Избор дизајна: алуминијумска остакљења балкона

Алуминијумско остакљивање балкона може се обавити самостално и уз помоћ стручњака.Прегледање нових зграда, власника кућа, гдје није изведено остакљење лође, подразумијева непосредно постављање профила, изолацију балкона, унутрашњу и вањску обраду. Да бисте сами обавили инсталацију, морате имати вјештине и знати неке од нијанси остакљења балкона, технологија се мора поштовати. Ово ће бити објашњено у наставку.

Алуминијумски балкони: прави избор дизајна

Хладно остакљивање просторија балкона било које величине боље је од алуминијских профила. Данас тржиште нуди обиље квалитетних профила од легуре алуминијума. Главна предност таквог дизајна је да производ има релативно малу тежину, у поређењу са другим профилима. Рок трајања алуминијумских конструкција је 50 или више година. Ово је веома важно и треба га узети у обзир приликом састављања процјене финансијске инвестиције која ће засјати на балкону /лођи. Друга предност је да је дизајн много јефтинији од ПВЦ профила.

Изаберите дизајн алуминијумског балкона у зависности од укупног дизајна просторије

За горе наведено можете додати :

  • естетика;
  • Отпорност на пламен;
  • снага;
  • Екологија.

У негативне моменте алуминијумског остакљења може се приписати висока топлотна проводљивост материјала. Суочен са лођом /балконом, ова нијанса је важна. Међу стручњацима постоји мишљење да је конструкција алуминијумаприменити када се планира хладно стакло.

Да би се компензовала висока топлотна проводљивост, произвођачи профила почели су да производе структуре са ваздушним слојем изнутра.

У циљу бољег одржавања топлоте, ова шупљина је испуњена посебним материјалом. Поред тога, уместо обичног стакла постоје поуздани прозори са двоструким стаклом. Захваљујући једноставној калкулацији, постало је јасно да такав приступ стварању профила приказује алуминијумске конструкције на водећој позицији на тржишту. Изглед на тржишту алуминијумског профила омогућава да се направи балкон на балкону.

Технологија монтаже омогућава постављање алуминијумских конструкција с полијетањем и не додаје озбиљну тежину на ограду балкона /лође, јер је њихова тежина минимална. Ако је балкон мали, онда је боље имати клизни систем за отварање прозора, што ће уштедети простор. Од алуминијумских вођица, такав систем можда треба да се комплетира и инсталира сам.

Застакљивање балкона алуминијумским профилом: редослед уградње

Прије остакљења балкона или балкона алуминијем, потребно је извршити компетентан комплет грађевинског материјала и причвршћивача. Ако се кућни мајстор одлучи за све радове на изградњи саме конструкције, потребно је извршити прелиминарни прорачун површине остакљења. Ова метрика утиче на тип профила који ће бити изабран.

Алуминијумски профил може бити обојен у било којој боји

Својим функционалним алуминијумским оквирима може се поделити на3 главна типа :

  • глув;
  • Орхидеје;
  • Клизна.

Украсни профил ће бити савршено решење за широк, гломазан балкон. Ако је средњи балкон или лођа уска, онда је боље преферирати клизни механизам. Да би се обезбедила високо ефикасну вентилацију просторија, 4 глувих оквир мора држати 2 отворен дизајн.

Хладно остакљивање балкона са алуминијумским профилом

Ако логгиа већ има дрвене оквире, онда их треба пажљиво очистити посебним алатом. У том случају, површина балкона мора бити без предмета и предмета. Неопходно је проверити јачину и поузданост балкона.

У старим зградама, бетонска или циглана подлога може током година да изгуби своју примарну поузданост.

Стара вертикална површина мора бити ојачана металним завојима. Метални оквир урезан мора да узме сав терет на застакљене оквире. Можда, иди на другу страну. Направите цементно-пешчану подлогу, са испуном. На врху парапета је мала оплата. Након изливања раствора, површина мора бити равномерно водоравна. Неопходно је сачекати да се раствор потпуно осуши. Тек тада можете наставити да поправљате остакљење.

У неким случајевима, парапет се може изједначити, појачавајући дрвену греду одозго. Ова опција је погодна за застакљивање логгиа. Надстрешница је уређенаодмах по подизању. Ово је морало да се уради пре монтаже оквира. Визир мора бити монтиран независно од тога које се стакло - хладно или топло - врши на бетонском балкону. Ово ће осигурати вађење кишнице из јединице са двоструким остакљењем. Пре почетка инсталације потребно је уклонити остакљење са оквира. Ово се ради како би се осигурало да стакло није сломљено током процеса причвршћивања.

С обзиром да је надстрешница већ направљена, сљедећи корак је јачање плиме одоздо. Празнина која се формирала између парапета и коситра треба да буде напуњена заптивачем. Следећи корак је да монтирате монтажне плоче на алуминијумски профил. Причврстите га на вијке. Размак између монтажних плоча треба да буде око 7 цм, а након тога оквир треба да буде постављен у рупу.

Пре него што пређемо на хладно остакљивање балкона са алуминијумским профилом, вреди погледати видео туторијал и видети савете стручњака

конструкција је неопходна :

  • ставити;
  • Осигурајте дрвеним клиновима;
  • Поравнај.

Усклађивање је веома важна фаза и мора се урадити пажљиво и пажљиво. Оквир би требао бити постављен хоризонтално, вертикално и у равнини балкона /логгие. Ово се ради како би се осигурало да вертикалне површине и стропови одреде места на којима ће се бушити рупе за бушење. Када ојачате оквир, морате поново потврдити његову оријентацију у простору. Вертикална и хоризонтална одступања не могу битивише од 3 мм

Када се постави крута структура, потребно је монтирати глухе и покретне оквире.

Клизна врата треба једноставно уклонити и вратити назад. Приликом помицања врата треба се лако отворити. Ако ти услови нису задовољени, онда метална структура има дисторзију. Морате поново прегледати и прерадити све.

Завршна фаза монтаже алуминијумског профила за балконе и лође

У завршној фази потребно је затворити све шарке и празне просторе помоћу монтажне пјене. Сва подручја инокулације, и споља и изнутра, морају бити затворена пластичним оловкама. Након завршетка завршне обраде на раму, потребно је поставити прикључке.

Ово је такође важна фаза, све мора бити учињено с великим опрезом. Све полуге и дугмад треба проверити и монтирати. Шарке на водилицама треба добро гурнути. За то, елементи морају бити подмазани машинским уљем.

Хладно остакљивање балкона са алуминијумским профилом (видео)

У закључку, треба напоменути да је за самостално извођење остакљења балкона потребно одлучити који тип профила ће се монтирати. У ту сврху потребно је процијенити јачину вашег балкона, његову оријентацију према сунцу или сенци, те стање стамбене зграде уопће.