, намени, начину инсталације и другим карактеристикама. Због тако велике разноликости ових елемената, просечан потрошач наилази на потешкоће у избору намештаја, није лако разумети која је опција погодна за одређени намештај.

Основни захтеви

Иако многи потрошачи обраћају пажњу на изглед спојних елемената и на начин причвршћивања, ипак при избору морају долазити из таквих параметара као што су снага и издржљивост. Ако занемарите ову препоруку, купљениприбор неће моћи да се носи са оптерећењем и раскидаће пре истека рока , декларисанпроизвођача.

Из тог разлога, компаније специјализоване за производњу шарки за намјештај и друге производе који настоје да одрже добру репутацију, у процесу производње својих производа, настоје да их учине квалитативним.

Важно је напоменути да није битно који дизајн потрошач је одлучио да купи петље, јер ће сваки сличан производ бити квалитетног карактера.

Спојни елементи за дрвени намештај

Велика већина предмета и других врста дрвеног намјештаја обично су опремљени шаркама са четири шарке.

Захваљујући посебном дизајну ових причвршћивача, постоји могућност отварања врата ормарића на 92-180 степени. Такође вам омогућавају да подесите подешавања у три равни. У основи четвороделне додатне опреме могу се разликовати сљедећи елементи:

 • петља постављена на врата;
 • монтажну плочу која се налази на бочном зиду ормарића.

Предложене тенде са четири зглоба данас се могу сврстати у неколико група:

 1. Прибор за пошиљке. Сличан тип петље је прикладан и за намјештај, у којем се врата затварају са стране нише, гдје је постављена.
 2. Полукружне надстрешнице. Заустављање избора на таквом прибору треба да буде када је једна бочна страна покривена са два врата одједном.
 3. Унутрашње петље. Њихова главна сврха је да учврсте врата изнутра.
 4. Додаци који вам омогућавају да монтирате врата под углом од 45 степени. Најбоље је користити овај тип за кутне ормаре истанд
 5. Инвертни механизми. Због присуства петљи овог типа постоји могућност отварања врата за 180 степени.
 6. Пенцил цанвас. Због ниске поузданости таквих арматура, произвођачи их у ријетким случајевима опскрбљују намјештајем. Најчешћа варијанта, гдје се користе - клизне фасаде винтаге предмета интеријера. Такође су често присутни у дизајну ормара направљених у ретро стилу.
 7. Шарке за картице. Прибор овог типа изведен је у двије верзије: склопиви или неуписиви. Истовремено, на тржишту се могу наћи и надстрешнице, које се разликују по својој оригиналној изведби, а имају изглед одређених фигура. Детаљно решење даје им веома ефектан изглед.
 8. Прибор за антрацит. Као главни елемент у таквим петљама користи се опруга.

Пре доношења коначне одлуке у корист једне или друге опреме за намештај, пожељно је разумети да ли њене карактеристике одговарају унутрашњем објекту за који га купујете. У фази одабираважно је узети у обзир најмање детаље , будући да су они способни да утичу на рад производа.

Склоништа на стакленим вратима

У конструкцији фазонских комада намењених стакленим вратима могу се разликовати следећи елементи:

 • монтажни носач који се причвршћује на страну ормара;
 • механизам за причвршћивање;
 • прстенаста бртва, неопходна за причвршћивање арматуре стакленим крилом;
 • утикач који се користи за прављење ненаметљивих причвршћивачаизвана.

Стандардна верзија шарки које су опремљене стакленим вратима је употреба два типа чепова и прстенова заптивача. Често првиима извршење у облику круга , а други - комплетан круг. Коначну одлуку о избору одређене врсте петљи за врата ормарића треба да донесе сам потрошач. Једно од могућих решења за постављање на стаклена врата могу бити и магнети.

Монтажа и подешавање причвршћивања

Повремено се јављају ситуације када власник својим непажљивим радњама штети петљи због чега напушта своје мјесто или се креће. У овом случају, он мора све поправити и прилагодити уређај.

Најчешћа варијанта појаве квара повезана је са појавом у којој шарке "вуку" врата. Вриједно је рећи да се то може догодити с клавирским петљама. овдеје важно да се врло прецизно успостави зглоб , чинећи све у журби.

Да би се монтирале арматуре, потребно је припремити неколико алата:

 • прибор који се инсталира;
 • бургија са завршном млазницом;
 • монтажна плоча;
 • Монтажни елементи.

Подесива за хоризонталне разлике врата намештаја

Главни задатак овде је да се врата монтирају тако да на страни причвршћивања постоји размак, а када се врата затварају, задња страна се протеже преко зидова ормара. Ако постоје два врата у намештају, треба да се држе један за другог.

Сам процес регулације је сведен наИзвођење манипулација специјалним вијком за подешавање, који се налази на шаркама намјештаја. Проналажење је једноставно: уобичајено место његове локације је раме петље, која се налази најближе вратима, за разлику од вијака за фиксирање и додатног вијка за подешавање. Ако је овај вијак још јачи, тадато ће повећати зазоризмеђу завршног дијела врата и зида ормара. Делујући на супротан начин, односно, отпуштањем зупчаника, смањујемо удаљеност између означених елемената.

Подесива дубина врата ормара

За вријеме рада кабинета или другог намјештаја власник може примијетити да његова врата, у затвореном стању, прелазе или, обрнуто, превише утоне у ормарић. У овом случају, регулаторни поступак ће бити сличан ономе који је коришћен у претходном случају. Да бисте то урадили, време је да нађете вијак за подешавање на рамену петље, присјећајући се да би требао бити најближи зиду ормарића.

Сврха овог вијка је не само у регулацији, већ иу монтажи врата. Према томе, ако је благо изложен, тада ћемоћи да помера врата напред и назаду односу на зидове. Да бисте извршили подешавања, требало би да дефинишете одговарајући положај врата, пребаците га на њега, а затим затегните вијак за подешавање до граничника.

Запамтите да није важно само какву опрему купујете за ваш намештај. Такође је важно да његову инсталацију изврши квалификовани инсталатер. У овом случају Свака ситницаје важна, што може утицати на живот целог производа.

Овај тип окова, пошто петље играју важну улогу, утичу на временски распоред сервиса намештаја. Стога би приступање његовом избору требало да буде одговорно као и прије избора ормара или постоља. Напоменатреба да узме у обзир структуралне карактеристикеовог прибора, јер ако постоји несагласност између арматура и самог производа, у који ће бити уграђена, ова ставка неће моћи да траје дуже време.

Такође, у фази селекције, требало би да вас занимају карактеристике услуге одређеног типа петље за намештај. Ово је важно с обзиром на чињеницу да, у недостатку знања о правилном подешавању окова, власник неће бити у могућности користити намјештај са свим погодностима. И у овом случају, он ризикује да приђе тренутку када је потребно тражити нове петље умјесто оних које ће ускоро успјети.