Изабрали смо пећи за руско купатило

Руска купка, изнад свега из свих других купки, другачија је у присуству велике руске пећи, која је заправо срчана купка. Неопходно је направити неке термодинамичке прорачуне, што би се разумело као пећ која загрева ваздух у руском купатилу.

Главне функције руске пећи у кади.

Пре свега, пећ мора да обезбеди температурни режим и одржава потребну влажност у свим купатилима. Такође, пећ за руско купатило треба да има високу топлотну проводљивост, за удобно намакање свих који су у њему људи. Пећи треба да имају велику снагу, тако да у сваком тренутку када ће власник купатила желети да се упари, брзо је почео да испуњава своју основну функцију грејања.

Врсте пећи.

Пећница. Ово је једна од најчешћих пећи за руско купатило, јер ниједна пећ неће пренијети праву атмосферу руске душе. Сва грожђица у њима, која ствара ову удобност, је када особа чује како да разбије дрва у пећи. Довољно је снажан за своје основне функције, ствара брзу потребну температурну регулацију, за угодну забаву у руском купатилу.

Електрична пећница. Пећ која не ствара никакву забринутост је врло једноставна у раду са њом. Његови главни позитивни аспекти су присуство добре снаге, велике брзине грејања просторија и компактне величине. Да би се инсталирао у каду, нема потребе да се ради испуст за дим, а истовремено не постоји могућност тровања угљен моноксидом. Врло једноставнотретман, а заштитна кутија штити особу од добијања опекотина.

Плинска пећ. Пећ је веома једноставна за употребу, брзо загрева воду и одржава потребну температуру и брзо загрева просторију. Али у овој пећи постоји један велики и изражен минус. Пећница је прилично великих димензија и заузима пуно простора у затвореном простору, али то би требало избегавати у таквим подручјима.

Класификација пећи.

Камена пећ затворена и отвореног типа. Она се разликује од локације у њој камења, од овог и различитих имена. Пећ отвореног типа је погодна када је у сауни неколико људи. Камење се поставља на горивну површину која није заштићена од ватроотпорног зиђа. Овај аранжман брзо ствара загревање просторије, а камење може да се загреје до 200 степени. Најчешће се налази у електричним пећима.

Камин затвореног типа је најбољи за уређење традиционалног руског купатила. За његову експлоатацију користи се велики број камења, а пећ је дизајнирана за постављање камења. На горњем слоју камења се налазе мала врата, кроз која се испарава пару према ван. Пећ овог типа загрева ваздух на 60 степени и задржава топлоту 2 дана.

Свака верзија пећи има своје предности и недостатке, стога је потребно изабрати појединачно. Све зависи од тога које функције требате, за угодну забаву у руском купатилу.