Изабрати не-замрзавајућу течност за грејање "Топла кућа" за цену и повратну информацију

У наше вријеме, тип воде за гријање се сматра једним од најчешћих начина гријања куће. Предности су откривене у добром степену преноса топлоте, доступности великог опсега опреме за грејање, свестраности и једноставности уређаја.

Носач је потопљен у уређај, подијељен у два главна типа - вода и антифриз. Од посљедње је потребно издвојити текућину за гријање. "Топла кућа" је намијењена за гријање приватних кућица или индустријских подузећа, све овиси о саставу и модификацији смјесе.

Спецификације

Носач топлоте је подељен на два главна типа, на основу компоненти као што су етилен гликол или пропилен гликол. У првом случају, течност се користи као расхладно средство у грејању, кондиционираним уређајима за приватне некретнине и великим индустријским предузећима.

Композиција на бази пропилен гликола може се користити иу обичним кућама, кућама, великим индустријама.

Прије свега, носач топлине је намијењен за гријање уз строга правила о поштивању еколошке сигурности.

Велика предност антифриза је што се не смрзава чак ни на критичним температурама. Кућа може остати без страха неколико дана

Грејни флуид је дизајниран да ради у температурном опсегу од -30 ° Ц до + 106 ° Ц. Захваљујући компетентно одабраном пакету додатних адитива, котао и други системгрејање ће бити пажљиво заштићено од формирања каменца, пене и оштећења од корозије. Такође треба напоменути да смеша не умањује материјале као што су гума, лан, пластика, метална пластика, стога је и најмања вероватноћа цурења искључена.

ВИДЕО: Да ли је препоручљиво користити расхладно средство без смрзавања за гријање

Примена и важне нијансе

Течност за системе грејања Топла кућа има повећан ниво флуидности у поређењу са обичном водом, тако да, пре пуњења течности системом за грејање, сви канали морају бити темељито прегледани тако да сваки елемент има добру непропусност. Стручњаци препоручују да замените све причврсне елементе који изазивају сумњу на проток и држите уређај.

Ако се замјена дијелова не може извршити, рјешавање проблема ће се третирати са бртвилом високе отпорности на гликолне композиције, свилени лан, без употребе уљаних боја.

Течни уређај за пуњење без замрзавања

Течност котла за грејање може да ради стабилно пет година. Да би мешавина имала одређену температуру пре формирања кристала, расхладна течност је разблажена водом, у односу: када се помеша са 10% воде, температура прве кристализације пада на 25оЦ, ако се дода 20% - подиже на 20оЦ.

Ако се расхладно средство користи са још нижом температуром кристализације, на површини се може појавити гликолТена или у комори за сагоревање. Овај фактор ће довести до смолног плака, што негативно утиче на перформансе цевастог електричног грејача.

Процењена табела за употребу флуида:

Течност за грејање

Сериа-65

вода

Температурни начин појављивања првог кристала

Топла кућа-30

ЕЦО-30

вода

77.5 л

24 л

-40 ° С

-

|

-

65.5 литрес

36 л

-30 ° Ц

100 литара

0

60.5 л

41 л

-25 ° Ц

90 л

10 л

54 л

46 л

-20 ° Ц

80 Л

20 л

За систем грејања у домаћинству са другим количинама, све вредности наведене у табели повећавају се или смањују строго у пропорцији (са системом од 60 литара коефицијент ће бити 0.6, 280 л - 2.8).

врста смеша

Тржиште за преноснике топлоте има широк распон флуида различитих намена и нивоа перформанси. Течност за грејање је неколико типова.

 • ЕЦО-20

Носач топлоте, зелене боје. Смеша је направљена на бази компоненте пропилен гликола. Прије свега, намијењен је за котлове с двије контуре, опћенито прикладним за 2врсте опреме за грејање.

 • Варм Хоусе-30

Главна компонента смеше је етилен гликол. Црвена течност се користи за системе грејања са једном контуром, али се може користити и за двокружне јединице. Антифриз се не може сипати у инсталацију у чистом облику, мора се нужно разриједити водом до приближне вриједности до -20 ° Ц.

 • ЕЦО-30

Зелена течност се производи на бази пропилен гликола. Пре употребе у ТЕН или двокружним котловима, потребно је обавезно разблаживање са техничком водом до -20 ° Ц.

 • Топла кућа серије -60

Течност за црвени котао за грејање, који има повишен степен концентрације етилен гликола. Специјалисти препоручују разблаживање смеше до -20 - -30оЦ.

За и против складишта

Без обзира на главну компоненту на којој је смеша направљена, течност за котао има бројне минусе и плусе.

предности:

 • Распон великог температурног опсега од -30 ° Ц до + 106 ° Ц;
 • Након пуњења система расхладним средством не можете бринути о степену топлинске снаге у наредних пет година.
 • Течност не штети систему. Састоји се од материјала као што су метална пластика, пластика, лан или гума. Уз добро пропуштање, било које цурење је искључено.
 • Ако се Еко топла кућа користи само за грејање зграде, њен радни век може се продужити на осам година.
 • Антифризтоком излагања или испаравања не испушта токсичне супстанце, стога је апсолутно сигурно за животиње и људе.
 • Ецо серија је одлична за двокружне системе грејања, клима уређаје и опрему за грејање различитих типова.
 • Смесе се сматрају апсолутно експлозивним, ватроотпорним, што је одлично за употребу код куће или у великим индустријским просторијама.

Међу недостацима расхладне течности овог бренда, корисници разликују следеће факторе:

 • Погодна течност само за гасни котао. Строго је забрањено коришћење антифриза у системима грејања са електричним навојем.
 • Неке шарже садрже велику количину соли, што може проузроковати стварање шљаке или оштећења корозије на јединици.
 • Да би се постигао жељени температурни режим прве кристализације, потребно је слиједити упуте за правилно мијешање антифриза с водом. Непридржавање ових фактора довешће до формирања шљама, што доприноси ломљењу ТЕН-а.
 • Разблаживање расхладног средства са другом врстом течности уништава адитиве. Поред тога, мешање лоше утиче на антикорозивна својства, што може да пронађе супротан ефекат.

цост

\ т

серии

Ецо-20

800 руб. /10л

Антифриз Варм Хоусе-30

1 000 руб. /10л

Ецо-30

\ т

1 400 руб. /10л

Топла кућа-60

1 100 руб. /10л

Након истека рока употребе за грејни флуид "Топла кућа", он не губи низкозмеразајуске особине, већ престаје да има антикорозивни ефекат. Због тога се систем за грејање мора очистити од мешавине, који се затим треба одложити.

Таква падавина на зидовима цеви ће довести до скупе поправке целог система

.

Пре пуњења нове течности, систем за грејање, укључујући батерије и цеви, се пере и свака прикључна јединица се проверава да ли има непропустљивости.

Када је антифриз забрањен

Упркос чињеници да произвођачи снажно препоручују употребу антифриза за грејање, у неким случајевима то је једноставно опасно. Искрено, ове информације нећете наћи на амбалажи, јер је то једноставно неисплативо за производњу. Међутим, пре него што престанете да бирате ово или оно расхладно средство, вреди знати детаљније шта је то опасан антифриз.

 1. У двокружним котловима постоји постепено мешање течности без замрзавања са топлом водом. Директан контакт са кожом са антифризом неће вам донети ништа добро. Забрањено је користити као носач топлоте у кућама у којима раде котлови на два круга.
 2. Строго је забрањено користити сладолед у отвореном систему гријања, јер се током периода постепено испарава и улази у зрак.
 3. Етилен гликол, дакао и пропилен гликол реагује са цинковањем са ослобађањем отровних материја у атмосферу.
 4. Незамерзаика је много вискознија од воде, тако да за своју присилну циркулацију цијеви потребна је снажнија пумпа. Шта је она која долази у комплету.
 5. Коефицијент преноса топлоте у антифризу је 30% мањи од оног у води, односно материјал радијатора треба да буде тањи.

Нећемо дефинитивно препоручити или одбити употребу течности за гријање "Топла кућа", јер све овиси о специфичним увјетима рада.

ВИДЕО: Вода или вода која није замрзнута, што је боље за систем гријања?

Нормал 0 МицрософтИнтернетЕкплорер4