Изаберите миксер за каду са тушем: опремите се сетовима за туширање

Немогуће је замислити модерно купатило без санитарне опреме, чијој куповини треба посветити посебну пажњу. Да бисте разумели како да изаберете славину за купатило са тушем, не требате само опште напојнице продавца. Све славине за купатило имају функционалне, конструктивне, дизајнерске и друге карактеристике. Стога, да би одабрали уређај, треба приступити врло одговорном, проучавајући принцип производа, предности и недостатке.

Што се туш славина разликује од осталих кранова?

Миксер у кади са тушем се донекле разликује од сличних производа који су намењени за прање или судопер:

 • умиваоници мале величине, мале тежине, нису опремљени прекидачем за туширање, док су сетови туша увијек димензионални и имају посебан прекидач;
 • неки модели за мешање купатила и туша могу имати ниску осовину фиксног или ротационог типа;
 • Готово сва славина за купатило са тушем имају дуги држач кабинета и флексибилно подешавање;
 • сет за туширање има неколико отвора кроз које се вода доводи на различите начине извана, а славине за прање обично су опремљене једним судом;
 • елитни миксери са тушем имају електронске јединице за контролу температуре грејања и притиска воде, смера млаза.

У купатилу можете инсталирати неколико врста славина - производе за туширање, дизајн купаонице, славине за умиваоник.

Карактеристике купатила и туша

Дизајнирани миксериЗа уградњу у купатило постоје бројне карактеристике, у зависности од тога који се лако може одредити.

У случају да у купатилу постоји судопер, потребно је утврдити да ли ће се на њему налазити засебна славина. У том случају, ако ће судопер бити, ипак, миксер ће бити монтиран, онда је вриједно каду за одабир засебног миксера. На пример, монтиран на каду или инсталиран на поду, или неки други дизајн.

У случају да умиваоник не подразумијева постојање засебног крана, тада ће најпогоднија опција бити универзални уређај с ротирајућим лијевањем. Ова врста дизајна укључује снабдевање водом у судоперу или каду на различитим позицијама за изливање.

Да бисте одредили удаљеност од купатила за постављање универзалног миксера, потребно је само да га причврстите на зид и одредите радијус изливања из ока.

Постоје различити прекидачи на тијелу различитих модела, чија је функција преусмјеравање воде под тушем. Главни прекидач је најпогоднији, једноставан и лак за употребу.

Мање прикладан начин рада је прекидач притисне типке, који захтијева одређени напор за његово кориштење. Ово може представљати озбиљан проблем за старије особе и дјецу. На основу тога, мора се пажљиво приступити избору миксера, водећи рачуна о дизајну прекидача.

Избор мешалица по врсти водоснабдевања

Мијешалица за каду с тушем може доводити проток воде на различите начине.Стога се карактеристике водоснабдијевања могу подијелити на неколико типова:

 1. Једнократно. Свима нама добро познати миксер са тушем, који се контролише једном руком, тако да у људима такав уређај назива "једно оружје". Температура воде, као и снага млаза, регулише се помоћу патроне унутар механизма, која се састоји од двије керамичке плоче с рупама. Управо из комбиноване површине ових отвора зависи притисак и температура воде. Због тога је веома тешко прилагодити овај миксер удобном млазу.
 2. Двоструки. Стара добра миксер за купатило са тушем. Опремљене су дизалицама, које регулишу температуру и притисак воденог млаза. Јефтиније од модела за једнократну употребу, јер су лакши за производњу. Аутобуси са краном могу бити пуни са гуменим чепом или керамиком са сличним плочама, као и код производа за једнократну употребу. Велика погодност рада су керамички модели, али црви - најјефтинији миксери. Дакле, ако желите да сачувате, онда је управо овај модел изабран.
 3. Термостат. Овакви туш кабине са миксерима су веома једноставне за коришћење. Помоћу специјалних тастера корисник подешава жељену температуру, а из славине тече проток воде са константним притиском и подешеном температуром. Термостатски миксери могу бити електронски или механички. Постоје чак и модели без контакта који, уз помоћ посебних сензора, реагују на приступ објекта улијевању и аутоматски укључују воду.

Наравно, ако постоје финансијске могућностиПустите, затим изаберите купатило са термостатом и миксер за туш, али други типови се могу успешно применити у купатилу.

Прекидач за ручнике

Прекидач за довод воде у каду или туш може бити различит. Тренутно постоје четири типа прекидачких механизама за овај тип миксера:

 1. Ексцентар кроз који се штап покреће гуменим заптивкама на ивицама. У жељеном моду, кљун затвара један од отвора, пролазећи водени ток до изливања или туширања. Предности укључују једноставност и једноставност механизма, једноставност инсталације и замјене, те недостатке - брзо хабање бртвила, као и тежину и значајне димензије производа.
 2. Кертриџ. Са принципом овог механизма већ сте упознати. Зато препознајемо његово достојанство као што су поузданост и практичност, мала тежина, прихватљиве димензије, атрактиван изглед и практично управљање. Али на недостатке је могуће приписати да у случају квара патроне, механизам поправке није предмет, потребна је потпуна замена.
 3. Прекидач лопте. Посебна кугла са малим рупама налази се између два прстена. Вода Попов пада у ову лопту и улази у једну од потребних рупа. Веома добар и издржљив механизам од месинга. Међутим, он се интегрише у тијело миксера и није уклоњен, тако да када не успијете, морат ћете у потпуности измијенити миксер.
 4. Цорк Девиатор. Принцип рада је сличан ексцентричном, али се умјесто ручице врши контролаподизање и спуштање поклопца. Једна од предности је мала тежина и величина, једноставност употребе и модеран дизајн. Од недостатака - сложеност поправка, јер су дијелови врло тешко добити.

Дакле, најоптималније решење ће бити избор мешалице са модерним механизмом кертриџа.

Како изабрати точење за купатило-туш?

Најчешћи тип славине за купатило је миксер за дуге испусте. Приликом инсталирања купатила и судопера у близини, нема смисла инсталирати додатни кран изнад судопера. Како би се уштедјело вријеме приликом уградње ротационог вентила који излази из најприкладније опције, али са накнадним радом, такав дизајн ће захтијевати додатне новчане доприносе.

Због честих преокрета из судопера у каду и натраг, уређај за мијешање с излијевањем заједно слаби. При куповини ове врсте миксера, обратите посебну пажњу на дужину дизалице и на угао кретања. Идеална варијанта ће бити дизалица дужине 30 цм и широког угла кретања.

Много касније, било је кратких заливања, али су ипак успјели пронаћи своје мјесто примјене. Главна предност ових модела је могућност монтаже на ивици купатила, као и мала површина потребног простора. Успут, такво заливање ће бити у малом купатилу.

На избор дужине дизалице утичу фактори као што су положај купатила и умиваоника, предвиђена локација мешалице и површина самог купатила.

Приликом избора правог моделавредно је обратити пажњу на дизајн млазнице. Може бити два типа: туш и аератор.

Аератор ће пружити снажнији и квалитетнији притисак воде, уз уштеду у потрошњи воде. Овај ефекат се постиже мешањем протока воде са улазним ваздухом. Ово се назива "ефекат кавитације". Ако се не отвори крај отвореног чепа добија се добар притисак воде на излазу.

Туш кабина ради на два начина: млазни и директни туш. Прскање је искључено због чињенице да је проток воде подијељен на неколико газишта. Овај дизајн ради у неколико режима снабдевања водом: капање и интензивна масажа. Модели са тушем за судопер са тигањом могу бити плафонски, зидни и ручни (мобилни). За ручну употребу, потребан је дуги држач.

Друга опција је згоднија, прва је најекономичнија.

Танка селекција левка

Распон туш глава је довољно широк. Пре него што одаберете славину у кади, требало би да видите које врсте врста постоје, које карактеристике имају главе за туширање. Дизајн, материјал, подручје наводњавања, функција - како не грешити у свом избору?

Посуде за туширање су направљене од материјала као што су метал и пластика. Метални левци су поузданији и издржљивији, али су много скупљи. Пластика је јефтинија и лакша, али мање практична. Најквалитетнији производи за водоводне инсталације израђени су од месинга, а овај материјал пружа дуги вијек трајања.

Најраширенији материјалито је метал и пластика. Скупљи, али и најиздржљивији је лијевак од метала. Пластика је много мања и прилично крхка, али је на реду нижа.

Данас, базен за туширање мора укључивати неколико начина прскања и водоснабдијевања. Режими млазова су таквих врста као што су капљице, интензивне и масажне - обратите посебну пажњу на то колико су различити режими и њихов број.

Врсте уградње туш кабине су: зид, рука или плафон. Приликом избора руке, вреди се бринути се о држачу.

Који тип причвршћивача одабрати?

Причвршћивачи за туш и каду су следећи:

 1. Зид. Најчешћи начин монтаже конструкције. Са причвршћивачима, миксер се чврсто причвршћује за зид. Миксер се спаја на водоводне цеви које пролазе кроз зид. Што се тиче ивице купатила, висина би требала бити 20 до 30 цм, а при избору дужине сипања потребно је пратити гдје падне водени млаз, треба пасти директно у каду, а не на његов руб. Ако се приликом уградње миксера истовремено постави водоводних цеви, препоручује се да се прво одреди место постављања водоводне инсталације на зид. После тога, да се бавимо снабдевањем цеви, на основу чега ће се налазити висина мешалице. Према стандардима, висина треба бити 80 цм од пода, али свака појединачно бира ту висину.
 2. На посебном сталку. То се ради ако се купатило налази далеко од зида.Комплексност инсталације се исплати занимљивим ентеријером купатила. Ове купке се често праве у приватним кућама.
 3. На крову. Данас добија на популарности. Користи се за монтажу купки са готовим рупама дизајнираним за ту сврху. Али ако постоји велика жеља, ове рупе се могу урадити саме од себе. Једна рупа се може користити за сакривање туша за туширање, а када је у питању потреба за умаком од туша, подиже се према горе и причвршћује за зид. Овакав дизајн изгледа веома презентабилан, а његова инсталација је брза и једноставна.
 4. У зиду. Сами уређаји, са овом врстом инсталације, налазе се унутар зида, а сам управљачки систем се извлачи. Да бисте спровели ову врсту инсталације потребно је да паднете у зид и сакријете се у његовој дебљини. Дизајн се посебно естетски разликује. Али у овом дизајну постоје и њихови минуси. Прво, инсталација овог типа је прилично напорна, и друго, ако цев за цурење буде неопходно, потребно је разбити цео зид.
 5. На поду. Врло ријетка и врло скупа инсталација. Углавном се користи за индивидуалне пројекте.

Који материјал дати предност?

Приликом уређења купатила обратите посебну пажњу не само на дизајн, принцип рада и начин причвршћивања. Приликом куповине миксера наведите материјал од којег је направљен. Висококвалитетни водовод је направљен од материјала који су издржљиви и издржљивиДуговечност:

 • челик - отпоран на хабање, издржљив и практичан материјал који се користи у производњи санитарних производа. Ова опција је веома практична и веома популарна. Дизајн овог материјала се добро уклапа у сваки ентеријер, као и његова снага, поузданост и релативно ниска цена;
 • бронза и месинг - прилично скуп материјал који се састоји од бакра и цинка, али се разликује по издржљивости, поузданости и лепоти. Конструкције израђене од ових материјала су отпорне на корозију, деформације и механичка оштећења, заузимају достојно мјесто у сваком интеријеру, али по цијени не може их сваки новчаник повући;
 • керамика - користи се за производњу санитарије високе класе. Дизајн од керамике привлачи занимљиве облике, али упркос екстеријерној лепоти и практичности, керамички дизајн је веома осетљив на механичка оштећења и вредан је новца;
 • силумин - главна позитивна особина конструкција из овог материјала је ниска цена, али са овим материјалом је изузетно кратког века, животни век санитарног инжењеринга из овог материјала је 1-2 године.

Да би се купљени миксер користио током дужег периода, најбоље је одабрати челичне или месингане конструкције.

Спољашњи премаз је од нерђајућег челика, хрома, емајла, користе се различити спрејеви.
Премаз емајла даје површини производа мат или зрнасту текстуру. Са таквим премазом на површини нема трагова капљица воде ипрстима Кромирани премаз чини миксер јачим и хигијенскијим. Оба типа спреја се разликују по лепоти и непретенциозности у бризи.

Који миксер изабрати, тако да више није било штета за куповину, он је решен. Али постоји још једна могућност да се узме у обзир приликом куповине санитарије.

Након анализе доступних података, могуће је дефинирати славину за купаоницу с тушем који је боље одабрати. За потрошаче са просечном количином опција у питању је квалитетно миксер миксер. Туш-комутациони систем - сипање уграђеног кертриџа.

Уређаји који користе принцип дизалице-дизалице, гдје ексцентар служи као прекидач, не само краткотрајан, већ и дуготрајан.

Будућност термостатских механизама. Продаја програмибилних миксера за купатило са тушем убрзано расте.